Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Fajna odreagovačka s bondovským záverom, ktorý by to pochoval kedy sa film tváril vážne celý čas. V prvom rade to je easy akčárna, až potom film o vojne v Juhoslávií (ak vôbec). Priority sú stanovené, schéma tradičná, forma "coolovsky in" a bez nejakého zbytočného blábolenia sa to sunie k hrdinskému koncu. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Do sestřelení letadla je to snesitelný, ale to, co příjde potom je taková pitomost (včetně režie), že se sám divím, jak jsem tolerantní. Scéna s helikoptérou a závěrečnej skok ze skály srazil moje hodnocení téměř do odpadu. Pokud se chcete dovědět něco o téhle válce, pak snad Země nikoho . I ty dvě hvězdičky mi připadají moc. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Owen Wilson je sympaťák. Veľký herec malých úloh. Väčšinou sa motá pri Benovi Stillerovi alebo poskakuje popri Jackie Chanovi. Sem tam nejaká ďaľšia vedľajšia postavička. Tento krát sa mu však ušla hlavná postava. No nie celkom mu sadla. Americký poručík Chris Brunett, ktorého "Za nepriateľskou líniou" prenasleduje horza rozúrených ozbrojencov. To nie je vhodné pre vyziablého blonďáka Wilsona. Z neho Ramba nikto neurobí. On je skôr komediálny herec ako akčný hrdina. Určite príde ešte jeho čas. ** ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci vojnový thriller, ktorý má jednu hviezdičku za to, že som počas toho ako Owen Wilson u nás tento film natáčal ( bol to december 2000 ) mal možnosť sa s ním stretnúť. A to pre neho v dosť nepríjemnej situácii. Natáčalo sa v okolí Košíc a Owen počas toho utrpel úraz a tak ho doniesli do Košíc do nemocnice. A ja som v nej pracoval. Keďže to bol úraz hlavy, stavil sa aj u nás na Neurológii. Nebudem zachádzať do detailov, ale nakoniec sme ho museli ratovať pred davmi novinárov, ktorý sa o ňom dozvedeli. Strávil som s ním vo výťahu asi pár minút, keďže sme museli chodiť z poschodia na poschodie aby nás novinári nechmatli. Proste ako z filmu. Nakoniec ufujazdil aj s celou ochrankou na autách smerom...Môj najúžasnejší zážitok v živote ( nemyslím film ). ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Owene, se zbraní v ruce jsi machr, proč teda hraješ v komediálních sračkách?! Opravdu, bylo to hodně dobrý! Na jedničku jsem se hodně moc těšil. Ne, že by mně zpracování zklamalo, ale čekal jsem něco ve stylu Černého jestřába, či Speciální jednotky, ovšem zase se musí nechat, že je to jiný, než to, co jsme viděli. Hudba je fakt dobrá, akce mi přišlo málo na to, že to má skoro 2 hodiny, navíc je to jenom utíkání, jeden masakr na konci mi asi nestačí. Nevadí! Snad ve dvojce/trojce toho bude víc. Nejlepší scéna, nebo spíš, která se mi nejvíc líbila, jak Owen házel mety, přes tu explozi, to bylo výtečný! Velitel ušel, pochopitelně se objevili postavy, kterým se něco nelíbilo, práci odflákli, měli svojí palici. Owen vypadal hodně dobře, drsně, potěšila rapová scéna :D Ale pořád tomu něco chybí, ale nedá se říct, že bych se nudil. Dávám slabších 7/10 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Niektoré externé scény sa natáčali na Martinských holiach, ďalšie na bratislavskej Kolibe. (Jakub225)
  • Srbských vojakov hrali príslušníci Martinského vojenského útvaru. (andykovac)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama