Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak dobrou komedii s Hughem Grantem sem snad ještě neviděl. Jeho ztvárnění povaleče je naprosto dokonalý, on v podstatě celej tenhle film táhne a nedělá mu to žádnou potíž. K tomu si ještě přičtěte nadprůměrnej a zajímavej příběh + výbroný výkony ostatních herců, obzvlášť Nicholas Hoult a Toni Collete mě překvapily a máme tu jednu z nej britských komedií ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fajn vztahovka (romantické je to jen trochu - ve finále - a není to ani žádná řachanda) s tradičně fajn Grantem který se tady přehrál z dosavadních rolí roztomile nesmělých romantiků do sexy hajzlíků, viz. Bridget Jones. Jeho sebestředný rentiér je docela zábavná postava a v době uvedení ještě nebylo poselství o nutnosti dospět tak zprofanované jako už o pár let později. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Některý lidi jsou ostrov. Já jsem ostrov. Jsem Ibiza." Narcísek Will mě hodně bavil a jako přirozenej lenoch bych jeho nicnedělací život určitě bral. Prostě by mi asi moc nevadilo, kdybych byl hezkej a bohatej vtipálek, kterej po večerech oblbuje nezadaný matky. Nejedna z nich se mi totiž líbila, ale žádná mě zase tak moc nebavila. A určitě nemám tolik fantazie, aby ve mně sebevražedná Fiona a její šikanovanej Marcus vyvolali touhu po rodinnejch hodnotách. Takhle se nechat nachytat, chlape. Tak snad ti vydrží ten tvůj sarkasmus, jestli se teda ještě někdy potkáme. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tohle Angláni prostě umí. Hodně motivů je pravda přitažených za vlasy a nedá se jim věřit, ale takovou pohodovku jinde těžko najdete. Herci jsou úžasní (hlavně těžký sympaťák Grant, jehož obraz bych si snad vyvěsil v koupelně místo zrcadla, kdybych byl ženskou), vyprávění umí přijít s vtipným a neokoukaným postupem a dlouho jsem neviděl mezi postavami takhle fungující náboj. 4* a kousek. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Čtyřicetiletý zhýralý rentiér a snob se spřátelí s dvanáctiletým outsiderem, jehož děti šikanují a matka páše sebevraždy. Tedy, odrazit se od takové zápletky a přitom se vyhnout sentimentu, to je práce pro vraha. Vzpomeňte, jak dopadl Velký táta nebo vyloženě trapný Kid s Brucem Willisem. Filmy sladké a lepkavé jako sirup z lesních plodů. Ne tak Jak na věc. Někdo může namítnout, že je to předlohou Nicka Hornbyho, ale já jsem ji četl a musím říct, že film je LEPŠÍ NEŽ KNIHA! V předloze se na hlavní zápletku věší ještě řada vedlejších, jako nějací žebráci, škemrající o almužnu. Scénáristé je nemilosrdně srazili k zemi a tím celý příběh krásně pročistili. Především pak změnili k lepšímu celou poslední třetinu, která je v knize dost nemotorná. Myslím, že takhle nějak by dnes točil mistr vypravěčské věcnosti Billy Wilder. 100% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • V hlavní roli se měl objevit Brad Pitt, ale producenti myšlenku zavrhli s tím, že někdo tak atraktivní by nemusel předstírat, že je otcem malého chlapce, aby se seznámil. I tak se nakonec ve filmu objevil - na obalu časopisu Esquire, který si čte Will. (don corleone)
  • Zo zárobku z tohto filmu si Nicholas Hoult kúpil bicykel. (Smok)
  • Marcus (Nicholas Hoult) na závěr filmu praví, že "žádný člověk není ostrov sám pro sebe", jak zpívá Jon Bon Jovi. Ve skutečnosti jde o úryvek z díla anglického renesančního básníka Johna Donneho, které napsal roku 1624. Báseň zní: „Žádný člověk není ostrov sám pro sebe; každý je kus nějakého kontinentu, část nějaké pevniny; jestliže moře spláchne hroudu, je Evropa menší, jako by to byl nějaký mys, jako by to byl statek tvých přátel nebo tvůj : smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem část lidstva. A proto se nikdy nedávej ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě.“ (sator)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama