Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Velká Británie Inanimate
Trailer 3

Skupina postgraduálních studentů si zajistila místo na rybářské lodi Harbinger, aby mohli studovat efekty globálního oteplování na kosatky v Beringově moři. Když posádka lodi vyloví nedávno rozmrzlý kus starého sovětského vesmírného vraku, všechno se úplně zvrtne. Vypadá to, že Rusové experimentovali s želvuškami, drobnými pružnými živočichy schopnými odolávat extrémnímu vesmírnému záření. Bytosti přežily, ale ne bez mutace. Nyní je posádka vystavena agresivním zmutovaným organismům. A po umístění v ledu po tři dekády se bytosti nehodlají vzdát tepla lidské společnosti. (noelcoward73)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (103)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lovci krabů a efektů globálního oteplování vs. stvoření vypadající za normálních okolností jak milimetrový pytlík do vysavače? Nerovný souboj, řeklo by se, nicméně mutace je prevít, co umí zařídit, že želvuška ještě nevečeřela.. Nutno ocenit přijatelnou stopáž, odkaz na Čelisti („Budeme potřebovat větší kýbl.“), nestora Henriksena, co už má víc stařeckých skvrn, než rolí a v neposlední řadě tvůrčí nadšení vyvažující rozpočet, jenž by u Marvelu nestačil ani na pokrytí gáže Hemsworthovy kadeřnice. Nedá se však říct, že by Gillis nějak přesvědčil, že ví jak na Věc... ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Miluji takovéhle filmy, nemusí to být nutně horor, mám rád ten zápal těch tvůrců natočit film, který by rádi a jdou přes různé překážky, ta největší bývá nedostatek financí a byť na tohle filmu je to znát, nevadilo mi to. Vadili mi jiné věci, které občas převažovali to dobré v tohle filmu. Ale popořadě, nejprve je třeba zmínit to co je na tomhle filmu skvělé. Za prvé obsazení, v tomhle směru nejvíc stojí za zmínku Lance Henriksen, Camille Balsamo, Matt Winston a Reid Collums, jejich postavy sou nejvíc výrazné a taky sou to největší sympaťáci z celého filmu. Pak sou tady masky a efekty, některá monstra sou fakt parádně udělaný, je tedy škoda že film je tolik neukazuje. No a pak atmosféra, která je místy bravurně budovaná, ale místy film zkouší být dramatický a to se mu né úplně dobře daří. No a teď hlavně ty negativní, nejvíc mi vadilo že sem cpali Ruské špiony a pak to že se hned v úvodu zjistí, proti čemu stojí, co to umí a jak takového nakaženého odhalit a jak s tím i bojovat. Věc z roku 2011 možná neni dokonalá, ale právě ty to, důležité věci zvládá relativně dobře. Takže proto tenhle film má tři hvězdičky a Věc z roku 2011 čtyři. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Těžko se netěšit na Harbinger Down, když milujete klaustrofobické sci-fi horrory. Trailer sliboval nostalgický výlet do dob, kdy se po Antarktidě proháněla Věcička a v podmořských stanicích řádila monstra typu Leviathana - výlet s použitím klasických efektů a masek. Ale bohužel, pravda je někde uprostřed. Tentokrát bych neházel vinu na mrňavý rozpočet, protože Gillis a spol. očividně dali vzniknout několika zajímavým a povedeným příšerkám. Kámen úrazu vězí spíš v tom, že veškerou akci s mutujícím alienem tvůrci schovávají do tmy a navíc znepřehledňují hnusně těkavou kamerou. Divák má tak z toho nejdůležitějšího velký kulový. Naštěstí (i když jen z části) zůstala alespoň ta klaustrofobie. (50%) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kickstarter není špatná věc. Občas z jeho přispěním vznikne podařená záležitost (naposledy např Kung Fury) ale v tomto případě je nám poskytnut důkaz, že ne vždy se takto zadaří. Obvzlášť když se najde kokot co si myslí, že je Carpenter, může klidně do detailu obšlehnout jeden nejmenovaný koncept, co nenažene atmosférou, kterou tam logicky mít nemůže, nahradí levnými CGI efekty jak z filmu od Asylum a spoléhá na to, že mu to někdo sežere a dokonce mu na to dá i prachy... Co dodat teď chci film já, tohle dám z přehledem. Sice ještě nevím co vykradu, abych to mohl nazvat poctou, ale ono už se něco najde.20% ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Budete li srovnávat Věc a tuhle hrůzu, tak je to jako rovnat Švýcarsko a Súdán, Bentley a Moskviče. Strašidelný film a to nemyslí vůbec co do děsu a hrůzy. Herecká sestava s dosavadní praxí v ochotnickém divadle v místní sokolovně a trikový team, pracující naposledy nejspíš na filmu Gappa. Režisér by měl uvažovat o angažmá v maňáskovém divadle, protože tohle byl fakt hnus velebnosti. A tak jsem se na film těšil :-( ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)
  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)
  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)

Reklama

Reklama