Reklama

Reklama

Blutgletscher

  • angličtina The Station (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupinku štyroch vedcov, zaoberajúcich sa topením ľadovcov v alpských horách, nečakane prekvapí výpadok jednej z vysoko umiestnených signálnych staníc. Po príchode na miesto objavujú neznámu organickú baktériu, ktorá nebezpečne mutuje. Telá ľudí či akýchkoľvek zvierat využíva ako schránku pre rast vraždiacich monštier. Situáciu ešte viac skomplikuje príchod samotnej ministerky vied. Existuje len jediná šanca na záchranu vlastných životov: vydržať do príchodu záchrannej skupiny. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Rakúšanom sa podarilo uraziť môj ledabolo filmový vkus a s obrovskou snahou upiekli ohyzdnosť, ktorá uráža tematicky podobné snímky. Neuvedomujúc si, že dnes sa na tomto poli hraje s inými kartami ako v roku 1982, kedy Johny definoval polárny fear.Práve na tom si nabilo držku nemálo vtipálkov a nejaký Marvin nie je výnimkou.. Klimatické intro dávalo tušiť ASYLUM tabletku, no tú nemienim užiť. Bodík udelím len exteriéru za trpezlivosť pri pohybe motákov, ktorí za tento hahafilmový ohryzok nesú zodpovednosť.( to parazitovanie na klasike a ešte v tejto premutovenej flashfx forme ma proste irituje ). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mohla být pecka. Film který napodobuje animal terror a The thing. Bohužel zhruba od půlky mě začla provokovat jedna věc. A to vražda psa. Ne že by mi nějak extra vadila, ale proč mu píchla tu sračku po který se trápil a nenechala ho zastřelit což by bylo rychlejší. Ono všechny ty postavy jsou nějaké dost divné a jejich chování je jakoby byly z ústavu. Navíc film je poměrně zdlouhavý. Ale teď to lepší. efekty patří mezi naprostou špičku. Film je prakticky dělaný jen pomocí loutek a pomáhá to na uvěřitelnosti, a ty loutky jsou fakt pěkně udělaný. A zvířátka se nebojí pořádně zakousnout. Parádní efekty. A film doprovází nádherná dost depresivní hudba. Film mohl pro mě osobně být větší pecka, díky ale mnoha chybým zůstává u průměru, nicméně hodně slušném. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Možná, že Anubis byl člověk s šakalí hlavou..." Rakouská Věc z jiného světa je poněkud nevyvážená, přesto o mnoho lepší než poslední remake. Pro milovníky hor povinnost - alpským panoramatům by slušelo široké plátno. Vedle příjemné kamery se povedla i hudba (táhlé smyčce připomenou horrory 50. a 60.let), která horské scenérie zdařile podbarvuje stejně, jako vytváří tíživou atmosféru. Dalším velkým vkladem jsou mechanické efekty. Mně je úplně jedno, že připomínají starou dobu, jelikož jsou stále a pořád věrohodnější než pixelové triky. Uvítal bych sice více chapadel a ostrých zubů, ale to by na filmu museli pracovat machři z Carpenterova týmu, že... Dal bych 4*, avšak jednu musím ubrat za nesympatického a agresivního alkoholika Janka. Liebmann se sice snaží vypadat drsně, jenže na Russelovo charisma prostě nemá. I tak musím sousedy obdivovat, jelikož v českých vodách se nic podobného bohužel nerodí... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Rakušáci straší globálním oteplováním, které jim nejen zkrátí alpskou zimní sezónu, ale taky z pod ledu vypustí pár potvůrek, který směle našlápnou k takovýmu malinkýmu Alpskýmu jurskýmu parku. Námětem poměrně originální, scénáristicky už mírně klišoidní, zručností místy močopudné. Jako jednohubka fajn, snaha sousedů se ocenit musí. 55% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Myslím, že zařazení snímku do žánru "Sci-Fi" by bylo na místě. Blutgletscher má skvělou, postupně budovanou tísnivou atmosféru Alpských hor, v nichž se začalo probouzet zlo. Neznámého, organického původu. Člověk tak nějak očekává průběh událostí po vzoru Věci, ty se však mají docela jinak. Zhruba v polovině filmu se až dosud výzkumná a informativní stránka příběhu během chvíle přehoupne do druhé části a začíná boj o přežití. Boj o přežití s organickými mutanty, kteří jako by vypadli z nějakého laciného Monster Hororu z 80. let:) Působí tak trochu směšně (zelená svítící očička:) a v podstatě je ani moc neuvidíme, pokud útočí. Zároveň mě však potěšilo, že obviously nešlo o CGI, ale Rakušani si s tím aspoň dali prácu. A to se cení v době, kdy je CGI snad i barák naproti:) Chudák chlap, kterého hryzl ten komár, nebo co to bylo, Mosquito Man. A postarší babča byla dost ostrá. Někteří ti tvorové mi přišli jako z Darabontovy The Mist. Snímek má výborný námět, který by klidně mohl mít i reálné základy a je slušně propracován. A proč musí pořád do podobných filmů dávat psy? Je jasné, že když je v něčem takovém nejlepší přítel člověka, že to odskáče jako první. Říkala jsem si, že pokud bude mít štěstí, umře co nejdřív, než ho to dostane. Ústřední hudební melodie zní, jako bych v tom slyšela Psycho:) Závěr snímku je natolik zvláštní a podivný, a zároveň však dává docela i smysl. Ne vždycky musí z genetické mutace vzejít mutant. Charles Xavier by asi hleděl:) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Film měl světovou premiéru 6. září 2013 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Homerking)

Reklama

Reklama