Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Právník Miles Massey je bohatý, zakládá si na dokonalém zevnějšku, má bezchybnou manikúru i zářivě bílé zuby. Je specialistou na rozvody a vyhrává všechny spory, dokonce i tehdy, když je jeho mandant usvědčen z nevěry. Marylin Rexrothová je vypočítavá potvora, která se rozhodla, že si peníze na svou nezávislost vydělá rozvody s bohatými manželi. Udělala ale chybu, že si vzala jiného advokáta, a tak rozvod, při němž si slibovala dokonale oškubat svého bohatého manžela, prohrála. Ale je to profesionálka, ze své chyby se poučila. Nachystá proto na Milese dokonalou fintu, herce vydává za svého nového nastávajícího zazobaného manžela jen proto, aby se dostala na kobylku samotnému Milesovi. Ten se však neočekávaně sám zaplete do její rozvodové hry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek jsem si pouštěl s velkou nejistotou, protože vše s podpisem Cohenů, co jsem dosud viděl, bylo neskutečný brak. Tohle ne. Uznávám, v určitých momentech jsem se obával, že UŽ je konec a mé předsudky se vyplnily, ale pokaždé následoval nějaký zlom a komedie neztrácela pointu. Takže v součtu mě Clooney a Catherine (a Geoffrey Rush) pobavili na 70%. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná a ujetá komedie se spoustou úžasných figurek a ztracených existencí, jimž vévodí Sípák. Bohužel se bratří Coenové nevyhnuli americkým klišé, na něž jsem už vysloveně alergický, když musím některé scény s potleskem vestoje vidět po tisícípadesátédruhé. Chemie Clooney-Zeta-Jones ale funguje náramně, Paul Adelstein karikuje sám sebe, Rush a Thornton ve vedlejších rolích potěší. ()

Reklama

maxi6 

všechny recenze uživatele

.........Nejen profesionální vypočítavost, finanční zisk za každou cenu, ale hlavně karikatura americké společnosti, především povrchnost, egoismus převtělený do osobního narcismu, extrémní individualismus......to vše Coeni mistrně zkloubili do komediální zápletky z právnického prostředí s velkou nadsázkou a pro ně typickým humorem. George a Zeta jako hlavní představitelé si své role vystřihli a užili tak asi jako nikdy. Těch pár nevhodných momentů, jenž doopravdy vypadaly, že jsou jakoby z pera jiného scénaristy, se dalo při celkovém dojmu z filmu autorům určitě odpustit. Už jenom proto, že nám postavili do jedné řady zajímavé role hlavní i vedlejší, bez rozdílu.....Nedá mi připomenout roli Sípáka a hlavně na přístrojích připojeného Toma Aldredge..... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Typický bratři Coeni. Když maj šanci, tak mě nezaujmou a když to nejmíň čekám, tak jsem příjemně pobavenej. Tadyto je ale dost možná jedinej případ jejich kinematografie, kde si nejsem jistej, jestli mám mít radost nebo bejt otrávenej. Pár scén je tam totiž parádních, ale ve velkým se střídají s průměrnými fláky. Takový film Po přečtení spalte je bláznivej od začátku do konce a bavil mě daleko víc. Ale to je spíš o názorech. Mě to nic moc neřeklo, i když jsem se občas kolikrát dost pobavil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ano Coenovi natocily uz lepsi filmy, tohle je spis romanticka komedie nez coenovska komedie, ale presto je to v porovnani s jinymi romantickymi komediemi nadprumer. Pro Coeny to je docela netypickej film, takze se nevyhnuli nekterejm skluzum k prumeru, nekolika predvidatelnejm mistum a nekolika klise. Nastesti stale tu je v nekolika scenach poznat naprosto dokonaly coenovsky humor (hlavne scena se sipanim me dostala). Herci hrajou vyborne, Clooney na toho pravnika fakt vypada a je fakt vybornej a Catherine Zeta-Jones je jako vzdy krasna a sympaticka. Potesila me sice mensi, ale presto vyborna role Geoffreyho Rushe a Billyho Boba Thorntona - oba byli skveli. Jak uz je u Coenu zvykem, film je hodne sviznej a podporenej vybornou hudbou. Mozna, ze tech 5* je trochu prehnanejch, jak uz jsem rek Coenovi natocily lepsi filmy, ale myslim si, ze i presto si je zaslouzi. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Bratři Coenovi uvedli, že se na filmu pracovalo téměř 8 let. (D3VIL)

Související novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (více)

Reklama

Reklama