Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (299)

akisha 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mi vadila paradoxně právě ta haluzovost, kdy divák nemá ani tucha, co se skutečně děje, co je flashback a co je jenom haluškový výmysl. Být to jen o trochu přehlednější, a mít to lepší konec (tenhle mě zklamal) neváhám s pátou hvězdou. Tim Robbins zde dokazuje, jak dobrý je herec. Hororové vsuvky se nesou v duchu devadesátek, jsou nechutné a děsivé. Těžké a depresivní, přesně jak to máme rádi. Poslední výhrada, která v originále odpadá - malý Macaulay Culkin nadabovaný podle mě dospělou ženou, ten jeho hlas je naprosto strašný! ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Výborný, ale také i těžko uchopitelný snímek, o kterém jsem doposud věděl tak nějak matně a o to víc jsem příjemně překvapen. Navíc docela zaráží několikrát zaznamenaná podobnost s letošní Hranicí života (čistě subjektivní dojem vycházející z mého pochopení obou filmů), která je minimálně o třídu horší. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Doslovný záver mi tú paradnu mysteriózno-sureálnu zábavu trochu pokazil, no film je predovšetkým príbehom s posolstvom, takže to je len moj vlastný problém . Zrovnanie s hrou Sillent Hill vobec nieje od veci a dohady, že tento film bol pre hru inšpiráciou možu byť kľudňe pravdivé. Prelínanie realít, démoni s nápadito podobným dizajnom, prostredia, záhadné postavy objavujúce sa v určitých ďejových momentoch a koniec koncov aj celá táto mysteriózna cesta peklom, ktorá je pre hlavnú postavu prostriedkom k pochopeniu, veľmi pripomína príbeh hrdinu v hre Silent Hill (hlavne druhý diel). Nenechajte sa ale zmiasť bľabotaním zapáleného fanúška hernej série :). Jakob's Ladder je veľmi, veľmi posobivým mysterióznym hororom, ktorý si naplno užijete aj bez toho aby ste trávili hodiny vysedávaním pri Playstatione :). (8.5/10) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Paranoidní psychedelický film, míchající realitu a představy tak, že nevíte, která je která. Přechody mezi scénami i scény samotné jsou docela zajímavé tím, že působí vlastně velmi civilně. Filmu trochu chybí dramatičtější atmosféra, spíše než o horor jde o psychothriller. Závěrečný zvrat byl ovšem z kategorie "nevíme, jak to ukončit, tak tam plácneme sebevětší blbost, ale budeme se tvářit, že je to děsně chytrý". ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Před zahájením natáčení museli Tim Robbins, Pruitt Taylor Vince, Eriq La Salle, Ving Rhames, Brian Tarantina, Brent Hinkley a Anthony Alessandro absolvovat 5denní vojenský výcvik. (Listeroman)
  • Film poslúžil ako inšpirácia pre sériu hier "Silent Hill". (mackyns)
  • Rozmazaná tvář na dalším plakátu k filmu ilustruje novátorskou práci kamery, kterou Adrian Lyne ve snímku použil, a která odráží nejasnou hranici mezi skutečností a fikcí. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama