Reklama

Reklama

Super Size Me

Trailer

Obsahy(1)

Proč jsme tak tlustí? Stačí dvě slova: rychlé občerstvení. Co by se stalo, kdybyste nepozřeli nic jiného než stravu z rychlých občerstvení po dobu celého měsíce? Filmař Morgan Spurlock se vydá na takovou cestu a je to ta nejriskantnější pouť jeho života. Pravidla? Třicet dní nesmí jíst nic jiného než co je na nabídce McDonalds, stravovat se v tomto řetězci třikrát denně, musí si objednat vše co je v nabídce alespoň jednou a musí si dát XXL menu, pokud je k tomu vyzván. Zatímco Spurlock přežvykuje pod zlatými oblouky, sjíždí celou zemi a rozmlouvá s počtem odborníků na rychlé občerstvení, s obyčejnými lidmi a navštěvuje školy, firmy a politiky. Spurlockova trýznivá hamburgerová dieta ho dovede k fyzické a citové proměně, která vás donutí zamyslet se nad objednávkou dalšího Big Macu. Super Size Me je film nabízející nový pohled na jeden z našich největších národních zdravotních problémů, na obezitu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (451)

KREI 

všechny recenze uživatele

Další jednostraný tendenční výmaz... Né že bych byl pravidelnej návštěvník MC... Ale prostě je to hloupé, jak by dopadl normálně stravující se člověk kdyby ze dne na den začal na měsíc jíst jen salát? Jen vokurku? Jen knedlo, vepřo zelo? Jen smaženej řízek s hranulkama? Zaručím vám že by dopadl úplně stejně, né li hůře... A taky si to sem tam dáme... Důležité je mít pestrý jídelníček a všeho MOC škodí, to se vtlouká do hlavy i dětem ve školce, pak si sem tam můžete dopřát i MC, KFC BK a jinejch... Ale žrát něco měsíc v kuse a v nepřiměřenym množství je prostě holá pitomost a né dokument. ()

tobi89 

všechny recenze uživatele

Spousta z toho co se Moraganovi děje bychom asi normálně čekali, když se přestaneme hýbat a žereme jen Mc Donalds. Ale nečekal jsem, že to půjde tak rychle, stejně, jako jsem nečekal tolik vedlejších účinků - migrény, ospalost, vznik závislosti... Taky některé slovní obraty jsou zajímavé, jako že se častým zákazníkům říká heavy users. ()

Arakkis 

všechny recenze uživatele

Morgan Spurlack si dal opravdu těžký úkol, ale zvládl to bravurně... Vybral si zajímavé téma a dokázal o něm ve svém dokumentu říct úplně vše a pokusem na vlastním těle to ještě zdokonalil... Pět hvězdiček si tedy spravedlivě zaslouží... ()

o.d.y. 

všechny recenze uživatele

Díky rychloobčerstvení se stali američani tlustým národem a v tomhle dokumentu je to velice dobře zachyceno. Na konci jsem koukal co všechno může s člověkem udělat takovej humus. Zajímalo by mě jak je na tom Spurlock nyní......viva hamburger ()

Breaker 

všechny recenze uživatele

Amatérsky natočeno, ale má to svůj význam. Vždy s úsměvem pozoruji, kolik lidí si vychutnává svou závislost nebo rychlost nebo nutnost nebo jen příležitostnou potřebu. Otázkou zůstává, jaký bude další level ... ()

Nepl 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad....dokument, který dokazuje to, co téměř každý lidský jedinec ví, a přesto se tím neřídí. Slabší čtyři hvězdičky. ()

limited 

všechny recenze uživatele

Všichni do jednoho tady jíme ještě mnohem větší hovna, než jsou v McDonaldu, ale klidně se tady plácejte po ramenou, jací jste kabrňáci, že nejíte v Mekáči. ()

Lucie505 

všechny recenze uživatele

Projekt mladíka, který se rozhodne stravovat po dobu jednoho měsíce v McDonaldu, láká ke shlédnutí. Téměř každý z nás totiž něco z nabídky rychlého občerstvení ochutnal. Mimo toho, jak dovede za 30 dní tahle hamburgerová dieta zlikvidovat organismus, se dozvíte i o stravovacích zvycích jednotlivců, rodin, i škol! Poslechnete si, jak má nevhodné jídlo vliv nejen na fyzickou podobu člověka, ale i na jeho psychiku! Skvělý dokument! ()

yozka

všechny recenze uživatele

Snímek je od začátku zaujatý a zbytečně zkreslující a poškozující. Ve fastfoodech se lze stravovat i zdravěji než v klasických restauracích, po měsíci jejich navštěvování se vám může zlepšit cholesterol i celkově krevní obraz-je to jen o tom co si z menu vyberete. ()

ronaldmekdon 

všechny recenze uživatele

Pokud máte silný žaludek, určitě si tyto super-size mekáčové orgie užijete. Mě poněkud nudila ta dlouhá stopáž, během které jsem byla svědkem cpaní se, zvracení, cpaní se a spousty nezáživných odboček. Spíš než o Spurlocka a tu bandu nebohých tlustých Amíků jsem se bála o to, abych to přežila. Jako memento pro vaše nenažrané kamarády, kteří vám tajně kradou hranolky je to určitě dobré. Nápad dobrý, ten člověk je blázen! ()

joker09 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo ukázal jak to v Americe je. Místo prsatých blondýnek pobíhajících po pláži tam najdeme zástupy tak tlustých lidí, že kolikrát nejde poznat jakého pohlaví osoba je. A když děti ve škole jsou schopni na oběd sníst hranolky a mléko a říct, že to je přece zelenina tak to je fakt výsměch. Nebo když tam dívenka vážící 150 kg řekne, že si chce udržet váhu? :D To, že marketingové oddělení dělá svou práci nemůže za to, jak ty lidi vypadají, ale proč nepodat žalobu. Když už jsem tlustý zakomplexovaný prase tak to aspoň na někoho svedu ne? Oni za to přece nemůžou. Cvičit doma je moc drahý. Něco si o tom zjistit je moc drahý. Jíst zdravě je moc drahý. Moje štítná žláza je...no prostě s ní něco je. Obezitu mám v genech. Zkoušel sem cvičit, ale prostě nezhubnu. Všude ukazují krásny holky a nasvalený chlapi, ale to není fér, protože my zabereme v tramvaji 2 sedadla a je nám z toho smutno. SMĚJU se všem ovcím, vymlouvačům a alibistům. Stačí chtít! Ne trochu, ne dost, ale opravdu chtít něco změnit! ()

lukas.frydry 

všechny recenze uživatele

No tenhle dokument byl vážně hodně zajímavej a vlastně mi řekl , proč že já to do těchhle fastfoodů nehodím :) Měl by si to čeknout každej, kdo tam chodí, aby viděl co to s ním dělá ! ()

Související novinky

Spurlock a hollywoodská superagentka

Spurlock a hollywoodská superagentka

06.07.2016

Pokud vám jméno Morgan Spurlock nic neříká, zřejmě moc nekoukáte na dokumenty. Režisér Super Size Me, Nejlepšího filmu, jaký byl kdy prodán nebo Mansome o sobě dal naposledy vědět 3D výletem s… (více)

Politika nebo vědecký pokrok?

Politika nebo vědecký pokrok?

18.12.2005

Právě tímto tématem se bude ve svém novém dokumentu zabývat režisér Morgan Spurlock, který už zaujal svým anti-mcdonaldovským dokumentem Super Size Me. Nyní podle vlastní knižní předlohy nazvané THE… (více)

Reklama

Reklama