Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Connor McLeod se po smrti svého učitele Ramireze vydává do Japonska, aby se zde naučil umění kouzelníků od dalšího nesmrtelného, čaroděje Nakana. Ten je ve své jeskyni přepaden dávným nepřítelem Kanem, kterému se sice podaří Nakana zabít, ale zůstane uvězněný v jeskyni. Nyní, o několik set let později, je při vykopávkách Nakanova jeskyně odkryta. Connor vytuší, že Kane je zpět. Blíží se chvíle rozhodujícího střetnutí... (Intersonic)

(více)

Recenze (102)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu nemá čím oslovit. Je to jen opakování některých scén z prvního film u s tím, že je zde pak příběh, který se je snaží dát dohromady trochu jinak. Flashbacky jsou příšerné, efekty taky, herecky je to standard, ale ani mě nijak moc nevytrhla jinak celkem hezká erotická scéna. Záporák fajn, ale tady prostě není nic, proč by se pokračování dalo opravdu opodstatnit. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Dialógy sú na jednotku (čiže jednu hviezdičku). Už som takmer zabudol, ako slabo niektoré filmy vyzerajú. Dej som videl asi už v ďalších x filmoch predtým, jednoducho silne originálne Béčko. Predvídateľná vec, kde už na začiatku každej scény viete ako skončí. Záleží už len na tom, či tam bude aj nejaká rádoby vtipná vsuvka. Záporná postava A ide so svojimi kumpánmi B na výpravu proti H(ighlanderovi) a jeho učiteľovi J(aponcovi). Samozrejme nesmie chýbať žena, ktorá vstúpi do deja (čo by to bolo predsa za Béčko bez jednej, či dvoch posteľných scén a vyhrozovanie sa záporáka ženštine?) a navyše je dej celkovo dosť nekvalitne pozlátaný dokopy.... V akom poradí sa budú krátiť hlavy, je snáď jasné. Jedno plus som v tomto filme našiel, je tu veľa "trénovacích scén" a lá Rocky, ktoré sa dajú preskočiť, čiže film rýchlo zbehne. PS: Zaporák ma fakt nudil, ešte viac ako zvyšné časti filmu. Od celkom sľubnej jednotky je to rýchly pád nadol.... ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Další z podhonocenejch filmů. Zásadní chybou Highlandera 3 je to, že je v podstatě jen horší kopií prvního dílu. Jinak si ale akční fanoušci nemají na co stěžovat. Morahan je talentovanej režisér a film má solidní drajv a i akční scény jsou natočený velmi dobře. Po fimařský stránce je Highlander 3 špičkovej film, kterej nenudí. 70% ()

anais 

všechny recenze uživatele

Tento film mě nejvíc poznamenal svou podivnou spojitosti s filmem Johna Miliuse Barbar Conan. Úvodní titulková sekvence, při které jsme svědky vzniku meče, jako by Conanovi z oka vypadla. Podivuhodnou podobnost jsem objevil i ve scéně druhé, ve které tři nájezdníci, vyplení vesnici užívají stejné techniky plenění, jsou navlečeni v mohutné černé zbroji a ten hlavní záporák je černoch – přesně jako v Barbaru Conanovi. Čímž třetího Highlandera nechci srovnávat se skvělým barbarským dílkem.alespoň co se kvality týče, protože alespoň ze začátku je stylizace scény, ač mnohem laciněji vyhlížející, velice podobná. Ještě jedna podobnost by tu byla – Mako v roli Highlanderova japonského mentora!!! Mako ztvárnil Conanova šamana v obou conaniádách! Asi nejsem první, kdo si těchto „náhod“ všiml, ale psát o nich musím. Ono totiž jinak není moc o čem psát. Otřepaný příběh o skotském hrdinovy (i v tomto filmu zmírající, leč sympatická hvězda Christophera Lamberta), který musí useknout hlavu dalšímu zlounovi (kterého naprosto otřesně hraje Mario van Peebles – čemuž přispívá i hrozivý účes)...nemine nás megatrapná erotická scéna, která jako by vypadla z oka všem podobným scénám v podobně laciných filmech Nakonec film alespoň pobaví to když po celkem vlažném šermířském finále následuje opravdu dramatická scéna nabíjení hlavního hrdiny silou padlého soupeře ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trojka už hoří jako papír. Nefunguje téměř nic. Další záporák už je prostě jen ten třetí v pořadí a na Browna nebo Ironsidea se vůbec nechytá. Deborah Unger je tuze krásná a absolvuje i v sérii povinnou postelovou scénu. Trikové filmy z 90. let jsou prostě problém. Koukat na ně často ani moc nejde, protože to prostě působí často děsně. 20% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Christopher Lambert považuje za skutečné pokračování původního příběhu právě tento snímek. První pokračování bylo podle jeho slov od základní dějové linie příliš odkloněné. (Terva)
  • Jedná se o jediný film série, ve kterém má Connor MacLeod (Christopher Lambert) syna. (tyzmrde)
  • Natáčení probíhalo ve Skotsku, Maroku, Quebecu a nedaleko Montrealu. (Terva)

Reklama

Reklama