Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážná posádka lodi NSEA ochránce - velitel Peter Quincy Taggart (Tim Allen), poručík Tawny Madison (Sigourney Weaver) a Dr. Lazarus (Alan Rickman) - vyráží na čtyřletou napínavou a často nebezpečnou misi do vesmíru... a pak je natáčení jejich seriálu zrušeno! Nyní, o dvacet let později mimozemšťani bránící se útoku omylem považují vysílání Galaxy Questu za "historické dokumenty" a teleportují posádku bývalých herců, aby zachránili vesmír. Ti, aniž by měli scénář, režiséra a nebo ponětí, co si počít, musí podat výkony svých životů. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Případná, leč vlídná, >lehce< parodická taškařice na duchaplné (a nepochybně i ty jiné ;-) sci-fi-fan-tas-magorie :-D) ...Navíc komedie opravdu mimořádně zábavná a inteligentní. - - - P.S. Bohužel na v Česku vydaném dvd pouze s českým dabingem bez titulků. Další laps vydavatele a bůh suď, proč to ti diletanti dělají... :-( ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavný gejzír nápadů parodující jak nejrůznější scifi klišé, tak zároveň hvězdné manýry hereckých primadon, patří k mým nejoblíbenějším komediím vůbec. Film, ve kterém se pronáší hlášky typu: " rekonfigurujeme solární matrici paralelně k endotermickému pohonu" nebo zcela vážně míněné: " nikdy neustup, nikdy se nevzdej " mě i po několikátém shlédnutí dokáže výborně bavit a pokaždé si to náramně užívám. A naprosto nejlepší je ten úžasně otrávený výraz ve tváři Alana Rickmana, to se ani nedá popsat, to musí člověk vidět na vlastní oči... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Galaxy Quest je veľmi vydarená paródia, resp. pocta slávnemu seriálu, veď viete ktorému. Množstvo vydarených fórikov a narážok pre fanúšikov, mnohé z nich samozrejme fungujú aj samostatne, bez prehľadu v americkej sci-fi seriálovej tvorbe. Allen je na podobné crazy komédie ako stvorený, prečo je tu Weaver pochopí snáď každý ignorant. Dopad filmu mimo Ameriky ale nemôže byť tak silný, ako doma, čo som cítil aj ja na vlastnej koži. Z objektívneho hľadiska sa ale prikláňam k vyššiemu hodnoteniu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelná nuda se dvěmi až třemi lehoulince úsměvnými momenty. Hrozně nesympatické obsazení s velkým množstvím černovlasých vykleštěných homoklád, kteří právě obstarali ty lehoulince vtipné momenty. Jinak je to obrovská sračka. Star trek mi přijde jako pičovina sama o sobě. A dělat pičovinu z pičoviny nedá jiný výsledek než pičovinu. Jednu * si však film asi zaslouží. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Galaxy Quest je jedním z nejlepších příkladů, jak natočit parodii tak, abys si ji užili jak ti nejvíc hardcore fanoušci, tak lidi, kteří moc neví o filmech/seriálech, které jsou parodované. Zatímco Spaceballs (parodie na Star Wars filmy a dalo by se říct "předchůdce" tohoto filmu) je vtipnou záležitostí, která ale bohužel má slabší chvilky, které speciálně dneska bijí do očí (některé vtípky zestárly více, než by bylo potřeba), tento film nic takového nemá, protože není "doslovnou" parodií, jako právě Spaceballs. Galaxy Quest totiž mimo parodování (převážně) Star Trek seriálů/filmů vypráví ucelený příběh o partičce herců, kteří se (jak jinak) naprostým nedorozuměním dostanou do vesmírného konfliktu. A film čerpá humor z tohohle faktu, spíše než z kopírování celých scén. A právě proto, i po více než 16 letech od vydání, jsem se u něj opravdu pobavil a hlavně jsem byl hodně překvapen, jak dobře je udělán. Rozhodně si jej pustím znovu. 100 %. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (21)

  • Na konci filmu hlasatel uvídá diváky se slovy "Galaxy Quest je zpět po 18 letech". Seriál Star Trek byl zrušen v roce 1969 a Star Trek: Nová generace měl premiéru po 18 letech, v roce 1987. (HellFire)
  • Zvuk otevírajících se dveří na lodi jste mohli slyšet v legendární videohře Doom. (HellFire)
  • Sigourney Weaver pronesla, že vždy, když si nasadila paruku kvůli své roli Gwen, cítila "jak ji strmě padá IQ". (Zuzyzss)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama