Reklama

Reklama

Pouta války

  • Jižní Korea Taegeugki hwinalrimyeo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina archeologů najde kostru, která je identifikována jako ostatky Lee Jin-seoka. Potíž je ovšem v tom, že Lin Jin-seok nezemřel, nýbrž se ve zdraví dožil požehnaného věku. Zato jeho bratr, Jin-tae, zmizel v korejské válce. Vracíme se do minulosti, píše se rok 1950. V době vypuknutí války oba bratři narukují a jsou odveleni na frontu. Jin-tae uzavře se svými nadřízenými dohodu -- pokud vykoná dostatečný počet hrdiských činů, pošlou jeho mladšího bratra dříve domů. Starší bratr se tedy účastní všech misí, zatímco svého sourozence div neudusí návalem bratrské lásky a péče. Potom ale Jin-tae padne do nepřátelského zajetí... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

Legas 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem neměl slov. Něco tak krutého jsem ještě neviděl. Severokorejci a Jihokorejci se mezi sebou řezali jako zvířata. Bestiálního krveprolití sledujeme skrz příběh dvou bratrů. Jejich srdcervoucí bratrská láska mě skutečně dojala. Tak silný (a brutální) příběh se jen tak nevidí. Technická stránka filmu (až na digitální stíhačky) je na velice dobré úrovni a režie je přímo úchvatná. Musím to ještě rozdýchat. BTW: Film je místy opravdu až nechutně násilný. Původně jsem chtěl za to dokonce odebrat hvězdičku, ale holt to byly kruté časy. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kto by pred desiatimi rokmi čakal od Kórejcov takúto pecku? Inšpirácia "Ryanom" je zjavná, ale ani trochu mi nevadí. Práve naopak. Táto krvavá vojnová dráma je minimálne na rovnakej úrovni. Má v sebe veľký príbeh so skvelými momentami a sympatickými postavami dvoch bratov. Komunisti vám dajú hrsť ryže ak budete skandovať ich heslá a podpíšete papier, pre ktorý vás neskôr protikomunistické popravčie čaty neváhajú zastreliť. Krajina je vojnou rozdelená. Obidvom stranám prichádzajú na pomoc státisícové armády. Jednu stranu podporuje komunistická Čína druhú USA. Čo bude nasledovať? Neskutočne krvavý masaker...Pre mňa ako milovníka kvalitných vojnových drám je tento film ako splnený sen.100%. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvých 20 minút nenasvedčuje, že nasledujúce dve hodiny budú nonstop akcia. Akcia plná neustáleho vraždenia, možno tu padol rekord počet mŕtvych za sekundu filmového času, prípadne za minútu. Takže ani pri takjeto stopáži niet času na nudu, na čas zabudnete veľmi rýchlo a Putá vojny sú naozaj vťahujúce. Čo ma ale trochu sklamalo, je strih počas súbojov. Často chýba prestrihávanie na väčšie celky, najlepšie panoramatické, ktoré by nám osvetlili celkovú situáciu. V prípade útoku čínskych vojakov máme takýto uvádzací záber, ale hneď na to už len sledujeme detaily prestreliek a súbojov. Osobne ma to miatlo a nemyslím, že problém bol v rozpočte. Ale argumentovať sa dá tým, že sme boli svedkami bojov z pohľadu radového vojaka. Pátos spojený s otravnou hudbou k žánru patrí, tu prichádza ku koncu, ale dojem neskazí. Áno, takto má vyzerať vojnový veľkofilm. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Sakra tohle dílo mě opravdu dostalo. Zatím nejlepší válečný film, který jsem kdy viděl. Je sice pravda, že se film několika těm klišé nevyhnul...ale kurva, když do toho chtěl Je-gyu Kang narvat i nějaké emoce, tak jak to udělat jinak? A zbytek? Ukazoval snad Spielberg v Ryanovi krutost ze strany amerických vojáků ? Ano....ale jen VELMI (raději zopakuji V-E-L-M-I) sporadicky. Tady to vidíme v "plné kráse," ovšem ne od amerických vojáků, ale od vojáků jihokorejské armády (ono je to celkem logické, že). Velkolepé bitvy jsou opravdu VELKOLEPÉ....a velice pekně udělané. A mezi těmito bitvami i zajímavý děj, který se neustále vyvíjí směrem kupředu (tzn. že se nebudete chtít jít vychcat, dokud film neskončí...i když to můžete pauznout ;o). Ale to už jenom opakuju všechny ostatní, kteří tady napsali svůj komentář. Tae Guk Gi mě opravdu dostalo....ještě teď se celý třesu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jistě, příběh o tom, jak bráškové spadnou do korejsko - korejské války dokáže zaujmout i dojmout. Hlavně scéna jak dával na začátku bráškovi olíznout to eskymo než ho začal lízat sám, mě fakt těžce dojala. Ne teď vážně. Vždycky jsem rád, když film ukáže jaká je válka špinavá děvka, která přinutí dělat lidi věci nevídaný. Co mě ovšem neskutečně sralo, byla ta rozhoupaná kamera. Už takhle mám problém rozeznat jednoho korejce od druhého a když ještě houpou kamerou, jak na centrifůze tak veškerá orientace je v prdeli. Tady ty magoři ještě navíc každou akční scénu sestřihali tak, že ani pan Rubik se svou kostkou by se v tom neorientoval a když nazávěr ještě ty korejci mají držku od bahna tak už vím uplný hovno kdo je kdo. Takže ano, příběhem pouta války upoutaj, i když z toho kouká Vojín Ryan na každém rohu, ovšem příště bych prosil na každého zásadního asiata namalovat na čelo velkej barevnej flek, abych byl v obraze a méně houpat kamerou. Původně jsem chtěl dát tři hvězdičky, ale za hlášky "Ty svině komunistická" a " Komunistovi nevěřím, jsou to prasata", dávám čtyři hvězdičky. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu je v protestním průvodu proti korejské válce vidět cedule s anglickým nápisem „Give arms to us fight million youths“. (Duoscop)
  • Korejská válka byl válečný konflikt, který probíhal od 25. června 1950 do 27. července 1953 mezi Jižní Koreou podporovanou OSN a Korejskou lidově demokratickou republikou neformálně podporovanou Sovětským svazem a Čínskou lidovou republikou. (Duoscop)
  • Spojené státy americké vyslaly na korejský poloostrov 302 tisíc vojáků, kteří spolu s menšími jednotkami dalších dvaceti států pomohli jihokorejským jednotkám. (Duoscop)

Reklama

Reklama