Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lizzie Wurtzelovou vychovala její matka bez otce už od malička, ale Lizzie se přesto cítí velmi prázdná. Podléhá snadno náladám a depresím. Když se dostane na žurnalistické stipendium na Harvard a její článek v místních novinách je kladně hodnocen, Lizzie začne žít značně nezodpovědně. Svými drogovými a sexuálními eskapádami ubližuje svým kamarádům i matce a dokonce se pokusí i o sebevraždu. Matka jí proto zařídí psychologickou léčbu a mladá žena si musí zvyknout na fakt, že kolem ní je skutečný svět a to co žije, je její vlastní život. Příběh vychází z biografické knihy skutečné úspěšné americké spisovatelky Elizabeth Wurtzelové. (Morien)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (99)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě mě nebavil. Tvůrci to sice "zkusili" tím, že hned na začátku Christinu komplet vysvlíkli, ale to zabralo jen na chvíli. Koukat se hodinu a půl na káču, která by potřebovala rozsekat zadek vrbovým proutkem a pak prohnat kopřivama, není žádnej rajc. Biggse moc nemusím, tím spíš že ho dabuje Filip Švarc, a Michelle Williams ještě v roce 2001 nebyla sexy, to je až teď. Lucie Vondráčková je sice dobrá, ale sama českou verzi nevytrhne. "Borcem" na konec je duo Pavel Šroubek (překlad) a Veronika Veselá (dialogy), kteří v dabingu zotročili anglické "It's getting kind of late" na nesmyslné "začíná být pozdě" místo českého "připozdívá se" anebo ještě i synchronizovaně přijatelného "už je dost pozdě". Hanba! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle stejnojmenné knihy Elizabeth Wurtzel. CITÁT - Zamrazit tak tuto chvíli - navždycky........ Příběh Elizabeth Wurtzel (Christina Rici) je, dá se říci, jako každý jiný, ale věřte, je to jen zdání. Příběh povedený, zajímavě natočený a s nádechem noir - protože si vlastně celý příběh hlavní hrdinka odvypráví. CITÁT - Psaní mě nezachrání......... Christina Rici skvěle zahrála rozpolcenou Liz a dá se napsat, že nejen že ji to bavilo, ale ona se částečně do své role vžila. Příběh je založen na dialogu, opouštění, odpouštění a životě. CITÁT - Budu v pohodě......... Zajímavá a mrazivá je věta - CITUJI - Žijem v Amerických státech Depresivních, jsme Prozacový národ. Prozac = anti-depresivum. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Citlivě natočená adaptace autobiografického bestselleru Elizabeth Wurtzelové o boji s depresemi je skvělým důkazem toho, jak výtečná je Christina Ricci herečka. Co by v podání někoho jiného mohlo svádět ke HRANÍ, působí naprosto přirozeně - není to Christina Ricci, která hraje, že trpí, ale trpící Elizabeth Wurtzelová. Vynikne to zvláště ve srovnání s Jessicou Langeovou, která přehrává ostošest. Vzhledem k její roli to ale tolik nevadí. Škoda, že Miramax tenhle zajímavý a působivý film naprosto zazdil. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Film jako takový není dokonalý a má své mouchy. Ale je to podle skutečné události, tak beru, že to nebude o přehnaných nečekaných zvratech, ale spíš o myšlenkách hlavní hrdinky a tom, co během depresí a terapie prožívala. A to tam bylo vykresleno poměrně pěkně. Čtyři hvězdy ale dávám hlavně za ty herecké výkony. Christina i Jessica byly výborné. Už jen kvůli nim stojí za to se na Prozac Nation podívat. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Naprosto nepochopitelne u nas neznamy film jsem mel moznost shlednout diky kamaradovi, nejvetsimu obdivovateli Michelle Williams v CR, ktery si obstaral vsechny film s ni a ja, jakozto filmovy blazen jsem je take shledl a mezi nimo i tento snimek. Zajimave herecke obsazeni, ale dej jaksi pokulhava, natahuje se, az se trochu cloveku dostavuje ona deprese, na co ze se to vlastne diva...? O 2 roky pozdeji jsem si pujcil i knizni bestseller a kniha se mi libila vice nez film, ale je mozne, ze nyni bych film hodnotil o neco lepe, uvidime, kazdopadne komu se dostane pod ruku, tak at se urcite podiva. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • V tomto filme môžeme vidieť prvú nahú scénu herečky Christiny Ricci, ktorá si želala, aby počas ich natáčania bola vrátane potrebného štábu prítomná len jej herecká kolegyňa Michelle Williams. (RosieMcgowa)
  • Ve filmu je první nahá scéna herečky Christiny Ricci, v němž požádala, aby při této scéně byla přítomná Michelle Williams, aby zajistila, že všechno udělá správně. (newpage)

Reklama

Reklama