Reklama

Reklama

Blutgletscher

  • angličtina The Station (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupinku štyroch vedcov, zaoberajúcich sa topením ľadovcov v alpských horách, nečakane prekvapí výpadok jednej z vysoko umiestnených signálnych staníc. Po príchode na miesto objavujú neznámu organickú baktériu, ktorá nebezpečne mutuje. Telá ľudí či akýchkoľvek zvierat využíva ako schránku pre rast vraždiacich monštier. Situáciu ešte viac skomplikuje príchod samotnej ministerky vied. Existuje len jediná šanca na záchranu vlastných životov: vydržať do príchodu záchrannej skupiny. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mohla být pecka. Film který napodobuje animal terror a The thing. Bohužel zhruba od půlky mě začla provokovat jedna věc. A to vražda psa. Ne že by mi nějak extra vadila, ale proč mu píchla tu sračku po který se trápil a nenechala ho zastřelit což by bylo rychlejší. Ono všechny ty postavy jsou nějaké dost divné a jejich chování je jakoby byly z ústavu. Navíc film je poměrně zdlouhavý. Ale teď to lepší. efekty patří mezi naprostou špičku. Film je prakticky dělaný jen pomocí loutek a pomáhá to na uvěřitelnosti, a ty loutky jsou fakt pěkně udělaný. A zvířátka se nebojí pořádně zakousnout. Parádní efekty. A film doprovází nádherná dost depresivní hudba. Film mohl pro mě osobně být větší pecka, díky ale mnoha chybým zůstává u průměru, nicméně hodně slušném. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Možná, že Anubis byl člověk s šakalí hlavou..." Rakouská Věc z jiného světa je poněkud nevyvážená, přesto o mnoho lepší než poslední remake. Pro milovníky hor povinnost - alpským panoramatům by slušelo široké plátno. Vedle příjemné kamery se povedla i hudba (táhlé smyčce připomenou horrory 50. a 60.let), která horské scenérie zdařile podbarvuje stejně, jako vytváří tíživou atmosféru. Dalším velkým vkladem jsou mechanické efekty. Mně je úplně jedno, že připomínají starou dobu, jelikož jsou stále a pořád věrohodnější než pixelové triky. Uvítal bych sice více chapadel a ostrých zubů, ale to by na filmu museli pracovat machři z Carpenterova týmu, že... Dal bych 4*, avšak jednu musím ubrat za nesympatického a agresivního alkoholika Janka. Liebmann se sice snaží vypadat drsně, jenže na Russelovo charisma prostě nemá. I tak musím sousedy obdivovat, jelikož v českých vodách se nic podobného bohužel nerodí... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka štyroch vedcov zaoberajúcich sa topením ľadovcov v alpských horách nečakane prekvapí výpadok jednej z vysoko umiestnených signálnych staníc. Po príchode na miesto objavujú neznámu organickú baktériu, ktorá nebezpečne mutuje. Telá ľudí, či akýchkoľvek zvierat využíva ako schránku pre rast vraždiacich monštier. Situáciu ešte viac komplikuje príchod samotnej ministerky vied. Existuje len jediná šanca na záchranu vlastných životov. Vydržať do príchodu záchrannej skupiny. Celkom milé prekvapenie. Nie však natoľko aby mohlo sekundovať kultovému snímku "The Thing". "The Station" nie je vyslovene špatným sci fi, no kvalitu svojho originálneho predchodcu dosahuje sotva z polovice. Nápad s "flickom" vyšiel len čiastočne. Napriek celkom peknému gore, niektoré "monštrá" pôsobili naozaj komicky - 50%. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

OBAL BLU RAY - parádní. Prvních 15 minut film vypadá zajímavě a pak se to mele v totální píč*vinu. Herecké obsazení - nesympatické - podřadní herci a k tomu jsou i odpovídající herecké výkony. A mutantní zvířata? Ten kozoroh, nebo co to bylo, to snad dělali z moduritu a o loutkovém ptákovi ani nemluvím? Většina filmu se odehrává v nějaké plechové buňce, beztak stojící někde u studentské filmové fakulty. Dávám 1* za hory, které byly možná vyjmuty z nějakého přírodopisného filmu. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Po solidním rozjezdu přijde VELKÝ ŠPATNÝ LEDOVÝ. Od filmů z produkce společnosti Asylum se Blutgletscher liší jen tím, že si zajistil atraktivní horské exteriéry a že má místo srandovních CGI efektů o něco méně srandovní loutky. Trikovou nedostatečnost se snaží zakrýt "osvědčená" kombinace tmy, roztřepané kamery a rychlého střihu, debilitu postav ovšem nezakrývá nic (za všechno mluví absurdní podzápletka kolem mrtvé kolegyně, jež se vyvine v neméně absurdní skoropřestřelku v jeskyni). Neustále se někdo snaží být cool / vtipný / osudový / dramaqueen a neustále z toho všichni vychází jako směšní idioti, jimž přejete, aby je ti kozosauři a orlosršni konečně ujebali k smrti. Korunu všemu nasazuje bizarní závěr - úchylnost není v rakouských filmech ničím novým, ovšem tahle posmrtná křeč by fungovala jen v úplně jiném příběhu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Film měl světovou premiéru 6. září 2013 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Homerking)

Reklama

Reklama