Reklama

Reklama

VOD (1)

Film, natočený podle skutečné události, líčí činy Angličana jménem Alan Conway, který se v 90. letech po několik týdnů vydává za režiséra Stanleyho Kubricka. Protože skutečný Kubrick se straní publicity, nikdo přesně neví, jak vlastně vypadá. S touto identitou Conway chodí na večírky a rafinovaně tahá z důvěřivých lidí peníze. Beze strachu hovoří o režisérském povolání, i když o něm nic neví. Svéráznými názory a chováním uvádí své oběti do velmi rozpačitých až šokujících situací. Otevřeně přiznává svou homosexualitu, seznamuje se s atraktivními mladíky snícími o slávě, kteří se nechají omámit "uměleckou" aurou a sliby. Na podvodníkovy triky naletí taxikář, bohatý chlapík, který by chtěl být producentem, i renomovaný kritik The New York Times. Lež má však přece jen krátké nohy.
Na komedii inspirované těžko uvěřitelným příběhem se podíleli dva spolupracovníci zemřelé režisérské legendy. Debutující režisér Brian Cook a scénárista Anthony Frewin asistovali Kubrickovi na několika filmech. Cook navíc produkoval film Eyes Wide Shut. Snímek zajímavě zpracoval fakta do humorné zápletky, v níž vyniká ústřední výkon charismatického Johna Malkoviche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ehm... No... Johna Malkoviche jsem už viděl hrát všelijaké podivíny, ale že ho uvidím v kůži teplého podvodníka navlečeného do opravdu velmi, velmi homo-kostýmů, občas silně nalíčeného a v jedné scéně dokonce vyzbrojeného síťovanými podkolenkami, který se vydává za samotného Stanleyho Kubricka, to jsem vážně nečekal. Z textu, který uplácal distributor pro obal DVD, by se mohlo zdát, že Říkejte mi Kubrick bude především praštěná komedie. Není. A právě díky Malkovichovi. V jeho podání je Conway spíše tragikomickou figurkou, kterou může člověk v jednu chvíli litovat, hned nato nesnášet a vzápětí zase milovat. Zážitku z filmu (mlátit smíchy se asi nebudete, ale úsměv na tváři po většinu sympaticky krátké stopáže vám skoro garantuji) ohromně pomáhá i soundtrack, tedy hudba vyzobaná především z notoricky známých Kubrickových opusů. Třeba "houmlesácká" procházka do prádelny za zvuku Also Sprach Zarathustra je doslova ohromná. __P.S. "Bude se to jmenovat 3001: Vesmírná odysea." - "A kdo bude hrát hlavní roli?" - "John Malkovich." - "John... Kdo?" __P.P.S. Tomu konci chybělo jen mechanickopomerančovské "Jsem uzdraven." ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

John Malkovich je ve snímku nejlepší, to bez debat. Roli duševně nemocného homosexuála vydávajícího se za slavného režiséra zvládl dobře a vtipně. Občas jsem se pobavila nad různými narážkami, dokonce i nad písní Hello, která mě vážně rozesmála. Nicméně, i když film není dlouhý a jsou tam vtipné scény tak dokáže i dost nudit. ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná oddychová komedie o jednom buzikovi co si hraje na Kubricka. Čímž podvádí a obírá o peníze vpodstatě každého koho potká. Malkovich hraje fantasticky, ostatně jako obvykle. Není to žádný intelektuální snímek, ani psycho ala Kubrick, prostě je to zábavná komedie a víc bych od toho ani neočekával. Rozhodně lepší než většina amerických komedií s rádoby humorem. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Klobúk dole pred ďalším vydareným výkonom silne charakterného Johna Malkovicha. Prakticky, keď tak nad tým všetkým uvažujem, do tejto role si iného herca ani predstaviť neviem. Chválim ale scenáristickú prácu Anthonyho Frewina, ktorý sa ako dlhoročný Kubrickov asistent ukázal tou najsprávnejšou voľbou celého projektu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl všechny předpoklady, abych si ho oblíbil. Oblíbený herec, oblíbený filmař v názvu... ale dopadlo to špatně. Nudná podívaná, která krom hudby nijak nevyužívá možnost citací největšího filmaře všech dob. John Malkovich v roli nejteplejší filmové postavy historie nedokáže utáhnout tak unylý nevkus. 30% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel od 11. ledna do 7. března 2004 na ostrově Man, v Londýně a ve městě Luton. (Terva)
  • Ruth Negga (ve filmu Lolita) si zahrála ve stejnojmenné divadelní hře v irském Národním divadle. Byla to její první profesionální herecká role. (MeanWhile)

Reklama

Reklama