Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hustě osídlené galaxii vládne Aliance, která vznikla spojením sil pozemských velmocí USA a Číny. Válečný veterán Malcolm Reynolds je kapitánem plavidla s idealistickým názvem Serenity. Vydělává si na živobytí jako podřadný zlodějíček a nájemný převozník. Posádku jeho lodi tvoří jeho věrná kamarádka Zoë, její muž a zároveň pilot Wash, opravářka Kaylee a svalovec Jayne. V momentě, kdy na palubu přibere dva nové pasažéry, se dostane do mnohem větších potíží, než na které je připraven. Mladý doktor a jeho sestra River, která oplývá telepatickými schopnostmi, totiž prchají před tajnou vládní organizací, která se snaží z dívky vytvořit dokonalého zabijáka. Vesmírná loď na sebe upoutala nejen pozornost vládních sil, ale i galaktických pirátů a dalších nepřátel. Další nebezpečí se ale skrývá v samém srdci Serenity... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (722)

H34D 

všechny recenze uživatele

Ťukám si na čelo, když vidím, že film úzce navazující na seriál hodnotilo 2x více uživatelů, než jeho předlohu. Pro lidi neznalé Firefly se Serenity může skutečně jevit jen jako další, zbytečně velkolepě pojaté vesmírné scifičko s pár nepříjemnými klišé, protože takoví diváci jednoduše neznají spoustu souvislostí a hlavně nemají žádný vztah k postavám a nechápou jejich historii... Pokud ovšem souvislosti známe a máme vztah k postavám, budeme jako doma, právě naopak nás může ono letmé zasvěcování do děje v prvních minutách nudit (i když, to zas ne). Serenity je na rozdíl od Firefly více akčnější a to nejen v samotných bitvách, či honičkách, ale také dějově a "atmosféricky" se rychleji valí kupředu (ani není čas na country hudbu) + dále nelze opomenout, že je evidentně podpořeno lepšími triky. Serenity je prostě povinnost pro všechny příznivce Firefly, nabízí očekávané rozuzlení, dobrou akci i špetku příjemného humoru. 8/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, fanousci Firefly u tohohle filmu asi slintaj, ale ja nevidel ani jeden dil a tudiz me tohle nijak zvlast nezaujalo. Pribeh je sice nic moc, ale staci. Udelat z hlavnich hrdinu vandraky s rozpadajici se lodi je taky fajn a obcas je tu dobra hudba. Triky jsou zhruba na urovni Stargate. Co se tyce hercu, tak nehrajou nic extra, ale zachranujou je dobre napsany dialogy a par slusnejch hlasek. Posledni pulhodina dobre napravuje vyslednej dojem z filmu, protoze to je docela slusna rezba, ale tech 90 minut predtim to nevynahradi, takze to vic jak na 3* nebude, protoze se jedna o nicim zajimavy, prumerny sci-fi. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nebejt té poslední nabušené půl hodinky a těch dost nařachaných hlášek,tak by to bylo o stupeň dolů. Neviděl jsem totiž seriál,takže nevím jaké byly vztahy mezi postavami,takže jsem se občas trochu ztrácel. Dále zde bylo až moc nudných míst, u kterých se mi chtělo skoro spát. A navíc na mě tento film působí pořád tak trochu televizním dojmem. Prostě průměrná sci-fi určená pouze fandům ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film funguje jako samostatný celek,i když příznivci původního seriálu pochopitelně ocení rozvinutí některých motivů a budou se v příběhu orientovat snáze.Svět,v němž se pohybuje Sirenity je zřetelně odlišný od světa nejznámější space opery Startrek. Syrovější,méně nažehlený a ne tak sterilní.Jenže zatímco Startrek a jeho odnože jsou rodinnou podívanou od 9 do 99 let,je u Serenity jasně cítit (výběrem postav,slovníkem,vzájemnými vztahy hrdinů) zaměření na náctileté.Whedon zkrátka zůstal duchem dospívajícím klukem,pro teenagery píše a rozumí jim.Komu se líbila Buffy nebo Angel,u něj má velmi slušnou šanci zabodovat i Serenity.Jsem si téměř jistý,že být mi 15,film i seriál bych si vychutnal.Jenže jsem doklopýtal do středního věku a mentálně i intelektuálně jsem se od Whedonova světa přece jen vzdálil.Z filmu navíc přes investované milióny vyzařuje určitý televizní rozměr.Celkový dojem 40%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $39miliónovTržby USA $25,514,517Tržby Celosvetovo $38,869,464║ __ Má to bližšie skôr k lepšej TV epizódke nejakého sci-fi seriálu, než ku kinofilmu, obsahovo príliš jednoduché rovnako tak postavy, ktoré až tak moc neazujmú, akcia prevažne len v tmavých priestoroch ale dalo sa to zniesť aj keď to fakt nič nedalo. /55%/ __Cinematik 8.9.2012, _Po kino projekcii prehodnocujem hodnotenie, v kine to malo úplne iné grády, ja som to hovoril TV obrazovka ničí pompéznosť, veľkoleposť a výpravnosť. Ten Whedon fakt má čosi v sebe. /videl v kine: 70%/ (videl na festivale Cinematik 2012) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • V závěrečných titulkách se objeví hudební téma seriálu Firefly (2002) v kytarové verzi. (Galadriel)
  • Klíčová fráze, kterou Dr. Simon Tam používal k uspání River, "Eta Kooram Nah Smech!" znamená v ruštině v přeneseném slova smyslu „to je hodně vtipné“. (Galadriel)
  • Když posádka poprvé přijede do přístavu, Jayne brnká na kytaru „Ballad of Serenity“ – úvodní znělku ze seriálu Firefly (2002). (Galadriel)

Související novinky

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

06.04.2014

Joss Whedon (Avengers) už před deseti lety věděl, že má Chiwetel Ejiofor velkou hereckou budoucnost. Záporák z jeho sci-fi akčňáku Serenity se nedávno blýsknul v otrokářském dramatu 12 let v řetězech… (více)

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

26.09.2005

Režisér Joss Whedon až doposud pracoval na seriálech, z nichž asi největší popularitu si získala Buffy, přemožitelka upírů. To se však změní už tento čtvrtek 30. září, kdy se na plátnech amerických… (více)

Reklama

Reklama