Reklama

Reklama

VOD (1)

Film, natočený podle skutečné události, líčí činy Angličana jménem Alan Conway, který se v 90. letech po několik týdnů vydává za režiséra Stanleyho Kubricka. Protože skutečný Kubrick se straní publicity, nikdo přesně neví, jak vlastně vypadá. S touto identitou Conway chodí na večírky a rafinovaně tahá z důvěřivých lidí peníze. Beze strachu hovoří o režisérském povolání, i když o něm nic neví. Svéráznými názory a chováním uvádí své oběti do velmi rozpačitých až šokujících situací. Otevřeně přiznává svou homosexualitu, seznamuje se s atraktivními mladíky snícími o slávě, kteří se nechají omámit "uměleckou" aurou a sliby. Na podvodníkovy triky naletí taxikář, bohatý chlapík, který by chtěl být producentem, i renomovaný kritik The New York Times. Lež má však přece jen krátké nohy.
Na komedii inspirované těžko uvěřitelným příběhem se podíleli dva spolupracovníci zemřelé režisérské legendy. Debutující režisér Brian Cook a scénárista Anthony Frewin asistovali Kubrickovi na několika filmech. Cook navíc produkoval film Eyes Wide Shut. Snímek zajímavě zpracoval fakta do humorné zápletky, v níž vyniká ústřední výkon charismatického Johna Malkoviche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Fajn Malkovich vo filme, ktorý napriek veľkému potenciálu dopadol značne priemerne. Vtipné je to iba trošku, zábavné je to iba občas, citáty a narážky na filmy skutočného Kubricka veľmi nefungujú (pustiť tu a tam hudbu z 2001: Vesmírnej odysey či Mechanického pomaranča fakt nestačí) a režijne je to celé príliš fádne. Zaujímavý obsah v nezaujímavom balení. [61%] ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Spíš Říkejte mi buzna. Než začnu být osočovaný z homofobie, tak na vysvětlenou nemám rád tenhle typ homosexuality asi tak stejně jako agresivně vulgární chování pseudochlapáků z druhořadých hospod a sportovních stadionů a rovněž mě sere dámičkovský chování bez trošky vkusu u dvacetněcoletých holek, který se ani neumí oblíknout a barevný legíny pod kterými se tvarují laciný a jinak barevný tanga považují za sexy. Malkovichovi se nedá upřít herecká kvalita první jakosti, ale co je mi po tom, když film je jinak stoprocentně odpudivý. V podstatě postrádá sympatický nebo alespoň lehce ztotožnitelný či inteligentní charakter. U hlavní postavy si ani tak nepřejete úspěch či neúspěch jako spíš brzký konec. Absence nápadů pak zavádí jasný model - Malkovich přijde do baru. Rozhlídne se a najde mladýho a naivního samotářskýho gaye. Začne se chovat jako nepovedený syn Warhola a Eltona Johna a žvatlat hloupě něco o tom, že je Kubrick a bude točit nový film, bla bla bla. Naivní gay je okouzlen, sbalen, ošukán, okraden a nová stejná epizodka může začít. Nuda, nuda, hloupý a nezajímavý konec. Oči pryč z tohoto filmu a to ještě nepíšu nic o šíleným použití hudby. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Obsazení Malkoviche do hlavní role, coby vykutáleného manipulátora, bylo šťastné a herec, který téměř nesleze z plátna, dělá hotové divy a z jinak celkem tuctového filmu dokáže vykřesat příjemnou podívanou. Přitažlivá je taky samotná zápletka, kdy se homosexuální podvodníček vydává za slavného režiséra. Tím je ale výčet kladů v podstatě u konce, protože přitažlivý námět filmový scénář nerozvádí a na to, jak velký měla zápletka potenciál, je v ní až nepříjemně málo komických situací. Celkový dojem: 60 %. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Na film Colour me Kubrick jsem se chtěl podívat jen kvůli tomu, že je to o mém nejoblíbenějším režisérovi. Tedy jen to s ním souvisí. Ve skutečnosti jde o Alana Conwaye, který se za něj vydával. Hned na začátku jsem měl chuť film vypnout, protože Alan spíš parodizoval Stanleyho. Skutečný Kubrick měl rodinu a Alan mezitím klátil chlapy na večírcích. Přesto mě svým charakterem udržel u filmu až do konce. John Malkovich je skvělý herec a strašně mi touhle rolí připomnínal Johna Malkoviche ve filmu V kůži Johna Malkoviche. V obou filmech ze sebe dělá srandu a to se mi na něm líbí. Snad nikdy jsem ještě neviděl film, kde by ostatní postavy ve filmu upadaly do pozadí. Neustále byl v záběru jen Alan. Scénář napsal skutečný asistent režiséra Anthony Frewin, který si dal na tom záležet a je vidět, že Kubrick zůstane v jeho srdci stejně jako v mém. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Stanley Kubrick - pro někoho jméno naprosto neznámé, pro jiné Ikona a modla celosvětové režie. Kdo mě alespoň trochu zná, ví na které straně barikády stojím. Zajímavé téma dle skutečné události se trochu topí v ne zcela využitém potenciálu námětu. Alan jako pseudo Kubrick, kterého zahrál výtečně John Malkovich je opravdu zajímavá osobnost s nemalým charizmatem a schopností přesvědčit ty správné lidi kolem sebe o věcech, které něco hodí. Hudbu zvolenou k filmu a různé detaily jako třeba oblečení určitých postav si užijí především milovníci Jeho geniality. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Ruth Negga (ve filmu Lolita) si zahrála ve stejnojmenné divadelní hře v irském Národním divadle. Byla to její první profesionální herecká role. (MeanWhile)
  • Film se natáčel od 11. ledna do 7. března 2004 na ostrově Man, v Londýně a ve městě Luton. (Terva)

Reklama

Reklama