Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

Cival 

všechny recenze uživatele

Clooney tahá z rukávu jeden režijní nápad za druhým. Samozřejmě ne všechny jsou jeho, spoustu toho okoukal od "svých" režisérů i od klasiků, ale kouká se na to docela pěkně. Herecké obsazení je skvělé (hlavně Rockwell), jednu z nejlepších rolí v kariéře si střihla Drew Barrymore. Bohužel výsledek je trochu roztříštěný. Těžko říct, jestli za to může Clooneyho pádivá režie nebo jako obvykle šílený scénář Charlieho Kaufmana. Jediné co vím jistě: Clooney je skvělý režisér i herec. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mě potěšila pouze jedna věc a to ta, že měl jenom hodinu čtyřicet minut, jinak bych se asi zabil. Nemám moc ve zvyku vypínat filmy ještě před koncem, takže jsem to vydržel, ale bylo to něco neskutečného. Clooney se toho zhostil dobře, dělal to hlavně pro efekt a pobavení diváka, ale na mně tohle prostě nehraje žádný vliv, chci kvalitní podívanou, né navoněnou bídu, která se tváří jinak, než jaká doopravdy je. Asi jsem si špatně přečetl titulek, protože jsem vážně očekával něco úplně jiného. Sam Rockwell mi byl po celý film nesympatický, možná díky své vizáži bezdomovce a nebo hloupých grimas ala Austin Powers. Jsem rád, že jsem viděl Georgův režisérský debut, ale prosím, už nikdy víc! ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

3/4 filmu - průměrná režie i nezajímavý scénář s předvídatelným, pro mě ne moc zajímavým dějem (minimální špetka vtažení do děje tu byla). Herci předvádí svůj standard a postavy, které hrají, opět nezajímavý (teda až na George Clooneyho). Hodnocení 40%. Poslední půl hodina filmu - režisér Clooney se rozjel, je zručný a finále vygradoval zajímavými flashbacky Sama Rockwella. Po scénáristické i dějové lince tu došlo také ke zlepšení a závěrečná soutěž s názvem "Stará hra" (vezmete na jeviště tři staré chlapy s nabitými pistolemi, ohlédnou se za svými životy, pochopí kdo jsou, čeho dosáhly, jak blízko byly splnění svých snů. Vítěz je ten, kdo si dokáže nevystřelit mozek, dostane ledničku) je opravdu dobře vymyšlená. Hodnocení této části 80%. Celkově však jen [5,5/10] ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Rafinovaná filmová hra a důkaz, že George Clooney je za režirérským křeslem možná mnohem zajímavější než coby herec (aniž bych kritizoval). Ano, je to trochu emocionálně prázdné, chladné, nesourodé, nám Evropanům v určitých ohledech i vzdálené, alespoň pro mne, ale to neberu jako velké prohřešky a koneckonců jistá netečnost skutků byla myslím i úmyslem. Vrcholem je pak pro mé oko i sluch Beethoven (při poslechu se rozkládám na částečky) a čaj/káva o páté... a kdo má schopnou fantazii, myslím že nalezne ve filmu i prvky absurdní komedie. 70% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ten název je pěkná blbost. Když jsem si tenhle film kupovala v Levných knihách, myslela jsem si, že z toho nakonec vyleze nějaký thriller plný cool hlášek jako je Odplata s Melem Gibsonem. Už hlavní menu na DVD ale napovídalo, že to bude o něčem jiným... Celkem dlouho jsem uvažovala, kolik tomu nakonec dát. Byl to skvěle namíchanej koktejt, ale místy toho bylo poněkud moc. Moc chutí, které mě mátly v rozpoznání té nejdůležitější. Teprve ke konci jsem přihodila čtvrtou hvězdičku a po tom, co jsem zjistila, že je celý film možná založený na skutečném příběhu, jsem uvažovala ještě o páté. No zatím ji nedávám. Zkusím si to pustit ještě jednou a pak uvidím. Každopádně už teď můžu tvrdit, že je to nějakým způsobem zvláštní a zapamatovatelný film. Skvělá práce, Georgi. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • V jedné scéně uvádí průvodkyně, že má nejraději Rosemary Clooney, což je jméno režisérovy tety - famózní jazzové zpěvačky. (Nosdrolomo)
  • Scenárista Charlie Kaufman nebyl spokojený s tím, jak George Clooney s jeho scénářem ve filmu naložil. Nevyhovoval mu ani konec filmu. Prozradil to v roce 2004 v rozhovoru pro časopis Arena. Posteskl si také, že spolupráce s režiséry Spikem Jonzem či Michelem Gondrym vypadala úplně jinak, než právě s Clooneym. (mnx)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama