Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (442)

villon17 

všechny recenze uživatele

Ještě, než tento animovaný snímek vznikl, se počítalo s tím, že se bude všem líbit. Obsadíme samé hvězdy, připodobníme je k rybám a budeme děsně cool. Pardon, ale úspěch se dostavuje až po ohlasech diváků, ne ještě před natočením. Jinak to nebylo tak špatné. Klasický scénář pohádky - Oscar je nadutá, namyšlená, cílevědomá rybka, kterou napraví nemilá zkušenost, při níž ale získá nové kamarády a zamiluje se do hodné, krásné, růžové rybičky, jíž ale konkuruje pyšná a ještě krásnější "skoro Pamela" Pochopili?:) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S moderními animáky už mám delší dobu problém v podobě podbízivé autorské snahy zavděčit se i dospělému publiku a to mnohdy na úkor toho dětského. U příběhu vegetariánské paryby z mafiánské komunity paktující se s hip hopovým skalárem s nasazovacími zlatými zuby a cenou Grammy na poličce to bylo více než markantní a já se (přesto) v tom slaboduchém podmořském světě r´n´b fauny ošklivě nudil. Až tak, že jsem začal uvažovat o vzrušujícím povolání sčítacího komisaře pro všechen oceánský plankton.. ()

Reklama

Adman 

všechny recenze uživatele

Trochu škoda. Než jsem viděl příběh žraloka, trochu dost jsem se bál, že bude příliš čerpat z námětu Hledá se Nemo. Zároveň jsem ale věřil, že se tvůrci Shreka nenechají zahanbit a udělají to originálně. Výsledek je tak někde mezi. Jistá podoba prostředí tady je, ale nedá se říct, že by šlo o podobný film. Stejně jako Shrek je i Příběh žraloka určen dospělým divákům. Zatímco Hledá se Nemo se snaží udělat mořské hlubiny pokud možno reálně, Příběh žraloka bere vše s nadsázkou. Útes, na kterém se vše odehrává tak překypuje vymoženostmi našeho moderního světa a právě to, v kombinaci s jednoduchým příběhem dělá film zajímavým a koukatelným. Po stránce grafického zpracování ale nedosahuje kvalit ani Shreka ani Nema. Ale o to tady asi ani nešlo. Rozhodně je to pěkná animovaná komedie. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Už mě tyhle animáče začínají trochu štvát. Bylo vytvořeno několik vynikajících jako je Shrek, Finding Nemo, nebo Ice Age a říkal jsem si, že v podstatě není jediný, který by byl špatný nebo nezábavný. Až do teď. Příběh je pěkný, animace roztomilé, ale co je nejdůležitější - přišlo mi to absolutně nevtipné. Nápad, který nabízí jiná prostředí, či jiná stvoření prožívající stejné problémy a životy jako my, tu už byl stokrát. Jako příklad by mohl stačit třeba legendární seriál Dinosaurus. Jen se děsím až spatřím Užasňákovi či Madagaskar a tento styl filmu se stane stejně vyčpělým jako romantická komedie. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Osobně nijak tomuto druhu filmu neholduju. Dost mě ale překvapuje poměrně nízké hodnocení. Tvůrcům většinou stačí splácat cokoliv animovaného, obalit to patřičnou reklamou a diváci to vždy zbaští a vynesou do nebe, protože tyhle filmy prostě frčí. Možná, kdyby žralok přišel přede Nemem, patřil by do 200 nejlepších filmů. Pro mě je Shark Tale průměr, který se nijak neliší od ostatních animovaných filmů. Tenhle je pro mně horší tím, že v něm hraje neuvěřitelně špatná hudba. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (18)

  • Nasazení v až 4 016 kinech přineslo animáku od DreamWorks za úvodní víkend (1.-3.10. 2004) 47,6 milionů amerických dolarů. (imro)
  • Animační studio se snažilo dosáhnout toho, aby se animované postavy podobaly hercům, kteří je v původním znění namlouvají. Postava Dona Lina má např. na tváři stejnou pihu jako Robert De Niro, který jí propůjčil svůj hlas. (Broxigar)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama