Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

mortak 

všechny recenze uživatele

Nutno uznat, že velkovyrobna jménem Disney umí své produkty prodat. Herkules je hravý, herci skvělí (Woods, DeVito), animak docela chytře vpleta antický svět do standardního disneyovskeho mustru... A bohužel tady je ten háček. Všechny ty vychytávky v každé scéně nezakryji tuctovy příběh, který snad vygeneroval počítač. Tohle prokletí se podařilo na chvíli zmenit Pixaru (než ho Disney spolknul). Jo, a prosím o sequel "Herkules a Meg po dvaceti letech aneb domácnost hrdinova". Kolik otců s dětmi v kině by bralo raději tu nesmrtelnost? ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Disneyho Hercula mohu vždycky. Jako malý kluk jsem ho zbožňoval a chodil si ho půjčovat do videopůjčovny neustále. Je ovšem zajímavý, že i po x let mi to má stále co nabídnout. Stále je to krásně nakreslené a vtipy stále srší dobrým a nezapomenutelným humorem. Herkules je jedna z nejlepších disneyovek. Jediné, co bych vytkl je hudební doprovod. Který samozřejmě není špatný, ale takový Tarzan nebo Pocahontas ho mají o třídu výše. No tak proč si jednou za čas nepustit, příběh poloboha, který zmaří plány Hádovi a spasí Olymp před Titány. Nu a samozřejmě zachrání svojí lásku z Podsvětí. Jojo Hercula, to je můj Disney hrdina. (88 %) ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Herkules v rámci Disneyho filmů byl taková rarita a to hlavně, že se příběh velmi dobře podřídil starým bájím a pověstem. Ale ne zas takovým způsobem abychom mohli mluvit o dospělém animáku. Přesto jsou tam věci, které více potěší starší diváky a to jako spousta narážek na řecké pověsti,spousta povědomích míst a postav.Velmi mě potěšilo ztvárnění Hádese, Meg a hlavně Herkulova učitele Filoktétes. Není to klasická disneyovka přesto jí nechybí šmrnc a nápady. ()

silent cut 

všechny recenze uživatele

Disney upadá už nějaký ten pátek, to jako jo, ale Hercules je mezi těmi všemi zpívajícími kravami a 3D ptáky jasně nejlepší a snese srovnání i s klasikou, protože pro mě například klasikou je. Animace mě překvapila, ale ona antika už taková byla, ale co tvůrci dali do hranatosti, nacpali i do tempa a do humoru... " Ahoj, jsem Hádes, pán podsvětí, jak se vede?" ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá "pohodičková" animovaná rozprávka, ktorá má svoj vlastný celkom dobrý príbeh a čo je najdôležitejšie je aj zábavná. Čiže nie je tam nejaký príbeh ako sme zvyknutý z Herculesa, ale skôr nový a zaujímavý. Spievané muzikálne pasáže boli veľmi príjemným spestrením filmu a ak v niektorých filmoch vadia, tak tu som si pri nich príjemne oddýchol. Animácia je veľmi solídna a ten príbeh ma proste bavil. Tento film odporúčam určite pustiť malým deťom lebo si myslím, že je pre ne vhodný aj zábavný. Takže ak chcete klasickú, peknú rozprávku z dielne Walt Disney tak určite vyskúšajte práve túto. V rozprávke je aj láska a aj to na čo sme zvyknutý a teda nejaké tie vtipné postavičky, na ktorých sa dá zasmiať. Hodnotenie som dal také ako vidíte v zátvorke, ale v skutočnosti k plným štyrom hviezdam chýbal len kúsok. (Hodnotenie 3,5) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Na vizuálnych efektoch pracovalo 108 animátorov. (curunir)
  • Když Hercules s Megarou scházejí po schodech do zahrady, má Megara kolem ramen průsvitnou fialovou látku. V další scéně, kde na ni mluví Bolest a Panika, ji nemá. Ale ve scéně, kdy se otočí zpět na Herculese, ji má opět kolem ramen. (CaptainAss)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama