Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před časem byl policista Jake Roenick schopný, ambiciózní a s vyhlídkami na slušnou kariéru, dnes je z něj ochlasta bez vyhlídky na povýšení. Před osmi měsíci zpackal důležitou akci, při níž zahynuli dva kolegové, a byl přeložen na nejodlehlejší místo Detroitu, zchátralou policejní stanici ve 13. okrsku, která má být v lednu definitivně zrušena. Dnes je Silvestr, na stanici už jsou pouze Jake, starý policejní veterán Jasper O'Shea, který s úderem půlnoci odchází do důchodu, a mladá sekretářka Iris Ferryová. Jejich posledním úkolem je o půlnoci zhasnout, zamknout a jít domů. Internet i telefony již byly odpojeny a tísňová volání jsou automaticky přesměrována jinam. Trochu smutná silvestrovská oslava však nabere nečekaný směr, když před stanicí zastaví policejní autobus se dvěma strážci a čtveřicí vězňů. Kvůli vánici nemohou pokračovat v cestě a podle nadřízených mají zůstat na 13. okrsku. Potíž je v tom, že mezi vězni je nejen paranoidní narkoman Beck, dealer Smiley a prostitutka Anna, ale také zatčený mafiánský boss Marion Bishop, který právě zabil zkorumpovaného tajného agenta. Zanedlouho je stanice obklíčena perfektně vyzbrojeným komandem, o němž je Jake přesvědčen, že chce Bishopa osvobodit. Jenže pak se ukáže, že služebnu obklíčila banda zkorumpovaných policistů, kteří byli několik let na Bishopově výplatní pásce a teď ho chtějí zabít, protože jeho svědectví před soudem by je zničilo. Jake a Bishop, aby přežili, musí bojovat společně a jeden druhému krýt záda. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

remake od carpenterovi klasiky(kterou sem já hanba už bohužel viděl :-( ) se celkem vydařil,nijak velkolepé to není,co se týče děje ani herců,snad jen hawke je nadstandartně dobrej,bohužel byrne a fishburne,na mě dýchaj neúvěřitelnou laciností,takovym second handem.jinak se na filmu musí ocenit brutální stránka akce.v dnešní době se u akčnáků moc nenosí litry krve a ustřelené končetiny,hlavně fakt ta poprava tý bloncky...to mě celkem vyprdlo voči do obrazovky:-)celkově sledovatelný průměr. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Béčkovo prihlúply scenár, solídna akcia a vizuálna stránka, a jeden nečakaný moment. Čím ale film poteší najviac, je OBSADENIE. Aj v tej najmenšej roli šoféra autobusu vás poteší tvár, známa z akčných či horovových osemdesiatok (spojitosť s Johnom Carpenterom a jeho "zlatým vekom"). Charizmatický záporák Laurenca Fishburna je dokonalý a z kozačiek do botičiek sa prezúvajúca Maria Bello s rozpustenými vlasmi vám nedá spať. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jaspere, žaluzie !!" - "No, fájn !! Tak teď už jsme v naprostým bezpečí !!" ;) Přepadení 13. okrsku přes všechny výtky platí za přinejmenším zajímavý a navýsost skvostně obsazený remake, který však nelze nazvat jinak než jako zklamání, jehož fatální bolítstkou je naprosto typicky schizofrenní scénář Jamese DeMonaca, který se sice velmi šikovně a smysluplně dává svou vlastní cestou, když se lehce odklání od Carpenterova původního snímku, nicméně jednoduše řečeno snad až naprosto cíleně sere na veškerou logiku věci, byť mi tahle definice moc nejde z huby..;) Neobtěžuje se často ani s motivacemi postav, a tak se nakonec musel velmi schopný režisér Jean-Francois Richet hodně snažit, aby jeho film nebyl vedle Carpenterovy hutné atmosférické pecky vyloženě pro smích.. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

No čekal jsem, že to bude dost hrůza, ale zase tak špatný to nebylo. Sice je to plný nelogičností a těch zvratů v ději tam bylo taky až zbytečně moc, ale u akčního béčka se to dá překousnout. Prostě nic, co by nějak výrazně vybočovalo z průměru. Dávám 3 hvězdičky, ale budu předstírat, že originál od Carpentera jsem vůbec neviděl. Kdybych to měl srovnávat s originálem, musel bych jít s hodnocenim asi níž... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hlavným plusom tejto ostrou akciou nabitej - ale po ostatných stránkach štandardnej - old school snímky, je vynikajúce herecké obsadenie (Fishburne, Dennehy, Belloová, Hawke), neetické jednanie s postavami (okrem iného aj s osobami nežnejšieho pohlavia) a vianočná atmosféra, nasiaknutá krvou. Jednoduchý scenár sa dá s troškou snahy prežiť bez ujmy, ale Carpy bol o čosi lepší. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Slovo "fuck" zaznie vo filme celkovo 127-krát. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Detroite (USA) a Hamiltone i Toronte (Kanada). (Laslo)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama