Reklama

Reklama

Návrat do ztraceného světa

  • Kanada Return to the Lost World

Obsahy(1)

Píše se rok 1914 a Ztracený svět je ve velkém nebezpečí. Zavítal sem totiž chamtivý Belgičan Bertram Heymans, který tu hodlá těžit ropu. Tato znepokojivá zpráva zastihne Edwarda a Jenny v Chajbarském průsmyku. Oba chtějí kmeni náčelníka Palaly pomoct. Uvědomují si však, že k účasti na záchranné misi musejí přesvědčit i nesmiřitelné vědecké protivníky Challengera se Summerleem. Pak se teprve budou moci vrátit do tajuplného světa v srdci Afriky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Israha 

všechny recenze uživatele

Na nápady velmi chudé pokračování Ztraceného světa, které vyšlo ve stejný rok, jako jeho předchůdce, a které zásadně zklame zejména tím, jak málo je o dinosaurech. V celém filmu jsou pouze dvě scény, ve kterých dinosauři hraji nějakou důležitou roli, jinak uvidíme už jen několik náhodných záběrů na hlavy a ocasy mezi porostem džungle, tajemno je pryč a zůstává už jen okoukaný příběh o zlém bílém muži, ničícím přírodu s vidinou zisku. Je však pravdou, že díky krásným exteriérům se na film velmi příjemně kouká a na to, jak je ve své podstatě dost o ničem, má důstojné herecké obsazení, z něhož dalece vyčnívá zejména skvělá chemie mezi Warnerem a Rhys-Daviesem, jejichž humorné špičkování (povedené i v dabované verzi, která u nás běžela v devadesátých letech v TV) dokáže vytrhnout ze všeobecné nudy. I tak je to ale na dobrodružný film po hříchu málo. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Pokračování dobrodružného filmu, se stejným obazením a hned po konci prvního dílu. Celé je to opět velmi pohodové, když se něco závažného děje je to vzápětí vyřešeno, ke spokojenosti všech. A dinosauři si můžou opět pokojně žít. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama