Reklama

Reklama

Svatba mého nejlepšího přítele

  • USA My Best Friend's Wedding (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julianne a Michael uzavřeli na vysoké škole  dohodu: jestli do 28. narozenin nenajdou nikoho lepšího, vezmou si jeden druhého. Vypadá to jako úplná pitomost ale jen do chvíle, než to jeden z nich začne brát vážně. Do určeného limitu zbývá už jen několik dnů a Michael se konečně rozhoupal. Bohužel o ruku nečekaně požádal jinou dívku, než by si Julianne přála. Ta teď musí zapojit veškerou vynalézavě zvrácenou fantazii, aby dostala Michaela zpět. Připravte se na nejlepší svatbu roku. Teď jde opravdu o všechno! (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Až když někoho ztratíme, tak si uvědomíme, že ho milujume a že nám ta osoba bude strašně chybět. Julia Roberts si taky tohle uvědomila, ale už bylo příliš pozdě. Ano, opravdu jde o příjemnou romantickou komedii, kterou můžete vidět kdykoliv a nikdy se neomrzí. Rupert Everett byl ze všech zúčastněných herců nejlepší a dokonale zastínil Julii Roberts a Dermota Mulroneye. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Devadesátková romantická komedie, která vlastně není až tak vtipná, že to asi není komedie a tak nějak to vlastně ani není až tak romantický, ale je to z doby, kdy stačilo obsadit budoucí nejlépe placenou herečku Julii Roberts a tehdejší sexbombu Cameron Diaz a ono to, tak nějak stačilo při nákladech 38mega na tržby 300 miliónů dolarů. Asi tomu pomohl i ten marketingově zapamatovatelnej název. Dneska mne to už jako film moc nebavilo. ()

Reklama

Marty89 

všechny recenze uživatele

Pane Bože, jak já se zase nudil. Už za znělku jsem musel jít s hvězdičkou dolů, něco takového se jen tak nevidí. Ani potom se situace příliš nezlepšila. Nevýrazné herecké výkony (například obsazení Cameron Diaz do role dvacetileté studentky je mi záhadou) a dost špatný scénář udělaly z tohoto filmu, alespoň v mých očích, naprostý propadák. Už od poloviny filmu jsem se znuděně díval na hodiny, kdy už to proboha skončí. Nakonec jsem to teda nějak vydržel, ale obávám se, že označit tento film za komedii je skoro stejně nesmyslné, jako by bylo ho označit například slovem "akční". ()

Weany 

všechny recenze uživatele

Tenhle film asi nikdy nebudu mít ráda. Největší zážitek je tady pro mě Dermot Mulroney, jehož šíleně strhující charisma mě vždy spolehlivě odzbrojí. Cameron Diaz a její dětinská naivita je tady místy nekoukatelná a zoufalá. Julia Roberts hraje totální blbku, taktéž k uzoufání, která je svým chovaním krajně nesympatická, a to mnohem nesympatičtěší než Diazová. I přesto má člověk pocit, že ho film nutí k "hollywoodskému myšlení", tj. že Robertsová má právo nad svou uhihňanou soupeřkou Diazovou vyhrát. Ale ono ne. Asi mě to mělo překvapit, ale pravdou je, že mi bylo úplně ukradený, kterou si Mulroney vybere. Myslím, že by udělal nejlíp, kdyby si nevybral ani jednu z nich, takovej pěknej chlap má na víc. ()

kverula 

všechny recenze uživatele

Může se to tvářit jako klasická love-story, ale opak je pravdou. Zakázané ovoce chutná nejlépe, tomuto tématu holduje tato skvělá oddechovka. Sotva dokonalý plán, jak zrušit svatbu, na kterou je pozvaná Julia Roberts jako svědkyně a přemluvit svého nejlepšího kamaráda, aby si vzal ji, jelikož ona je přeci ŽENOU JEHO ŽIVOTA. Jak to může skončit? Pro mě až překvapivě dobře. Výborný Rupert Everett, kdy ho ještě nebylo tolik vidět. I po několika letech je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů, dávám*****. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v americkém Chicagu. (Terva)
  • Scéna, ve které je "hozena kytice", se odehrává v muzeu Cuneo ve Vermont Hill Illinois. Štáb odstranil a uložil koberec, který režisér při točení scény nechtěl mít v záběrech. Pracovníci muzea však koberec našli až za dva měsíce. (Terva)
  • V roce 1997 se stal snímek osmým nejvýdělečnějším projektem. Při rozpočtu 46 000 000 amerických dolarů vydělal celosvětově za čtyři týdny skoro 300 000 000 amerických dolarů. (Terva)

Reklama

Reklama