Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před časem byl policista Jake Roenick schopný, ambiciózní a s vyhlídkami na slušnou kariéru, dnes je z něj ochlasta bez vyhlídky na povýšení. Před osmi měsíci zpackal důležitou akci, při níž zahynuli dva kolegové, a byl přeložen na nejodlehlejší místo Detroitu, zchátralou policejní stanici ve 13. okrsku, která má být v lednu definitivně zrušena. Dnes je Silvestr, na stanici už jsou pouze Jake, starý policejní veterán Jasper O'Shea, který s úderem půlnoci odchází do důchodu, a mladá sekretářka Iris Ferryová. Jejich posledním úkolem je o půlnoci zhasnout, zamknout a jít domů. Internet i telefony již byly odpojeny a tísňová volání jsou automaticky přesměrována jinam. Trochu smutná silvestrovská oslava však nabere nečekaný směr, když před stanicí zastaví policejní autobus se dvěma strážci a čtveřicí vězňů. Kvůli vánici nemohou pokračovat v cestě a podle nadřízených mají zůstat na 13. okrsku. Potíž je v tom, že mezi vězni je nejen paranoidní narkoman Beck, dealer Smiley a prostitutka Anna, ale také zatčený mafiánský boss Marion Bishop, který právě zabil zkorumpovaného tajného agenta. Zanedlouho je stanice obklíčena perfektně vyzbrojeným komandem, o němž je Jake přesvědčen, že chce Bishopa osvobodit. Jenže pak se ukáže, že služebnu obklíčila banda zkorumpovaných policistů, kteří byli několik let na Bishopově výplatní pásce a teď ho chtějí zabít, protože jeho svědectví před soudem by je zničilo. Jake a Bishop, aby přežili, musí bojovat společně a jeden druhému krýt záda. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto přímočarý, ale zato správně Rkový a dobře obsazený akčňák, který překvapí slušnou vizuální stránkou (sníh, samotná akce), ale místy trochu nudí a to i navzdory dobrému tempu. Asi i z části proto, že zvraty se dají velice lehko předvídat a kdo koho podrazí jsem věděl od první scény s onou osobou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný remake se slušnými herci viz. Laurence Fishburne, Ethan Hawke a John Leguizamo. Sice nemůžu porovnat s originálem jelikož jsem ho neviděl, ale přesto se mi zdá, že je to jeden z těch remaků zdařilejších, ale stále je to podle mě zbytečný film. Akční scény a zasněžená krajina je celkem pěkná a stále se něco děje a diváka nenechá vydechnout. Vypadá to, že režisér Richet dokáže ještě překvapit. Mimochodem tohle není druhý remake filmu. Již před lety vznikl film Vosí hnízdo, které má s původním filmem možná více společného než tento. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Exemplárne béčko nového milénia. Drzé, dravé v štýle špinavých ulíc zasneženého nočného Detroitu a skorumpovaných fízlov (tých mohlo byť kvapku viac). Richet brnká na vizuálne struny dnešnej generácie a nešetrí krvou, nadávkami, ani modrými filtrami (stará verzia sa mi silne asociuje s červenou). Čo do atmosféry su podáva ruku s Nolanovými Batmanovkami. Ak si mám vybrať ktoré Prepadnitie by som znova skukol, tak Carpenter dostáva košom. Podstivý videotriller. 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pôvodný Carpenterov kultový film som nevidel. V podstate solídny priemerný akčný americký film. Dobrý casting, predovšetkým nohy Marii Bello, ale aj ostatných si možno všimnete. Poteší klaustrofobická atmosféra a zasadenie deja do zimných mesiacov. Takže je to aj veľmi mierny remake The thing :). Takéto námety točia francúzski režiséri veľmi radi, či už doma, alebo v USA. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Není to až tak špatné jak jsem čekal, ale film s tak obrovským potenciálem by měl být mnohem lépe využit. Herecké obsazení není vůbec špatné, hlavně Laurence Fishburne se mi moc líbil. Za pochvalu určitě stojí, že snímek si jde svou cestou a nekopíruje originál. Bohužel vše to shazuje velmi průměrná atmosféra a místy hodně připitomělý scénář. Klasický "akčňák" na jedno zkouknutí..... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Roenick (Ethan Hawke) má na zádech vytetováno „Semper Fidelis“, což je mimo jiné heslo amerických námořních sil a znamená „Vždy věrní“. (m.xFuck)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme celkovo 127-krát. (MikaelSVK)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama