Reklama

Reklama

Lidské monstrum ožilo, zachraň se, kdo můžeš! Pro milovníky hororů, ale i jejich odpůrce, je určena vtipná a divácky vděčná parodie Mela Brookse. Hrdinou příběhu je nadějný vědec Frederick, vnuk dr. Frankensteina, který na přednáškách s oblibou odhaluje svým studentům nejrůznější "tajemství" lidského těla. Když obdrží závěť Victora Frankensteina, odjíždí z Ameriky do starého rodinného sídla, aby převzal dědictví. Jeho "součástí" jsou také potrhlý sluha Igor a tajemná domácí paní Blücherová. Ve sklepení domu Frederick objeví pracovnu svého neblaze proslulého dědečka i recept, jak oživit člověka. Není divu, že právě tento "odkaz" dlouho na pokoji nenechá. Jeho vědecký pokus se mu však poněkud vymkne z rukou a znovuoživlý člověk začne ohrožovat ostatní pokojné občany... (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% - Pár gagů tam je, ale jako celek jsem se já osobně dost nudil. Námět mi dost připomínal seriál Juraje Jakubiska Teta, který se mi líbil mnohem víc, možná že oba vycházejí ze stejné předlohy. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Znamenitá pocta původnímu Frankensteiovi s Borisem Karloffem v hlavní roli. A to přesto, že se jedná především o komedii, ve které excelují Gene Wilder s Peterem Boylem a půvabnou Teri Garr v saténových šatičkách. [1811. hodnocení, 120. komentář, 76%] ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Čekal jsem komedii a místo toho je spíš taková pocta starým hororům s pár vtípkama. Teri Garr byla ale kost. 60% ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Než horor, tak mi to přišlo víc jako komedie - hodně lehká komedie, s občasným vtípkem, který mi vyloudil úsměv na tváři, ale jinak celkem nudná záležitost.... 5/10 ()

shereen 

všechny recenze uživatele

Asi nebude moc lidi kteri tomuhle filmu daji pet hvezdicek. Ja ho ale videla v Bratislave v grandhotelu Kiev na prvni a zatim jedine zahranicni dovolene s rodici a dodnes si pamatuji, ze to bylo jedinkrat kdy jsem se- v 6ti letech, pocurala smichy. ()

Ssoumess 

všechny recenze uživatele

Je to hodně pomalé a na každý gag si musíš chvíli počkat, každopádně i tak je to jedna z nejpovedenějších parodií vůbec. Možná si tak vysoké hodnocení nezaslouží, nicméně dialog na nádraží a celá scéna Hackmana mě nutí dát 7/10:) ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Po 17. hodině vhazujte mozky otvorem ve dveřích." Nejsem příznivcem Brooksových parodií, ale zde jsem si pár hlášek našel. Proč ne. ()

kilobyte 

všechny recenze uživatele

Jenom škoda že zde nebylo více Ajgora, protože co slovo to perla a ještě ke všemu to celé doplňuje svými kukadly. :D ()

Trixi 

všechny recenze uživatele

Mě to teda moc nenadchlo. Ale na druhou stranu musím ocenit celkové zpracování. Ta černobílá tomu vysloveně sluší. ()

Joski 

všechny recenze uživatele

Skor pocta ako paródia klasickej horor Frankenstainovskej témy. Slovné a vizuálne odbavovačky. Poteší hlavne skalných horor fanušíkov. Najlepšie sparodovaná postava je neprehliadnuteľný Aj-gor:-() 80% ()

JeanMarthan 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších parodií, co jsem kdy viděl! Smekám hlavně před herci a tím, jaké ikonické postavy dokázaly přivést k životu :D nezapomenutelné, bravurní! Humor přesně podle mého gusta. Tento film ve mě dohrával ještě dlouho po závěrečných titulcích. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Vcelku vtipná laskavá parodie, která sice vysloveně nenadchne, ale zároveň ani nezklame. Atmosférou i kulisami věrně napodobuje filmy o Frankensteinovi z počátku 30. let a silně na ně také odkazuje. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem toho mnoho od tohoto ne moc známého díla. Ale byl jsem opravdu velmi opravdu velmi mile překvapen touto parodii nejen na Frankesteina. Musím říct a to s klidným srdcem, že jsem se chlemtal celej film. Naposled jsem toto zažil u Les Visitores. Tohle je pro mě opravdu špičková komedie. Nezapomenutelný byl strážník železná ruka a jeho zapalování si doutníku no a nejlepší borec byl pro mě Igor (Aj-gor) Ten jeho ksicht, postava a hlášky jsou nezapomenutelné. Bravo. pro mě je tohle komedie jak má být. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Skvělý slibný začátek, který pokračoval až do takové 3. čtvrtiny filmu a pak se z toho stala klasická novodobá parodie, kde se opět myslelo jen na to jedno. Našlo se zde pár slušnějších vtipů, potom to bylo místy úplně hluché a nudné a v závěru už to šlo pomalu, ale jistě do háje. Každopádně dávám jeden bod za postavu, kterou ztvárnil Marty Feldman, ta mě opravdu rozesmála svými výjevy. ()

Muso 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších hororových komédií (i keď viac komédia) čo som v poslednej dobe videl. Pochmúrna scenéria transylvánskeho hradu, miestnosti plné pavučín a prachu či atmosféra cintorínu-to všetko výborne kontrastuje s odľahčujúcimi vtipmi založenými hlavne na hláškach a dialógoch. Ktomu si pridajte svižné tempo filmu a parádne herectvo Gene Wildera čoby mladého Frodoricka Frankenstína a Marty Feldmana ako ujetého sluhu Ajgora a o zábavu máte postarané. ()

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Reklama

Reklama