Reklama

Reklama

Profesionální hráč amerického fotbalu Paul Crewe prodal důležitý zápas a byl vyloučen z ligy. Pak se pohádal s bohatou přítelkyní Lenou a opilý vyrazil s jejím autem na projížďku. Během své spanilé jízdy zcela zdemoloval její auto, ale také řadu policejních vozů. Je zatčen a odsouzen ke třem rokům v texaské věznici, o což se postaral její správce Hazen, velký fotbalový fanoušek. Chce po Paulovi, aby mu pomohl zlepšit výsledky týmu, a když vzpurný vězeň neprojeví dostatek nadšení, pod pohrůžkou dalších pěti let vězení ho k tomu donutí. Paul si s výběrem hráčů hlavu nedělá. Pak se objeví Nate, který byl kdysi úspěšný fotbalista, a společně se pustí do sestavování týmu, složeného především z obránců. Paul však cítí, že to stále není to pravé, a tak se vydá k vůdci černých vězňů Mossovi. Ten sice účast na zápasu pro pobavení dozorců odmítne, ale nechá se umluvit na basketbalový zápas jednoho proti jednomu. Pokud Paul zvítězí, přidají se černí vězni k jeho týmu. Situace se vyhrotí, když se stráže pokusí některé hráče zastrašit. V konečném důsledku to však má opačný efekt. Nejenže se k týmu přidají černí vězni, ale celý tým má najednou novou motivaci a bojovou náladu. Poslední kapkou se stane pokus o vraždu Paula. Je jasné, že tentokrát půjde na hřišti o víc než jen o sportovní výsledek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (640)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Paul Crew prodal zápas ve fotbale, byl vyloučen z fotbalové ligy a v opilosti řídil auto své přítelkyně (sexy Courtney Cox), byl po honičce s policií zatčen a uvězněn na tři roky do vězení. Zde si má sestavit svůj fotbalový tým a rozdat si to v duelu s bachaři. Podle mě zatím jeden z nejlepších výkonů Adama Sandlera. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

The Longest Yard bohužel nijak nevyniká od jiných podobných sportovních komedií. Příběh se odvíjí podle nezměněné nitě, postavy se bojují z těch nejmarnějších pozic až na výslunní a téma neoblomného a nekonečného přátelství a loajality je tu omíláno dokola. I přes tato tradiční klišé je film kupodivu poměrně zábavný: Trestanci si dokážou užít po svém, řežba na hřišti je trochu absurdní, ale efektní a Sandler vzal svou roli poměrně vážně, i když mu quarterbacka moc něvěřím. Co mě opravdu ale ze srdce potěšilo byla hudba od AC/DC. Takže, sečteno, je to takové to domací pobavení ale tak na jedno, dvě shlédnutí. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nápad spojit americký fotbal s vězeňským prostředím se nějak míjí účinkem. Adam Sandler chtěl ukázat, že umí hrát a ne jen šaškovat před kamerou, a jeho hraní je stále předmětem sporů. Ve vedlejších rolích se chtěl casting vytáhnout, a tak neváhal obsadit jména Burt Reynolds, Chris Rock, Nicholas Torturro nebo zástupkyni sličného pohlaví "Arqetku" a ti všichni mají dostatek hereckého umu, aby zazářili víc než Sandler a skutečně se tak stane, protože osádka ve vězení je opravdu pestrá a zaujme. Příběh už tolik ne. Americký fotbal je přece jen v USA sportem číslo jedna, ale u nás stěží někdo vyjmenuje jediného hráče hrajícího NFL. A tady právě nastává problém se záživností. Ono to totiž nebylo ani tak moc drama, ani tak moc komedie, ale spíše film z vězení se sportem, který v tuzemsku oblibu nemá. 50% ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Klasické klišoidné zobrazenie trojuholníka : väznica - šport - česť .... Aj napriek tomu, že tam bol Sandler, nebolo vidieť obligatórne prízemné frky štvrtej cenovej. Ba práve naopak - jemná komédia o tvrdých chlapoch v tvrdom športe. Jediné, čo vyznelo totálne absurdno-smiešne, bola podaná ruka ( nemôžem bližšie špecifikovať kvôli možnému spoleru ) medzi aktérmi zápasu. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Segalovy filmy mají rozhodně stoupající úroveň. To, co začalo příjemným Kurzem sebeovládání a pokračovalo hodně povedeným 50x a stále poprvé, teď vrcholí v Trestné lavici. Moderní a svěží Segalova režie se i tady potkala se snesitelným Sandlerem. Nevím jestli to je přímo Segalem, ale v "jeho sandlerovkách" nikdo většinou neprdí ani nekrká, což je teda už sám o sobě velký pokrok. Když ale vezmu, že trestná lavice má hodně sympatický scénář, dobré herecké obsazení (Reynolds, Rock, Cox...) a je odrežírovaná v příjemném tempu, dostávám mix, který si představuju pod pojmem dobrá komedie. I když váhám mezi 3 - 4 hvězdy, jsem ochotem dát Trestné lavici hodnocení vyšší. You gotta always protect your McNuggets! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Tým Mlátiček (Mean Machine) má stejný název jako film Mean Machine - česky Fotbal za mřížemi (2001) -, který má s tímto snímkem téměř totožný děj, jen je o kopané. (CjKukis)
  • Ve své době se film stal druhou nejvýdělečnější sportovní komedií všech dob. Tou první byl Vodonoš (1998), také s Adamem Sandlerem v hlavní roli. (KucC)
  • Ve filmu měl (coby Rivers) svou poslední roli Edward Bunker, dřívější skutečný kriminálník, který se později stal úspěšným spisovatelem, scenáristou a příležitostným hercem. Vidět jsme ho mohli například ve filmech Splašený vlak (1985), Tango a Cash (1989) nebo Gauneři (1992). (NIRO)

Související novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama