Reklama

Reklama

VOD (1)

Jon Voight jako životem zklamaný boxer, který se musí vrátit do ringu, aby nepřišel o syna... Malý J. T. vyrůstá u svého otce na dostihové dráze. Otec přezdívaný Šampion, který patřil před sedmi lety k boxerské špičce, po nepovedeném zápase odešel z ringu a nyní se potácí mezi sebelítostí, alkoholovým opojením a bezhlavým sázením. J. T. ho však zbožňuje a svými dětskými silami se snaží držet tátu nad vodou. Jejich láskyplný vztah naruší chlapcova matka, která syna po narození opustila a nyní se ho snaží získat zpět. Šampion potřebuje dokázat, že je schopen synka finančně zajistit, a tak mu nezbývá, než se po letech vrátit do ringu a pokusit se o životní výkon. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

majo25 

všechny recenze uživatele

Jon Voight v roli otca, ktorého by asi nevyhlásili za otca roka. Napriek tomu jeho syn k nemu vzhliada. Taká rodinná dráma s atypicky tragickým koncom, ktorá vie miestami zaujať (napr. ten záver), inokedy je to zasa také mierne nemastné-neslané. Voight s Dunawayovou určite obstoja a chlapec celkom podarený. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Podle obrázků ve fotogalerii a textu v obsah/info to vypadá, že film je především o boxu, ale nenechte se mýlit, ač je hlavní hrdina bývalý šampion, samotné boxování je zde naprosto vedlejší. Film je především popis nádherného vztahu mezi otcem a synem. John Voight jako životem zklamaný boxer, který díky své přehnané hrdosti zanechal sportovní kariéry po prvním nepovedeném zápase bloumá mezi sebelítostí, kterou utápí v alkoholu a hazardu a svým sedmiletým synem Timym, který ho jediný drží nad vodou. Jednou je nahoře (vyhraje peníze, koupí synovi koně) jednou je dole (prohraje koně), jeho syn je mu stále naprosto oddaný a táta je pro něj největším hrdinou. Pak do děje vstoupí Timyho matka, kterou nikdy neviděl a která (ne)chtěně velmi rozhází jejich zavedeným režimem. Především vinou její touhy znovu vychovávat kdysi zatraceného a opuštěného syna film dospěje do strhujícího finále v boxerském ringu....Herecké výkony jsou jedinečné, Voight a Dunawayová jsou však zastíněni skutečným hlavním hrdinou a to tehdy devítiletý Rickem Schroderem v roli sedmiletého Timyho. Jeho famózní výkon byl navíc podpořen úžasným českým dabingem, bohužel nevím, jak se dětský dabér jmenoval. Přiznám se, na konci mi srdce spadlo do trenek a tekly mi slzy. Dlouho na mě nějaký film tak nezapůsobil! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príliš nerozumiem, prečo sa látky chopil práve Zeffirelli. Jeho vklad cítiť, ale popravde sa sem nijako zvlášť nehodí. Herecké výkony sú značne teatrálne, čo je možno v našich končinách dané aj verziou s českým dabingom, avšak občas mi uslzené postavy boli skôr na smiech. Nechcem tým nejako zhadzovať výkony troch ústredných hercov, oni sa snažia čo to dá. Možno až príliš. Pre mňa nemá vývoj deja až taký jednoznačný priebeh a asi v máloktorom filme dostávame nálož v podobne dvoch dôležitých športov. Buď by to bolo o koňoch, alebo o boxe, tu je to o oboch športoch. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Teda tohle mě naštvalo. Na začátku film o koních (Černý hřebec), na konci boxerský film (Rocky II), mezitím rodinné drama o dvou hádajících se rodičích o dítě (Kramerová vs. Kramer). Je mi jedno, kdo od koho vykrádal, ale Zeffirelli to natočil jako jedno velké slzavé údolí plné přepálených melodramatických scén... skoro jak kdyby natáčel dalšího Shakespeara. Tatínek je přímo k pomilovaní, sice má synka rád, ale co může prošustruje v kostkách, chlast mu taky není cizí a svému synkovi nalhal, že jeho máma je mrtvá. A maminka, která se objeví po x letech, poté co zmizela bez vysvětlení taky stojí za to. Celý film si říkáte chudák dítě... ovšem ta finální scéna to byla taková podpásovka a ždímačka citů, že za to hvězdička dolů. SPOILER! Nechat sledovat dítě jak mu jeho tátu doslova umlátí v boxerském ringu a nechat ho na konci zařvat, tak takové konce si strčte do prdele pane Zeffirelli. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl, že Šampion je naruby obrácený americký remake našeho o dva roky mladšího Jak vytrhnout velrybě stoličku, okamžitě bych mu věřil a dodal bych, že je podstatně lepší. Jenže to by asi byla velká náhoda. Takhle mi nezbývá než "pouze" konstatovat, že Šampion mě od začátku do konce bavil a od poloviny do konce průběžně dojímal. Největší podíl na tom má malý velký herec Ricky Schroder, kterému se povedlo ne zastínit zkušenou dvojici Voight a Dunaway, ale být jí zcela rovnocenným partnerem. Šampion je opravdu krásný film. Vidět ho v trochu jiné náladě, možná bych o něm napsal, že mě přinejmenším hodinu sprostě citově vydíral... Ale tentokrát mi krásně padl do noty. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (1)

  • Rick Schroder v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama