Reklama

Reklama

Chvění 2: Vrátili se zpět!

  • USA Tremors II: Aftershocks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou zpět! Obří podzemní tvorové, kteří terorizovali pouštní město ve filmu Chvění, si nyní razí cestu přes mexická ropná pole, požírají všechno a všechny kolem – a zastavit je může jen jeden člověk! Ve stylu svého předchůdce tato komediální sci-fi znovu spojuje Freda Warda jako nešťastného Earla Bassetta a Michaela Grosse jako nadšeného survivalistu Burta Gummera, dva pouštní desperáty, kteří se zhostí úkolu zničit příšery. Parťákem jim je Christopher Gartin, mladý kluk, který potřebuje kopačky, peníze a změnu kariéry, a Helen Shaver, sexy a neohrožená vědkyně, která už všechno viděla... až doteď. Společně vymyslí důmyslný plán pro sledování a zabíjení tvorů, který je plný rychlé akce a zábavy – dokud stvoření nezmoudří. (Magic Box)

(více)

Recenze (92)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Earlovi (Fred Ward) je po tom, co vejde ve všeobecnou známost jak se se svým bývalým přítelem Valem vypořádali s obrovskými červy, nabídnuta nová práce - zatočit s červy i v Mexiku, kde se jich objevily desítky. Earl sice chvilku váhá, ale 50tisíc dolarů za každého mrtvého červa je více než přesvědčivý argument. Za pomoci nového parťáka Gradyho (Christopher Gartin), ale hlavně starého známého, militantního Burta Gummera (Michael Gross) se bude muset vypořádat i s nečekanou mutací červů ... Potom, co jsem četl relativně nadšené komentáře u tohoto filmu, tak jsem se těšil, že to bude podobná parádička jako jednička této série. Ale nevím, jestli jsem se náhodou nedíval na úplně jiný film - vtipu ubylo o několik řádů, herecké výkony skoro žádné, příběh o ničem - škoda. Jediné co chválím je zpracování vlastních potvor, které jsou tak nádherně ošklivé :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Takže sú zo Zeme?“ – „Áno.“ – „Vždy som si myslel, že z vesmíru.“ Škoda, že tvorcovia nezakomponovali Earla (Fred Ward) do príbehu od samého začiatku a hneď ho nedali dohromady s militantným Burtom Gummerom (Michael Gross); je to podstatne výbušnejšia dvojka, ako s tým otravným mladíkom. Ale darmo, pôvabný Kevin Bacon to tiež nie je. A to sa dá použiť na celé CHVENIE II (obskúrny slovenský preklad PRÍŠERY 2: NEČAKANÝ ŠOK odmietam používať). To je už ale to prekliatie dvojok. Moment prekvapenia je fuč a vrátila sa len hŕstka známych postáv, doprevádzaná symbolickými odkazmi na originál ("strihanie"). Plusom svižného scenára je, že postavy to už raz zažili a teda sú sebavedomými protivníkmi kvalitne stvárnených monštier (stvorila ich dvojica Alex Gillis a Tom Woodruff Jr. – VOTRELCI). Nápad s "novými tremorsami" je ale zlý. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jo, tady ještě není moc poznat, že je to další díl. Dobře odehrátý a ani děj není úplně plochej. Zábavička na odpoledne, nic hlubokýho tu ale není (kromě zavrtanejch červů). Celkem i dobrý nápad s pokračováním vývoje. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Sice už bez Baconova Valentina, ale ještě pořád s Earlem a Burtem! Tohle duo dokáže stále skvěle pobavit, a to i přesto, že se z pokračování vytratil nadhled a drajf jedničky. Navíc asi i zamrzí ona nešťastná transformace Graboidů, na druhou stranu furt lepší, než ta ve trojce. Finále to má však velkolepé. Zajímavý fakt - ačkoliv zde zemřou pouze tři lidé, všechno to jsou Mexičani. Že by úmysl? ()

choze 

všechny recenze uživatele

Docela nudné pokračování bez Bacona a původního režiséra, zato s podstatně méně nápady a s vydatnou porcí trapného humoru. Vrcholem zoufalství jsou noví graboidi, kteří se mohou pohybovat nad zemí. Tady někdo vůbec nepochopil, v čem spočívá jejich kouzlo - že nejsou vidět. A jako by to nestačilo, naservíroval nám je v odporně počítačové podobě. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Chvění 2 snad v ničem nedosahuje kvalit prvního dílu. Zásadně jsem postrádala Kevina Bacona a onu lehkost a humor, které byly hlavními nosníky úvodního dílu. Zde jsem již po chvíli začala usínat a probíhající děj mi nedal dostatečné podněty, abych měla důvod i otevřené oči sledovat i nadále:) Vtip se objevil i tu, ale celkově tomu chybělo spousta z toho, čím disponoval děj, sestava i humor v Tremors 1. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Minimálně stejně povedené jako jednička, s tim rozdílem, že se od sebe liší asi jako první dva Vetřelci. To znamená: mnohem víc potvor + mnohem víc akce + nová potvora. Hlášky zůstaly pořád tak vtipný a ten magor z jedničky co byl tak zapálenej do veškerý vojenský techniky je neuvěřitelnej. To se prostě musí vidět. Skoro 5* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvá časť ma dosť dobre pripravila na toto pokračovanie. Vedel som, že je to mix komédie a horroru, pri ktorom sa nebudem zadúšať od smiechu ani chvieť od strachu. Tak sa i stalo. Sledoval som jedného z hrdinov s úvodného filmu, Earla Bassetta, pri ďalšom dobrodružstve s gygantickými a nebezpečnými podzemnými červami. Tento krát sa však dej presunul z americkej Nevady niekam do Mexika. Earl získal nového mladého parťáka, Gardyho. A ruku ku dielu priložil i militantný fanatik Burt Gummer. Na moje potešenie sa v tomto pokračovaní už neobjavil otrasný Kevin Bacon. Takže sa dá povedať, že som sa bavil rovnako a pri jedničke. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vrátili se zpět a mají pořád hlad! O špetku slabší než nepřekonatelná jednička, ale furt dost slušná zábava. Škoda, že Kevin Bacon už se nezúčastnil a celkově to má o něco menší drajv než první díl, ale jenom o fous. Já se i tady solidně pobavil a z nostalgie ještě dám ty slabší čtyři hvězdice.70% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jednička byla opravdu super, dvojku jsem měl ale problém dokoukat. Vůbec mě to nebavilo - zdlouhavé, nudné, blbé. 20% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jednička super, dvojka dostačující. Chcete-li přepnout do módu minimální mozkové námahy a zamlouvá-li se vám béčková sci-fi plná hnusných podzemních příšer, nadhledu a Michaela Grosse, neboli nejpovedenější variace na Tacklebarryho, tohle je ten pravý film. Hloupý scénář plný klišé už zkrátka musíme brát za samozřejmost.. 60% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

No, je to o něco slabší než původní díl, ale stále je to moc pěkná komediální akční podívaná s pěkně hnusnými červi. Je příjemné vidět staré známé hrdiny Freda Warda a Michaela Grosse. Trochu mě místy mrzelo, že se červi museli v polovině filmu proměnit. Trochu to ředí tradici snímku. V každém případě jsem se ale opět skvěle bavil. Celkově tak za tři hvězdy, ale dám čtyři s tím, že trojku si budu šetřit na další pokračování. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Země se zachvěla, obrovští červi vylezli na povrch a vrátili se podruhé. Když jednička měla dobrý ohlas, dal se druhý příchod červů očekávat, ale všechno je o dost slabší a lacinější než poprvé. Chybí nějaký moment překvapení, chybí nadhled jedničky, chybí Kevin Bacon a Michael Gross je sice zpátky, ale tvůrci to přehnali a udělali z toho mimořádně "béčkoidní" parodii rádoby protkanou siláckými hláškami ve stylu nabušených akčních filmů. Stylově na to tenhle film rozhodně nemá. Neznámý režisér nebyl důstojným nástupcem slibně svěžího prvního dílu, a kopa kravin v jednom filmu na mě nedělala dobrý dojem. Není toho moc, co bych vyzdvihl a tak jediné, proč film vidět je, že nasadí tempo, které nepoleví. Jinak celkem blbost. 40% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Díl který mi neuvěřitelně dlouho utíkal, a vyděl jsem ho až jako poslední. Sice nedosahuje kvalit jedničky která je bezchybáa chybý tu navíc i Bacon který jedničce dodával šťávu. Ale je to takové zábavné béčko, kterýmu bych možná přidal více napětí ale baví téměř stejně dokonale jako jeho o 6 let starší bráška. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Mupeti se vrátili. Narostl jim radar, nožičky z KFC a množí se přežráním, a přesto to není taková bžunda jako minule. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Graboidi se vrátili a dokonce se naučili chodit po povrchu, aby si mohli vychutnat čerstvý vánek, poryv větru ve tváři a pohyb travnatými pláněmi Mexika, kde na ně čekají staří známí Burt a Earl, kteří spolu tvoří mnohem zajímavější dvojici, než kterou vytvořil Fred Ward s Baconem v prvním díle. Druhý díl je oproti prvnímu už čistá komedie a je to pro celou sérii rozhodně dobrý tah, protože je to opravdu dobrá zábava. Hlavně když se na scéně objeví militantní blázen Burt Gummer (Pro tyhle zelené mozky mám slabost: Sledge Hammer, Burt Gummer, uživatel Saccard:-). To, že se jedná o video film, si vybralo daň na horších efektech, které ale možná filmu sluší více než profi- efekty z prvního dílu. Poctivé 4* ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než díl první. Michael Gross mě opět naprosto uchvátil a celý snímek dokonale táhne on. Potěšil taky vývin sviňuch což snímků dodává zase něco jiného než první díl. A styl jakým sviňuchy zabíjejí je prostě úžasný ! ()

Reklama

Reklama