Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně matně si to vybavuju, naposled jsem to viděl v týfce asi před deseti lety, ještě na střední, ale pamatuju si, že to mělo výtečnou atmosféru a dokonce si vzpomínám, že mi dojem skazil konec......není moc happy.Jelikož se dnes chystám na nový sci-fi horor, narážim na zajímavý kusy v databázi. 60%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velice chytře natočený sci-fi film, kterému neuškodila ani přílišná obrazová popisnost v závěru. Snímek je ve svém vyznění hodně temný a jeho vize není právě příliš optimistická, syrové až naturalistické scény v závěru snímku trochu připomínají (alespoň subjektivně) povedený obdobně temný Horizont událostí, čímž je řečena zásadní věc - tenhle sci-fi film ocení především příznivci subžánru UFO... Ty ,,skutečné události" tam prostě musíte chtít vidět... :-) Každopádně jde o trochu polozapomenutý, přitom ale nadprůměrně podařený a hodně temný sci-fi film... Podobné filmy: Čtvrtý druh, Paranormal Activity, Invaze, Blízká setkání třetího druhu ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Oheň v oblakoch" je kvalitne spracovaná adaptácia knihy "Waltonove zážitky". Napísal ju Trevor Walton a vylíčil v nej autentický príbeh o tom ako sa stal obeťou mimozemského únosu. Päť dní ho väznili podivné bytosti na ich vesmírnej lodi. Podstúpil sériu bolestivých experimentov. Stalo sa to v roku 1975 v arizonských Bielych horách. Americký titul "Fire in the Sky" je jednoznačne najlepší sci-fi film o únose človeka mimozemšťanmi aký som doposiaľ videl. Vyborná ufo dráma natočená (vraj) podľa skutočných udalostí. **** ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Jako film je to celkem průměrný počin. Klasika: Několik nevinných, kterým nikdo nevěří, rádobydrsnej šerif, který je spolu s celým městečkem racionální až běda, herecké výkony taky nijak osilnové atd. Ale jedná se o UFO a ještě k tomu podle skutečných událostí. Plus pár fajn triků a vnitřek lodi. Takže za mě, jako za UFOfandu 4*. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události. Takové bývají nejhorší. První půlku sledujeme "strhující" vyšetřování státních orgánů, ve druhé kňourání jednoho chuje lezoucího slizem ve stavu beztíže. Naprostá katastrofa, námět, zpracování, technicky, herecky, dabing s Mahdalem a Evou Spostovou, která namluvila v jedné místnosti matku a ještě si střihla svojí vlastní maličkou žvaltající dceru. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Dodávka, ve které parta jezdí, je Dodge D-200 Crew Cab z roku 1965. (nocturne)
  • V roce 2010 se skutečný Travis Walton objevil v americké verzi pořadu Nic než pravda (Momenth of truth), kde na otázku zda byl opravdu unesen odpověděl "ano". Jeho odpověď byla detektorem vyhodnocena jako lež. (Abmont)
  • Příběh je ve filmu v několika momentech pozměněn a některé scény jsou zdramatizovány oproti skutečnosti. Původní příběh totiž nepřipadal režisérovi dost děsivý, a proto ho trochu poupravil. (Lajty)

Reklama

Reklama