Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ed Shearmur: 1. Every You Every Me - Placebo [3:35] ,2. Praise You - Fatboy Slim [3:24] ,3. Coffee & TV - Blur [5:19] ,4. Bedroom Dancing - Day One [3:50] ,5. Colorblind - Counting Crows [3:25] ,6. Ordinary Life - Kristen Barry [4:57] ,7. Comin' Up From Behind - Marcy Playground [3:41] ,8. Secretly - Skunk Anansie [4:46] ,9. This Love - Craig Armstrong [6:27] ,10. You Could Make a Killing - Aimee Mann [3:35] ,11. Addictive - Faithless [4:18] ,12. Trip On Love - Abra Moore [4:16] ,13. You Blew Me Off - Bare Jr. [2:39] ,14. Bitter Sweet Symphony - The Verve [5:58], ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dosť dobrý teenagerský film, ktorý má potenciál zaujať aj staršie publikum. V tejto škatuľke je to asi najlepší snímok, čo som mal možnosť vidieť. Nejedná sa o priblblú komédiu, ale o príbeh plný intríg a vypočítavosti. Moderne, hollywoodsky spracované klasické dielo. Láska a klamstvá. Skoro ako divadlo. Rayn Phillippe stvárnil svoju úlohu veľmi presvedčivo. Škoda, že to isté nemôžem napísať aj o Sarah Michelle Gellar. Nie je úplne špatná, ale chcelo by to trocha pridať. Tá chémia, ktorá medzi nimi skvele fungovala v "Tajomstve minulého leta" tu akosi vyprchala. Napriek tomu sa jedná o skvelý vzťahový thriller. Takže pozor na dekadentné "Veľmi nebezpečné známosti" **** ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dokonalost!!! Naprosto skvělá ukázka vztahů a "běžného" života boháčů. Skvělé výkony mladých herců (hlavně Sarah Michelle Gellar a Ryan Phillippe ). Skvělá režie. Hudba a správný závěr!!! Erotické napětí mezi kýmkoliv a Ryanem Phillippem by se nedal měřit ani laserem. Jeho pohled snad umí i zabít ;-). Krásná Sarrah Michelle Gellar se musela líbit naprosto všem mužům. Mladá a krásná Reeese Witherspoon se přesně hodí :o). Při porovnání se staršími Nebezpečnými známostmi je to velký skok v období a staří(resp. mládí) hlavních postav. To však filmu velmi prospívá a více ho to modernizuje. Reese hrající roli, kterou zastávala Michelle Pfeiffer je velmi věrná jejímu ztvárnění. Tento film miluji nejen pro jeho dokonalou hudbu a závěrečnou sladko-kyselou symfonii. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších a nejzajmavějších filmů,které sem kdy viděl.Film,který mě svým způsobem zvláštně formoval,páč sem ho viděl v těžký pubertě kolem 15cti let,jeden z pár filmů mojí tak zvané pubertální pětky,která kdysi patřila k mým nejsledovanějším filmům,kde byli filmy jako Blade,nebo třeba Samotáři.Film mi dal poznat skvělou muziku,vynikající herce,nezapomenutelné hlášky a platonickou lásku k Sarah.Jeden z filmů po kterém sem se začal opravdu na plno zabývat filmy,jjako takovými,načež se z toho stal životní koníček a vedlo to až k přihlášení na ČSFD.Skvělý film,který u mě navíc funguje z určité osobní nostalgie......seď s nohama u sebe,tady nejsi na Jamaice :-D 99%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevlastní sourozenci. Protřelí, zvrhlí, hříšní, nechutně prachatí. Sex, alkohol, intriky, lži, drogy, nuda. Explozivní kombinace, když se jedna dostaví, je třeba přidat na obrátkách. Peprně nadčasová verze slavného románu Nebezpečné známosti toho času platila za „ten film“, o kterém si mladí vykládali a doporučovali ho houfně dál. Hrdinové byli zhýčkaní a nadržení, přesto mluvili květnatě, byli dokonale oblečení, učesaní a umně nasnímaní, takže i morálně závadné scény mohly spatřit světlo teenagerovského světa. A ti velmi rádi utrácejí obsah peněženek svých rodičů. Navíc výsledek divákům velmi detailně představil toho času vycházející trio Ryan Phillippe, Sarah Michelle Gellar a Reese Witherspoon. Scénárista a režisér Roger Kumble (který od té doby už ničím pořádným nenavázal) natočil morálně závadný kousek, ale co je potěšující, byl na to pyšný. Jeho snímek je stylový, nesmírně líbivý, kouzelně naivní a solidně hříšný. Samozřejmě mohl výrazně víc kořenit, ale na svou dobu si uchoval svoji tvář. Jen škoda, že morální závěr až příliš bije do očí. Tam už je to fakt hodně úsměvné, ale asi je to dané dobou... Jinak ale velmi rád vzpomínám. I na výborný soundtrack. Mimochodem mentorka Sarah Michelle je ve skutečnosti o pět let mladší než naivka Selma Blair. „Můžeš mi ho strčit, kam chceš!“ – „Můžeme si plácnout, sestřičko!“ ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Po cca dvanáctihodinovém natáčení jedné scény, v níž má dát Annette (Reese Witherspoon) Sebastianovi (Ryan Phillippe) řádně za uši, vyběhl Phillippe na hotelové schodiště a pozvracel se. (hippyman)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno