Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (340)

shade000 

všechny recenze uživatele

Štyri hviezdy sú z toho dôvodu, že 27.04.2024 sme mali organizované preteky Ultra Kras, kde sa šlo celým Slovenským krasom, kde sa mnoho scén z filmu natáčalo. A dnes, deň po preteku, som si bol v obci Háj pozrieť sochu anjela, ktorá bola vo filme. Každopádne čo ma na filme desí sú tie až pre mňa prehnané efekty, ktoré už počas milénia museli vyzerať zle, nie to teraz po 23 rokoch od natočenia filmu... ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Potešilo slušné spracovanie a stavba deja a pár vyxytáviek (pri prenasledovaní hl.hrdinu) a po trikovej stránke naozaj solídny výkon ale nakoniec to celé pokazil záver a veľmi čiernobielo vykreslený nepriateľ. Aj tak jeden z lepších filmov O:WILSONA. Nebyť USpatriotizmu a záver v štýle RAMBA tak to mohlo byť u mňa o hviezdičku vyšie a možno aj v červenej línií CSFD ;) ()

Chladek 

všechny recenze uživatele

Za Owenem Wilsonem jsme se ohlíželi jako chlápkem, který hraje vypatlané idioty, srandovní komiky, nebo zamilované elegány. Zde (následně pak ještě např. v Životě pod vodou) dokázal, že je schopen zahrát i něco víc. Toto jakž takž válečné drama je provázeno moderní hudbou, narozdíl od protáhlých smutných tónů. Je to takové moderní napínavé drama. ()

Forum. 

všechny recenze uživatele

Hodně obcházené a zajímávé téma s krásným vizuálem proti americké blbosti klasické akční střílečce. 55% ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

tak povrchní film a sklidí tolik povrchních komentářů, nejsu já v česku? jinak slušná zábava s pár zajímavými nápady, bavil sem se nesmrtelně ()

route60 

všechny recenze uživatele

Tento film Johna Moorea končí sestřelením F-18 která stojí opravdu za zhlédnutí a potom následuje filmový hnůj která je korunována vysvětlením kdo jak dopadl atd. američané jsou hrdinové a Evropané jsou jen brzdy, a ti Srbové jsou zrudy a Amíci to žerou a věří tomu, čert vem tuto sračku. Souhlas s flanker.27 ()

Juuroo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku celkom dobrý vojenský film, ktorý ale postupne stráca na kvalite. Ku koncu je to už celé „preamerikanizované“ a plné klišé. Owen Wilson ako vojak vôbec nie je uveriteľný. Nejedná sa o úplný prepadák, ale od kvalitného filmu to má ďaleko. 2* ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Až na nejaké nezmyselné filmove chybičky výborný akčný film, možno aj preto také hodnotenie, lebo casť sa natáčala v Ľubochnianskej doline kde sme chodili ako chalani ocumovat tanky, stíhačku a ostatné rekvizity. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Výborní herci i příběh, napínavé a má to spád! Poznámka : V zajímavostech je napsáno že se v tomto filmu představil letoun F18 Super Hornet . alá já jse "HO" tam neviděl!!!....................OMLUVA : Je to letoun v hlavním záběru!! ()

Vito_LePour 

všechny recenze uživatele

Slabší 4*. Jak někteří jiní psali, je to reklama na armádu. Na druhou stranu film měl slušné množství napětí a akce a docela dobře ukázal hrůzy občanské války v Jugoslávii. Letecké záběry též parádní. Bohužel mi přišlo, že hlavní postava tím vším proplouvá až příliš neohroženě, a to je velká slabina filmu.. ()

Domin1359 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl snad po 15 letech a zcela chápu typy názoru že je to typická americká hrděnárodní blbůstka ale zároveň že je to celkem zdařile natočený válečný film. Za mě výkony herců přijatelné, scénář je zkrátka typicky americký, bojové scény mají reálných okamžiků do počtu prstů jedné ruky a pokud nad filmem či scénami začnete přemýšlet nebude se líbit. Ovšem pokud JEN budete sledovat film, tak se bude líbit.  Já nejvíce ocením především hudbu, kterou Don Davis za mě zvládl více než dobře. A zároveň mi probíhá hlavou myšlenka jak by na tom byl Owen Wilson, kdyby zkusil setrvat u těchto filmů? ()

shark05 

všechny recenze uživatele

fascinující film mohl bych se na něj koukat třeba padesátkrát dokola a přesto mě to neomrzí.není to žádná nuda neustále se něco děje .přímo bravůrní děj filmu.prostě paráda ()

Akyno 

všechny recenze uživatele

Ďalší pokus zviesť sa na vlne vojnových drám, ktoré Vám realističnosťou vytrú zrak. Bohužiaľ zostali len "problémy radového vojína". Keby si v jednom zábere neštekol môj známy ako komparzista, tak dám asi o hviezdu menej. Ale z úcty k nemu 40%, nech ma klučina radosť, že hral v bomba vojnovom filme. ()

Sonick 

všechny recenze uživatele

Oddechový válečný film. Ačkoli se od něho nejspíš nezvednete, není nijak vyjímečným oproti ostatním filmům své kategorie. ()

Innos 

všechny recenze uživatele

dosť zábava:-) americká sto krát videná klasika, kde amerického vojaka nezastavia ani vojaci, ani sniper, ba dokonca ani taknky :-D nech žije raaaamboooo!!!!!!!!!!!!!!! teda par don Chris Burnett :-)) ()

Riker 

všechny recenze uživatele

Tak musím říct, že po všech těch negativech, co jsem před shlédnutím tady četl, obrovské překvapení! Nehodnotím historickou přesnost konfliktu na Balkáně zde podanou, neboť o to se film ani tak nesnaží a ani na to nemám dostatek znalostí. Dostal mě velmi dobrým spádem, výbornou hudbou a skvělými akčními scénami (ano, mně se líbilo i to zatracované finále). Ač sem tam (málo) zavání béčkovým akčňákem, tak za scénu F-18 x raketa odpouštím všechny neduhy, to jsem dámy a pánové zíral s otevřenou pusou! V tuto chvíli jsem měl připravené 4 hvězdy, ale jak jsem si vzpomněl na tuto scénu dávám 5 a basta. ()

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama