Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou krimi komedie z amerického San Diega je poněkud svérázný polda z protidrogového oddělení Mike Dooley, samotář, který kašle na vnitřní směrnice a dělá všechno proto, aby dopadl významného obchodníka z drogami Lymana. Je ve své snažení tak úspěšný, že se ho Lyman pokusí zabít. Bohužel neúspěšně. Jediným důsledkem je zničený vůz. Protože překupník chystáý velký kšeft, požádá o rychlé přidělení nového vozu, aby mohl pokračovat ve sledování. Místo vozu však překvapený policista dostane nového, poněkud netradičního parťáka. Psa, německého ovčáka, který je sice úředně veden jako K-9, ale jinak má jméno Jerry Lee. Byl vycvičen k hledání drog, rejstřík jeho schopností je však mnohem širší. Kromě výcviku má ovšem Jerry také velmi výraznou osobnost. Pracuje jen když se mu chce, zato je ochoten kdykoli přispět k rozvratu Mikeova osobního života, popřípadě zničit něco v jeho bytě či autě. Dvojice, která se k sobě absolutně nehodí je přes všechny rozdíly a nesrovnalosti nucena spolupracovat na dopadení Lymana. A tak je jasné, že počáteční potíže budou nakonec překonány, dvojice se stane nerozlučnou dvojicí a všechno dobře dopadne. Nebo ne? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

huhulalka 

všechny recenze uživatele

To se mi líbí, pěkná komedie o přátelství mezi psem a páníčkem, který od něj dostane pořádně zabrat, kam se hrabe Rex se svými proskoky okny, tohle je správný pes, sarkastický naschválník. Příběh sice není až tak poutavý a mimo dvou hlavních rolí postavy nijak moc nezaujmou, ale pro lehké pobavení dostačující. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Absolutně průměrný film, který neurazí a nenadchne. Takové poctivé řemeslo bez přidané hodnoty, které je ale velmi lehce snesitelné a nepůsobí pozvolnou ztrátu IQ jako mnoho jiných filmů. Psy teda zrovna nemusím, ale K-9 byl moc fajn a Belushimu zdatně sekundoval. Neobjevné, neurážlivé, obyčejné. 60% ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Malinko, ale dosecla malinko, mě film zklamal. Představovala jsem si, že tam bude více zážitků s tím pejskem. James BELUSHI najde ten správný vztah k tomu psímu kamarádovi až téměř ke konci filmu. Je to obyčejná detektivka (něco jako "REX"), jenže zde to není až tak vtipné a James BELUSHI zde příliš nepravděpodobně exceluje se svým auťákem. Jsou zde momenty, kterým nemůžete věřit ani náhodou. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

James Belushi nepatří k mým oblíbeným hercům a za to malou hvězdičku dolů. Německý ovčák je moje nejmilejší psí rasa a za to velkou hvězdu nahoru. Samotný film je detektivně-akční komedií s několika dobrými hláškami a vtipnými momenty, ale vlastně nic extra. Jediným výrazným kladem filmu je tedy ta chlupatá továrnička na hovna - Jerry. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pripadá ti to ako chyba? Ako deväťmilimetrová chyba?“ Čo to všetci v roku 1989 mali so psami? Turner a Hooch s Hanksom nebol dobrý. V tom istom roku zaštekajúci Môj partner z K-9 to aspoň sčasti zachránil. Samozrejme, scenár je od prvých minút odhadnuteľný a akcia je zlá (preskakovanie striech, záverečná akožeprestrelka). Napriek tomu ma to bavilo o čosi viac, ako Turner a Hooch. Tam, kde sa pišišvoril nezáživne vlasatý Hanks, tu na seba strháva pozornosť komik od narodenia James Belushi. V niekoľkých scénach naplno dokazuje, prečo v 80. rokoch patril ak nie k hviezdam, tak aspoň k hviezdičkám. Hovorím napr. o takmer strhujúcej one man show, keď napochoduje na veľmi noblesnú večeru ústredného zlosyna a nás čaká smršť nezastaviteľného monológu. Belushi, vtedy ešte chudý, vie v správny čas preniesť suchú hlášku („Teraz je tu skutočne niekto, kto má právo byť ticho.“) a bahní si v zábavných dialógoch („Ten pes je váš?“ – „Formálne.“). Poteší relatívne realisticky sa správajúci vlčiak a svižný soundtrack. Filmu sa v kinách celkom darilo (celosvetová tržba temer 80 miliónov pri 17-miliónovom rozpočte) a tak neskôr prišli ešte dva sequely. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Dooley (James Belushi) jezdí ve filmu ve voze Ford Mustangu GT z roku 1964. (reich)
  • Tříletý ovčák, představitel hlavní zvířecí role, musel projít tvrdým tříměsíčním výcvikem známé trenérky Kate Ann Millerové. (Terva)
  • Koton (Jerry Lee) byl ve skutečnosti policejní pes oddělení v Kansas City v Missouri. 18. listopadu 1991 byl zastřelen při pronásledování podezřelého ze zabití policisty. Deset dní před svou smrtí našel Koton 10 kg kokainu v celkové hodnotě přesahující 1,2 miliony dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama