Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou krimi komedie z amerického San Diega je poněkud svérázný polda z protidrogového oddělení Mike Dooley, samotář, který kašle na vnitřní směrnice a dělá všechno proto, aby dopadl významného obchodníka z drogami Lymana. Je ve své snažení tak úspěšný, že se ho Lyman pokusí zabít. Bohužel neúspěšně. Jediným důsledkem je zničený vůz. Protože překupník chystáý velký kšeft, požádá o rychlé přidělení nového vozu, aby mohl pokračovat ve sledování. Místo vozu však překvapený policista dostane nového, poněkud netradičního parťáka. Psa, německého ovčáka, který je sice úředně veden jako K-9, ale jinak má jméno Jerry Lee. Byl vycvičen k hledání drog, rejstřík jeho schopností je však mnohem širší. Kromě výcviku má ovšem Jerry také velmi výraznou osobnost. Pracuje jen když se mu chce, zato je ochoten kdykoli přispět k rozvratu Mikeova osobního života, popřípadě zničit něco v jeho bytě či autě. Dvojice, která se k sobě absolutně nehodí je přes všechny rozdíly a nesrovnalosti nucena spolupracovat na dopadení Lymana. A tak je jasné, že počáteční potíže budou nakonec překonány, dvojice se stane nerozlučnou dvojicí a všechno dobře dopadne. Nebo ne? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená klasická krimi-komedie v hlavní roli s Jimem Belushim a povedeným psem, který zprvu Mikeovi ničí život, ale pak se z nich stane sehraná dvojka, která společně polapí dealera Lymana. Skvělé gagy se psem se střídají s dobrou akcí a to přesně je to, proč bude tahle klasička ještě pár let běžek na všech kabelovkách! 65% ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Perfektní odlehčený snímek, který se suverénně zařadil do programového schématu každé televize a nejedna televize jej každým rokem opakuje pořád dokola. Tvůrcům se dokonale povedlo skloubit humor se sympatickým obsazením a podařila se vytvořit i velmi příjemná a místy i vtipná atmosféra. Herecké obsazení naprosto dokonalé, Jerry Lee je obrovský sympaťák a jeho parťák James Belushi jakbysmet. Snad jediná věc, kterou bych K-9 vytkl, je trochu jednodušší děj a ne moc povedený závěr. Jinak vše funguje perfektně. Chemie mezi jednotlivými postavami, atmosféra, výkony, vše přesně odpovídá jednoduché, příjemné a vtipné komedii, na kterou se vždy milerád znovu podívám, a která mě vždy potěší a pobaví. 9/10. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Možná jsem byl včera taky studený čumák, ale zanechalo mě to víceméně chladným. Občas jsem se pobavil a nemužů říct, že u zbytku filmu bych se vyloženě nudil, ale nějak to nestačilo. A ani těch pár hlášek a občas vtípek nějak nedokázaly misku vah převážit na stranu spokojenosti tak výrazné, aby z toho vymáčkly čtvrtou hvězdu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Zazitok, ktory som mal pri tomto filme, ked som ho videl asi pred 17-timi rokmi na nemeckej RTL sa neda porovnat s dnesnym reprizovym zazitkom, ale aj tak som sa prijemne pobavil. Rod Daniel je skor serialovy reziser a bolo to citit aj v tejto komedii, pretoze tie zvuky, ktore vydaval ten pes a to jeho spravanie absolutne netreba porovnavat s realitou. Proste je to natocene cisto len pre zabavu a scenar? Ten mi bol vlastne ukradnuty, pretoze som to bral cisto len ako zabavu specialne kvoli psikovi. Niekde v zaujimavostiach som cital, ze je to skutocny policajny pes a v roku 1991 bol zastreleny pri skutocnej policajnej akcii, kde nasiel drogy v hodnote 1,2 miliona dolarov, ak sa to samozrejme vsetko zaklada na pravde... Rad by som si pozrel aj pokracovanie tejto komedii, ktora bola natocena presne o 10 rokov neskor... 10.11.2009 ______ James Belushi - (Dooley) +++ Mel Harris - (Tracy) +++ Kevin Tighe - (Lyman) +++ Ed O´Neill - (Brannigan) +++ James Handy - (Byers) +++ John Snyder - (Freddie) +++ Sherman Howard - (Dillon) +++ Cotter Smith - (Gilliam) +++ Hudba: Miles Goodman +++ ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých hodně oblíbených filmů z konce osmdesátých let, kde se snoubí jemný humor s kriminálkou a počátkem devadesátých let u nás tento film koloval na vhs v rychlodabingu a v té době jsem ho viděl nespočetněkrát. Pséka Jerry Leeho si nešlo ihned nezamilovat a vždycky mě bavily kousky, které prováděl svému novému majiteli, policajtovi Dooleymu (James Belushi). Příběh je sice trochu postavenej na hlavu, ale co na tom, když se na to dobře kouká a i po letech zaručeně pobaví. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Koton (Jerry Lee) byl ve skutečnosti policejní pes oddělení v Kansas City v Missouri. 18. listopadu 1991 byl zastřelen při pronásledování podezřelého ze zabití policisty. Deset dní před svou smrtí našel Koton 10 kg kokainu v celkové hodnotě přesahující 1,2 miliony dolarů. (HellFire)
  • Tříletý ovčák, představitel hlavní zvířecí role, musel projít tvrdým tříměsíčním výcvikem známé trenérky Kate Ann Millerové. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v San Diegu. (reich)

Reklama

Reklama