Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známý snímek, který mi opravdu udělal radost a přinesl nečekané překvapení v podobě perfektně šlapajícího dramatu, který mě dokázal v několika momentech skutečně dojmout. Výborný scénář s několika nečekanými zvraty o tom, že se zdánlivě nevinná situace může pořádně zadrhnout a z ničeho nic může jít člověku o život. Teprve v kritické situaci se tříbí charaktery a poznáš, na koho se můžeš spolehnout a kdo selže. Balancování mezi životem a smrtí, mezi láskou a nenávistí a mezi odpovědností a strachem. Perfektní film, který můžu jen doporučit. Celkový dojem: 95 %. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Anne Heche podáva najlepší výkon svojej kariéry, zato Vaughn je len v pohode. Silný príbeh, láska prichádzajúca v najnevhodnejšiu chvíľu a dráma jedného človeka, ktorý si umrieť určite nezaslúžil. 5 minút pred koncom som bol rozhodnutý dať filmu *****, ibaže zrazu sčista jasna koniec. Práve v najdojímavejšej časti filmu, keď sa už slzy kĺžu po vašom viečku nemilosrdne vbehnú titulky. Divák zostane v šoku, pretože nie je úplne jasné ako to celé skončí. Preto minimálne pol hviezdičky dole. Film vyhráva vďaka dokonalej psychológii a dvom perfektným zvratom počas filmu. Jeden z mála filmov od ktorého neočakávate nič a dostanete veľa. **** a ½ . ()

Reklama

Arius 

všechny recenze uživatele

Poprava mozno chcela vyzniet profesionalne a filmovo zdatne no Rubenov pribeh mal mnoho dier a vlastne vsetko sa tocilo len o jednej zalezitosti cim pribeh vyznieval dokonca i trapne a naivne. Povedal by som ze tento celovecerak je do velkej miery nakazeny neprofesionalitou a nudou.Nebudem to tu uz nijak obzvlast rozpisovat vsetko co byste mali zistit okrem danych poznatkov najdete v ukazke. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Return to Paradise je spolu s Brokedown Palace a Midnight Express tretím filmom zaoberajúcim sa drogovou problematikou a primeranosťou trestov pri prichytení skutočných alebo domnelých páchateľov. Nezvyknem kritizovať väčšinový názor užívateľov ČSFD. Stačí si však vedľa seba postaviť príbeh dvoch ľahkomyseľných stredoškoláčok, ktorým ich náhodný "priateľ" podstrčil drogu do batožiny (69 %), príbeh troch kamarátov, z ktorých jeden doplatí na obdobnú ľahkomyseľnosť pri nakladaní s nepotrebným hašišom (77 %) a konečne prípad chamtivého mladíka, ktorý sa pokúša prepašovať dve kilá hašiša na kšeft a chytia ho (85 %). Poprava je veľmi dobrou drámou, ktorá drží diváka od začiatku do konca v napätí. Herci podali výkony na hranici svojich možností, prostredie bolo autentické, neboli použité lacné efekty, takže plnému hodnoteniu zabránila iba nadbytočná milostná historka a čudné dialógy na začiatku filmu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Neuvažujme nad tím, jak moc je tohle dobrodružství reálné a možné. Vžijme se prostě jen do té situace, že život člověka závisí jen a jen na tom, že sednete do letadla a necháte se zavřít na tři roky do fešáckého kriminálu deváté cenové skupiny, s naprosto nejistým výhledem na přežití. A tím ho zachráníte před popravou. Z Ameriky, země neomezených možností, do Malaysie, kde je taky možné úplně všecko. Vince Vaughn podává životní výkon. Drama je to prvotřídní se vším všudy. Určitě stojí za vidění. 85% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)
  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama