Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s krásnou dobovou výpravou, který sice pojednává o slavné benátské kurtizáně, ale je zároveň i výpovědí o postavení žen v 16. století a jejich omezeném prostoru seberealizace. Především je to ale film pojednávající o lásce s takovou hravostí a poutavostí, jakou by mu mohla většina romantických snímků závidět. Bohužel závěrečná půlhodinka s inkvizicí trochu brzdí tempo, jinak bych neváhala se čtyřmi hvězdičkami. 3,5* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Melodramatická romance líčí kurtizány v Benátkách 16. století jako nejvzdělanější a nejmocnější ženy své doby – hlavně si však nenechat kariéru pokazit láskou (jež hlavní hrdinku, nebezpečně krásnou Catherine McCormack, k profesi přivedla v první řadě)! Učení a užívání si výsad a pozornosti mají příjemný nadhled, šarm i švih, které se úplně nevytrácejí ani po skluzu do čistokrevné, na pilu tlačící červené knihovny (či už vyloženě pohádkového závěru s církevní inkvizicí). ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dufal som, ze to bude podobne komedialne ladene ako Casanova s Ledgerom. Ale ono je to romanticko zivotopisny film jednej kurv... ehm kurtizany, ktory sa berie dost vazne. V prvej polovici sa nonstop recituju basnicky a medzitim sa jebe a v druhej sa to trochu zdramatizuje sudom, kedze ju cirkev obvini z carodejnictva. Ten sud je riadne vtipny a skonci sa tym, ze sa vsetci kokoti postavia. Tym nahodou nemyslim ich pera ale proste ti ojebani chlapi sa postavia na jej podporu a k dokonalej trapnosti mi chybal uz len hromadny potlesk. Mal som pocit jak keby sudili nejaku sväticu typu Johanky z Arcu. Proste mi to vôbec nesadlo. Mozno aj kvôli postavam, ktore mi boli prakticky komplet nesympaticke az som mal chut fandit cirkvi, co sa mi stava malokedy. 4/10. ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Okouzlující Catherine McCornmack v roli inteligentní benátské kurtizány, která ukouzlí skoro všechny benátské muže, ale miluje jen jednoho. Příběh zní trochu jako klišé, ale film je nádherně, místy vtipně, místy dramaticky zpracován, že si vysoké hodnocení určitě zaslouží. Navíc nádherné Benátky a sympatičtí hrdinové. Je příjemná změna vidět R. Sewella pro změnu v kladné roli. Trochu mě překvapuje, že se C. McCormck, příliš neprosadila (teda alespoň já jsem ji dodnes nezaznamenala), protože zde předvádí výborný výkon. 90% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Syrový chlad hlubokého středověku ve jménu Inkvizice, zatuchlost a zkostnatělost zdejších obyvatel, na mě dýchla jak dnešní ranní vzduch, takovou to mělo sílu a autentičnost. Historie na mě působí velmi sugestivně, možná víc jak neznámá budoucnost, o to je prožitek silnější, když je obraz podobně precizní. Jako bych tam byla ve stejném čase, na stejném místě. Střet soudobé kultury s dnešním náhledem na svět si dost dobře nedokážu ani představit, i když filmů o návratu do minula i budoucna, je víc než dost. Catherine i Rufus jsou přesným zdrojem "zimomriavky" a pokud bych měla tu možnost, chtěla bych být víc MUŽEM než ženou! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Pôvodne mal byť názov filmu „The Honest Courtesan“, teda „Poctivá kurtizána“, avšak vydavateľstvo dospelo k záveru, že Američania slovo kurtizána nepoznajú a rozhodli sa ho zmeniť na „Dangerous Beauty“. (Arsenal83)
  • Bolognetti (David Gant), ktorý súdi Veronicu (Catherine McCormack) hral podobnú úlohu vo filme Statočné srdce (1995), kde súdil Williama Wallacea (Mel Gibson). Catherine McCormack hrala v tomto filme Gibsonovú manželku. (MikaelSVK)
  • Catherine McCormack a David Gant se setkali již při natáčení filmu Statečné srdce (1995). David Gant měl v obou filmech dokonce podobnou roli soudce. (Mayandra)

Reklama

Reklama