Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboman je hračka a velké přání milionů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší. Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromek, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a přečkat přehršel nástrah, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (415)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ano, Arniemu sa rozhodne hodia role Terminatorov, ale ani toto zrovna nieje na odpad!. Je to komédia pre deti s Arnoldom, ktorý nevie hrať rodinné filmy, ale ja som sa pri tom nenudil, tak ako to vyzerá tu na csfd (na imdb slušných 5,7). Je to hovadina to ano, ale nie zas taká aby som to hodnotil pod 50%. Producentom je Chris Columbus (Sam doma) a tak pohodová a vtipná vianočna atmosféra nechýba, no priznávam, že záver bol trošku (dosť) pritiahnutý za vlasy, ale v slovenskom dabingu a cez vianočné sviatky je to fajn :-) P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. 65% - 3* ()

belldandy odpad!

všechny recenze uživatele

Je to tak blbé, až je to zábavné. Pokud je úkolem tohoto filmu odhalit skutečné komerční pozadí oblíbených křesťanských svátků, pak funguje bezvadně. Je to výborná parodie na vánoční filmy - vlastně je to antivánoční film. Co taky může vzniknout, když kombinujete vánoční nostalgii s akčností. Heslo zní: Santa umí, batman čumí! ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

[rewatch] s odstupom niekolko rokov to vnimam nie ako vianocnu komediu, ale ako vianocny horror o strese a zhone. arnie a sindbad nie su nejako extra vtipny, zato phil hartman v ulohe suseda je absolutne vynikajuci! rozhodne to nie je tak zle ako som si to pamatal, ale dajte si to v originale... arnie a komédia? tieto pokusy pre divákov skoro nikdy nedopadnú dobre. i keď rolničky majú slušný nápad a miestami sú i vtipné, celkovo to nedopadlo nijak extra skvele a väčšinu filmu sa budete nudiť. možno, keby tam hral niekto iný ako arnie tak to bolo oveľa lepšie. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

No jo, je to strašná pitomost. Ale hlavně v první půlce se najde pár velmi zdařilých momentů, které dokáží do určité míry pobavit. Vlastně bych možná dal i hodnocení vyšší, kdyby si tvůrci odpustili ten přehnaně akční a přitom dost nudný závěr, kdy Arnold v obleku Turbomana nezdařile paroduje Supermana, Batmana a další komiksové hrdiny. Nutno ještě dodat, že právě Arnieho rozhodně nepovažuji za další slabinu tohoto snímku, ale naopak jeho přítomnost dodává mnoha pasážím trochu lepší dojem. 60% ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Vidieť Arnieho v komediálnej polohe kde musí využívať mimiku tváre býva často bolestné a ani tento film nie je výnimka. Dokonca budem asi jeden z mála čo mu  prial (aspon prvú polovicu minimálne) aby zlyhal v hľadaní hračky okolo ktorej sa celý príbeh točí. Áno, je tu veľa úsmevných momentov a áno, pre mladšie publikum pôjde o sympatickú blbinu čo prvotriedne klišé (otec zanedbáva syna, blížia sa vianoce a chce sa polepšiť) servíruje na prekvapenie nenútene. Občas ale film prestrelí až moc (záverečný let, gang santov) a postava Myrona bola na facky od začiatku do konca. Scény so sobom si budem pamätať asi jediné aj dlhšie po dopozeraní. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Turbo Man, figurka, kterou marně shání Howard Langston (Arnold Schwarzenegger), byla vytvořena a navržena pro film. Jako součást marketingu jich bylo s distribucí filmu vyrobeno na 200 tisíc. (sator)
  • Arnold Schwarzenegger (Howard) za film dostal honorář ve výši 20 milionů amerických dolarů. Zhruba třetina rozpočtu tedy padla na plat hlavní hvězdy. (DavePave)
  • Příběh je založen na nákupním šílenství panenky Cabbage Patch v roce 1980. (JORDY)

Reklama

Reklama