Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Převody románů Stephena Kinga na filmové plátno je věc dosti ošidná, někdy se to moc nepovede. Tohle je naštěstí ten opačný případ, s provedením Davida Cronenberga jsem spokojena, samozřejmě s ohledem na rok vzniku (mimochodem zajímavé je, že synek Rogera Stuarta měl již v té době doma v pokojíčku stolní počítač, zatímco tady jsme si o počítačích ještě léta za dlouhých zimních večerů pouze vyprávěli). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět, skvělý Walken, slušná atmosféra,ale bohužel i pomalejší tempo. Ve filmu se prakticky nestane nic,co by mě překvapilo,nadchlo či potěšilo. Film pomalu plyne až do konce a je to škoda. Cronenberg se při tomhle filmu držel na uzdě, jelikož zde se jeho zvrhlá a nejsilnější stránka neobjevila. 65% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Namet filmu je sice zajimavej, ale zas tak moc originalni neni, i kdyz v roce 83 asi byl. Problem je trosku jednodussi zpracovani. Zatimco zacatek je perfektni a dojde i na naky paradne natoceny vize, pak se skoro nakejch 45 minut nic moc nedeje, Johnny Smith se leci, zacina zase uci a vracet se do zivota a snazi se na vse zapomenout. Pak nastesti zase zacnou vize, pomuze resit vrazdy a dojde i na paradni zaver. Navic se Cronenberg silne krotil a zadna prasarna nebo nechutarna se nekona. Jenze i pres to ma film takovou prijemnou tajemnou atmosferu, ktera drzi v napeti celou dobu a navic se film muze oprit o perfektniho Walkena, kterej navic pajda a o to vic vypada zajimave a z vedlejsich roli potesi hlavne Herbert Lom a perfektni zaporak Martin Sheen, v takle zaporny roli sem ho snad jeste nevidel. Knihu sem sice zatim necet, takze nemuzu srovnavat, ale film je na slabsich 5*. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

1983 - Mysteriózní triller. Klobouk dolů jak se tenkrát točili filmy! Nebylo potřeba stovky miliónů dolarů na triky, herci si nevydělávali desítky miliónů dolarů za jeden film. A přesto to šlo a navíc ve velikém stylu! Klobouk dolů před hereckými výkony, klobouk dolů před hudbou, klobou dolů před režií a scénářem. Ano, je fakt, že nejsilnější zfilmování Kingova románu to není, ale když bych srovnával knihy, také vždy jako první vezmu Osvícení... To ale neznamená, že bych měl podhodnotit, nebo dokonce zatracovat takhle povedený film. Nemohu si pomoci, ale atmosféra mi částečně připomínala atmosféru ve filmu "Dotek Medůzy". což je z mého pohledu také pětková pecka. Jej, takže jsem se vlastně už rozhodl... a přitom to na začátku komentáře vypadalo "jen" na 4 sluncata... Takže za mě 90% a krásných 5 sluncí. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Opět výborný Cronenberg tentokráte v mysteriózním light thrilleru, který tutově zaujme hned od začátku a nepustí až do svého ne příliš výrazného finále. Přesvědčivě hrající Walken se probere po těžké autonehodě z petiletého komatu, aby zjistil, že o spoustu věcí přišel, ale jednu velmi podivnou schopnost také získal. Víc neprozradím, mrkněte na to, tohle zaručeně pobaví. 85% a doporučení jako klidovečku... ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Johnny Smith na začátku filmu říká svým žákům, aby si přečetli knihu "Legenda o Ospalé díře", ve které řádí bezhlavý jezdec. Christopher Walken, který Smithe hrál, se o šestnáct let později objevil ve filmu Tima Burtona Ospalá díra právě coby bezhlavý jezdec. (MrCreosote)
  • Pot na Walkenově tváři během scény s hořícím dětským pokojem byla ve skutečnosti antihořlavá látka. Efekt potu nikdo neočekával a ve filmu zůstal, díky tomu, že scéně přidával dramatický efekt. (Othello)
  • Cronenberg chtěl do role šerifa Bannermanna nejdříve obsadit Hala Holbrooka, ale producent Dino De Laurentiis nesouhlasil, protože v tu dobu ještě Holbrooka vůbec neznal. (Othello)

Reklama

Reklama