Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (405)

klerik 

všechny recenze uživatele

Podobne komorné a stiesňujúce ako ÚKRYT, ale tentoraz tu nie je Fincher, aby vykryl klišé a jednoduchosť scenára. Je tu však skvelá! Jodie Foster, ktorá hrá do kúta zahnanú ženu až nebezpečne skutočne. Napriek svojej hollywoodskosti sa tento filmík na skvelý (a pritom polobéčkový) NOČNÝ LET (Red Eye) nechytá... ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Hlavně první půlka filmu mě nadchla, má skvělou atmosféru a buduje napětí. Výkon Jodie Foster také stojí za zmínku, protože jako máma "lvice", která bojuje o své mládě, je úžasná. Druhá půlka sice není tak skvělá, rozluštění zápletky bylo odhaleno možná příliš brzy, ale Peter Sarsgaard si se svojí postavou vskutku dobře poradil. V vedlejší roli (palubní kapitán) mě potěšil i Sean "Boromir" Bean. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Jako každý musím konstatovat, že první půlka je skvělá, druhá pouze tuctová. Největším nedostatkem je scénář, který nám v druhé polovině předvádí neuvěřitelně překombinovaný únoscův plán, který vychází jen kvůli skutečně nepředvídatelným náhodám, jako například že tu holku před únosem nikdo z pasažérů a posádky neuvidí. Což je totální píčovina! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Drama, které je mnohem pevnější v kramflecích tehdy, když klade otázky, na které neposkytuje žádné indicie, natož pak odpovědi. V momentě, kdy se přestane ptát, naopak poskytuje vysvětlení, začne rychle, ale opravdu rychle ztrácet dech a závěr, to už je bolestně rutinní thriller, který se veze na těch nejtrapnějších klišé. Snímek začíná na 4*, aby v závěru sklouzl k jediné. Za snaživou Jodie Foster nechávám nakonec konečné 2*. Celkový dojem: 40 %. Ten letoun vypadal spíšjako zaoceánský parník nebo luxusní hotel, každopádně jeho provozovatel nenese tíhu plateb za pohonné hmoty. Tohle je možné leda tak v letecké flotile nějakého arabského ropou nasáklého státu... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Prapůvodně dobrý nápad se utopil v průměrném thrilleru s imbecilním scénářem (SPOILER - Hoho, mám geniální plán, unesu babě v letadle dceru a budu doufat, že si jí předtím nestačí všimnout nikdo z čtyřset cestujících... a nedejbože, aby tý hysterce někdo začal věřit, nebo dokonce pomáhat!). Dvě hvězdy za paranoidní první polovinu. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Scény z berlínského letiště se ve skutečnosti natáčely v Lipsku. (curfew77)
  • Herec Assaf Cohen, který ve filmu představuje jednoho z podezřelých arabských cestujících muslimského vyznání, je ironií osudu v osobním životě naopak židovského původu. Také tento fakt byl jedním z argumentů četných kritiků nesouhlasících s vyzněním celého snímku. (curfew77)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama