Reklama

Reklama

Chvění 2: Vrátili se zpět!

  • USA Tremors II: Aftershocks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou zpět! Obří podzemní tvorové, kteří terorizovali pouštní město ve filmu Chvění, si nyní razí cestu přes mexická ropná pole, požírají všechno a všechny kolem – a zastavit je může jen jeden člověk! Ve stylu svého předchůdce tato komediální sci-fi znovu spojuje Freda Warda jako nešťastného Earla Bassetta a Michaela Grosse jako nadšeného survivalistu Burta Gummera, dva pouštní desperáty, kteří se zhostí úkolu zničit příšery. Parťákem jim je Christopher Gartin, mladý kluk, který potřebuje kopačky, peníze a změnu kariéry, a Helen Shaver, sexy a neohrožená vědkyně, která už všechno viděla... až doteď. Společně vymyslí důmyslný plán pro sledování a zabíjení tvorů, který je plný rychlé akce a zábavy – dokud stvoření nezmoudří. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Vlastně skoro totožné s jedničkou, ale v jiném prostředí. Fred Ward dostane mladého parťáka a dohromady jim to celkem klape, ale už to neni ono. S příjezdem militantního blázna Grosse se to trošku zase nakopne, přesto jsem se u toho pořád trošku nudil. Určitě je tu spoustu dobrých vtipných rozhovorů a hlášek, ale prvnímu dílu se to rovnat nemůže, proto ty tři hvězdy. -"You what? That's 2,5 tons of high explosives, Earl!" -"You mean that's not enough? Oh Burt, don't tell me it's not enough!" -"Not enou... Never mind, just run! Run!" ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Sice už bez Baconova Valentina, ale ještě pořád s Earlem a Burtem! Tohle duo dokáže stále skvěle pobavit, a to i přesto, že se z pokračování vytratil nadhled a drajf jedničky. Navíc asi i zamrzí ona nešťastná transformace Graboidů, na druhou stranu furt lepší, než ta ve trojce. Finále to má však velkolepé. Zajímavý fakt - ačkoliv zde zemřou pouze tři lidé, všechno to jsou Mexičani. Že by úmysl? ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Earlovi (Fred Ward) je po tom, co vejde ve všeobecnou známost jak se se svým bývalým přítelem Valem vypořádali s obrovskými červy, nabídnuta nová práce - zatočit s červy i v Mexiku, kde se jich objevily desítky. Earl sice chvilku váhá, ale 50tisíc dolarů za každého mrtvého červa je více než přesvědčivý argument. Za pomoci nového parťáka Gradyho (Christopher Gartin), ale hlavně starého známého, militantního Burta Gummera (Michael Gross) se bude muset vypořádat i s nečekanou mutací červů ... Potom, co jsem četl relativně nadšené komentáře u tohoto filmu, tak jsem se těšil, že to bude podobná parádička jako jednička této série. Ale nevím, jestli jsem se náhodou nedíval na úplně jiný film - vtipu ubylo o několik řádů, herecké výkony skoro žádné, příběh o ničem - škoda. Jediné co chválím je zpracování vlastních potvor, které jsou tak nádherně ošklivé :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Takže sú zo Zeme?“ – „Áno.“ – „Vždy som si myslel, že z vesmíru.“ Škoda, že tvorcovia nezakomponovali Earla (Fred Ward) do príbehu od samého začiatku a hneď ho nedali dohromady s militantným Burtom Gummerom (Michael Gross); je to podstatne výbušnejšia dvojka, ako s tým otravným mladíkom. Ale darmo, pôvabný Kevin Bacon to tiež nie je. A to sa dá použiť na celé CHVENIE II (obskúrny slovenský preklad PRÍŠERY 2: NEČAKANÝ ŠOK odmietam používať). To je už ale to prekliatie dvojok. Moment prekvapenia je fuč a vrátila sa len hŕstka známych postáv, doprevádzaná symbolickými odkazmi na originál ("strihanie"). Plusom svižného scenára je, že postavy to už raz zažili a teda sú sebavedomými protivníkmi kvalitne stvárnených monštier (stvorila ich dvojica Alex Gillis a Tom Woodruff Jr. – VOTRELCI). Nápad s "novými tremorsami" je ale zlý. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Červíci se vrátili a s nimi další várka zápletek a zvratů, které jsou však očekávatelné. Ze začátku jsem si říkal, že lov nemůže být tak jednoduchý, ale příjezd Burta opět nezklamal a vnesl do příběhu trochu legrace. Už první díl nemohl být považován za čistý horor a druhý díl v tomto naštěstí pokračuje. Když se nad tím zamyslím, jinak ten film brát ani nejde. Je sice o chlup slabší než o 6 let starší bratr, ale i přesto u něj neusnete. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Kate datuje fosílie graboidov do geologickej éry zvanej prekambrium. V tom čase však ešte život na súši neexistoval a graboidi by sa tak nemali čím živiť. (beso74)
  • Film sa odohráva v Chiapas v Mexiku, jeho najjužnejšom štáte, ktorý je pokrytý džungľou a dažďovým pralesom. Vo filme je však stvárnený ako púšť. (beso74)
  • Keď si Burt na ceste späť potom, čo zlyhalo rádio, robí svoje osobné zápisky, poznamená si čas 19:00 a deň 14. máj. Avšak v tomto čase je v tejto časti sveta ešte stále deň, nie noc. (beso74)

Reklama

Reklama