Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdybyste měli šanci prožít svůj život znovu, chtěli byste ho změnit? Peggy Sue Kelcherová (Kathleen Turnerová) tu šanci dostala. Měla dvě děti, právě se rozváděla, ale pak se náhle vrátila zpět časem o 25 let nazpět, na svou střední školu. Teď pro sebe může vytvořit novou, lepší budoucnost - ale touží po ní vůbec? Peggy Sue se vdává je fantastická komedie, která Vám poskytne námět k přemýšlení o “silách osudu“... (Guild Home Video)

(více)

Recenze (75)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa pozeral len z jediného dôvodu - v tomto filme si zahral môj obľúbenec Jim Carrey a bola to jedna z jeho prvých rolí. Z filmu som spokojný. Oceňujem fakt, že do posledného okamihu nevieme, s kým Peggy skončí. Je zaujímavé, že mnohý herci sa potom preslávili, avšak svoju hviezdnu kariéru "prežili" len dvaja - Nicholas Cage a Jim Carrey. Ostatný nakrúcajú iba béčka, alebo nenakrúcajú. Carrey dokazuje, že vždy bol skvelý herec a dokázal na seba upozorniť. Nie je to zlé, ale radšej si pozriem spriaznený Návrat do budúcnosti. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Peggy Sue (Kathleen Turnerová) jde na setkání maturantů po 25 letech. Je velice překvapená, že její spolužáci se mají skvěle, když její manželství s Charliem (Nicolas Cage) se rozpadlo. Při vyhlašování krále a královny plesu (tradice), Peggy Sue omdlí. Probere se zpátky v roce 1960, jako studentka s touhou změnit svůj život... Sice hlavní roli tu měla Kahtleen Turnerová, ale s přehledem ji přehrává Nicholas Cage. Jako sedmnáctiletej "spratek" je dokonalej. V menších rolích se zde ukazují i např. Helen Huntová nebo Jim Carrey.. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Francis Ford Coppola má ve své filmografii jistě zařívější kousky, ale na poli romantických bonbónků je třeba ocenit každou trošku originálnější chuť a tou Peggy Sue naštěstí disponuje i když po pár dnech od projekce je jasný, že i tenhle bijáček je jen takový povedenější romantický nic, tak má v sobě pohodu, sladce zamilovanýho mladýho Nicolase, začínajícího Jima Carreyho a tehdy ještě pouze herečku Sofii Coppolovou. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Peggy Sue sa (už raz) vydala” , a to pred štvrťstoročím, keď akurát práve teraz má (po)maturitné stretnutie - maturitného ročníku "60", pričom manželstvo, má už zrejme úplne v troskách, lebo sa momentálne rozvádza, alebo už je rozvedená s televíznou hviezdou "Šialeným" Charlie Bodellom, ktorý ju podviedol so ženou menom Janet. Čo čert ale nechcel, pred odovzdávaním torty k jej narodeninám, kedy sa taktiež stáva zároveň i kráľovnou večierku, zrazu a náhle omdlieva, že presnejšie povedané: „Doslova sa vracia v čase” , keď odznova prežíva svoje maturitné obdobie, čo sa dá vlastne všetko pripísať stavu - "klinickej smrti" ! Odteraz prehodnocuje svoj vzťah s Charliem, či to náhodou nie je trochu zlý nápad, aby sa vzali, keď vie, čo ju neskôr čaká, a tak popritom skúša iné vzťahy s dvomi nápadníkmi, vedcom Richardom Norvikom a básnikom Michaelom Fitzsimmonsom, či si nakoniec nerozmyslí, kto je de-facto, k nej, skrátka najvhodnejší... ? / Začnem niekoľkými negatívnymi postrehmi k tejto presladenej "coppolovke" . Herečka Kathleen Turner, ktorá v dobe nakrúcania, má zhruba 31 rokov, stelesňuje 18-ročnú študentku, čo by sa dalo ešte prepáčiť, ale i napriek tomu je z môjho uhla pohľadu nevierohodná, vonkoncom na to nevypadá, aj keď sa väčšinou veľmi snaží, aby tak i patrične vypadala. Helen Hunt si na chvíľu zahrala jej filmovú dcéru Beth Bodell, kde dokonca figuruje iba 9-ročný, vekový rozdiel, čo je ďalší absurdný nonsens ! To musia ísť body automaticky smerom nadol, t. j. uberanie hviezdičiek. A to ani nehovoriac, že Jim Carrey vyzeral stále rovnako v dvoch časových rovinách. Samé, tvorivé kiksy ! Asi vôbec najzásadnejšie výčitky mám jednoznačne k tomuto nepresvedčivému stárnutiu našich milých postáv, citovaných vyššie, čo najlepšie vystihuje, v čom tkvie najväčší problém sfušovanej réžie Francisa Coppolu, prečo film u mňa neprešiel, ako celok. Stále si zbytočne nahováram, že režisér trhákov, ako sú Krstný otec 1 a 2, Apokalypsa, alebo i Rozhovor medzi(tým), má veľký potenciál ma osloviť aj inými kinematografickými zárezmi, ktoré nakrútil, no, často sa len prizerám samým, priemerným počinom, ktoré sa ani na vlas nepribližujú týmto filmovým klasikám ! V 70. rokoch dominoval novému Hollywoodu, ale v tých "reaganovských" , to nie je žiadna sláva, p. Coppola. PS: Všímam si, že niektorí herci, či herečky, čo začínajú u Francisa Forda maličkými úlohami, sa neskôr preslávia, kedy sú plnohodnotnými hereckými matadormi. Nicky Cage už dávno nie je tým, čím býval, a to isté platí aj pre jeho nemenej významného strýka ! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost neobvyklý Coppola, skvělá Turner, která hrála přesvědčivě, jak dospělou, tak pubertální ženu :D A Nicolas Cage již po několikáté jako muž, kterého zbožňovalo všechno v okolí. Neskutečně se mi líbí nápad s návratem do minulosti, kdy sama nevím, jak bych reagovala a tudíž reakce Turner byla bravurní... Nejvíc mě ale dostala scéna, kdy volala babička..sama nevím, jak bych reagovala, kdyby mi volala babička, o které již dlouho vím, že s námi není...To byl pro mě nejemocionálnější okamžik filmu. Jinak to vše bylo ohromně úsměvné - jelikož vrátit se do 60tých let, když je někomu osmnáct - wau :D Sex až po svatbě, žádný alkohol, slušnost nadevše, všechno přesně naplánované, naivní názory, rebelové nejsou ve společnosti vítáni a rozhodnout se hlavně správně ;) ()

Galerie (82)

Zajímavosti (13)

  • Z Nicolase Cage a Jima Carreyho se při natáčení stali velmi blízcí přátelé. (Edgerton)
  • Úvodní scéna, kde se Peggy Sue (Kathleen Turner) připravuje před zrcadlem na večírek, není ve skutečnosti natočená před zrcadlem. Je možné si všimnout zpoždění v pohybech druhé ženy sedící zády k divákovi. (Malory)

Reklama

Reklama