Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Senzační svět je příběh Jacka Deebse (Gabriel Byrne), "undergroundového" kreslíře. Jeho život vybočí z běžných kolejí ve chvíli, kdy se objeví v dvojrozměrném světě, který sám vytvořil. Kim Basingerová hraje Holli Wouldovou, smyslnou kresbu, která se zrodila v Deebsově fantazii a zoufale se snaží stát lidskou bytostí. Brad Pitt, v roli detektiva Franka Harrise, je jediným dalším člověkem, který vstoupí do Senzačního světa. V tomto bizardním kresleném světě hledá Harris útěchu ze své životní tragédie. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Podivnosť, ktorá sa točila s vedomím, že to bude zrejme ťažko stráviteľné pre obyčajnú divácku obec. Mám rád absurdnosti a kinematografické rarity, ale tento prepadák ma nezaujal hlavne svojím príbehovým bolehlavom, kde sa v každej scéne tvorcovia snažia narvať praštené momenty, ako keby na tom stála kvalita filmu. Po remeselnej stránke je to podarené a je škoda, že to dopadlo tak nemastne, neslane. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Tento film mi utkvěl v hlavě díky své temné atmosféře, která zcela postavila na hlavu radostné vyznění králíka Rogera. Komiksové postavičky žijí v naprosté anarchii, která může být "peklem" pro živou postavu. Z Bakshiho se asi nikdy nestane populární režisér, zůstává ale jedním z těch nejoriginálnějších. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Bakshiho svety sa vždy pretínali s fyzickým, skutočným svetom ako jeho výstižné karikatúry a alegórie. V tomto celkovom kontexte pôsobí explicitný prienik fičkného a skutočného sveta v Cool World ako ochudobnenie a slepá ulička, kam posúvať Bakshiho estetiku. svoju subverzívnosť ale vie znovuobjaviť v porovnaní s inými filmami 8. a 9. dekády 20. storočia, postavených na rovnakom technickom princípe (Space Jam, Roger Rabbit). Je to vlastne film o tom, ako sa z priekopníka a podrývača stane iba podrývač. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mé kreslířské umění začíná a končí někde mezi nepravidelným kosočtvercem a zborceným šišoidem a tak se dá předpokládat, že pokud se svět nezblázní, tak se nestanu slavným autorem comicsů. Jenže Senzační svět se patrně zbláznil, protože výchozí zápletka celkem navnadila mé filmové buňky a pak jsem dostal na talíř jen nezáživný eintopf, při kterém jsem pronudil díru do křesla. Jediným pozitivem byla Holli, která by ve dvojrozměrném i třírozměrném světě patrně dokázala svést jakéhokoli penisem myslícího muže, ale ani ona tuto bizardní podivnost nedokázala zachránit. Zkrátka zamykám bránu do animovaného světa, klíč schovávám do slipů a dokud se Michael Jordan nepostaví mimozemšťanům, tak tam zůstane. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Asi chápu proč si film získal kultovní statut, ale mě úplně minul. Nezaujal mě příběh, což zas takové překvapení není, a neuzaujala mě animace, což už divné je. Dokonce jsem se pronudil i skrz vychvalované scény s Kim Basinger. Je nádherná, to bezpochyby, jenže to vypadá, jako kdyby Ralph Bakshi vůbec nevedl živé herce, a každý roli pojal po svém. Brad Pitt je kvůli tomu podivně nevýrazný, Gabriel Byrne přehrává a ona působí jako dřevo. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Podle filmu byla ve stejném roce vytvořena počítačová hra od vývojářů "Twilight". Ve hře se policista Frank snaží udržet rovnováhu mezi kresleným a skutečným světem. (dinamit_1)
  • Film zkritizovali Roger Ebert z Chicago ze Sun - Times nebo kritik z Deseret News Chris Hicks. Naopak John Grant z The Encyclopedia of Fantasy napsal, Senzační svět" je jeden z nejvýznamnějších úspěchů fantasy kinematografie. (dinamit_1)

Reklama

Reklama