Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

skoda, vytknem len nevhodne efekty, inak pribeh a spracovanie velmi dobre, take nie holivudske 4,5/5 

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Pre mňa je spolu s Merlinom tento film absolútna špička žánru. Nikdy som tento žáner moc neobľuboval a aj jeho najslávnejší predstavitelia ako napríklad Pán prsteňov sú pre mňa takme vždy prinajlepšom priemerné, ale na tieto dve diela nikdy nedám dopustiť.

Sevee

Sevee (hodnocení, recenze)

Mariin: Jo, máš recht. Jak moc jsou vzdáleni od původní předlohy nevím, protože jí neznám. Posuzuji jen to, co vidím. Na filmu hodnotím hodně věcí. Co mě vytáčí, je najivita. Jednou je bojovník nepřemožitelný a po druhé ho zbouchá miminko v kočárku. Make-up a kostými dokážou pokazit celý film (resp. atmosféru). Člověk při několikadenním trmácení nebo člověk někde zavřený (např. v cele) nebo na bojišti nemůže vypadat, jako kdyby vyšel z Versaceho salónu krásy. Navíc si maskéři myslí, že když vezmou tmavej pudr a udělají mu na ksichtě jako-špínu, tak je vše ok. Není, vypadá to strašně uměle. Herci se v akci moc nepotí. Krásná bojovnice asi nemá potní žlázi a její vlasy jsou lesklé a pružné za každého počasí a situace :). Oprava minulé věty na 4 řádku - Samozřejmě jsem se přepsal místo sci-fi tam má být fantasy.

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Jistě, ale tvůrci se chtěli držet staré literární předlohy, a v rámci těchto mantinelů se jim to povedlo velmi dobře. Make-upy pro mne nejsou vůbec směrodatné. Ten film je poměrně kvalitní, to je můj názor. Ten Tvůj Ti nevyvracím. Diskuze je tu od toho, abychom mohli vyjádřit svůj názor. S tím, že film je oprávněně řazen do žánru fantasy, souhlasím. Myslel jsem to tak, že to není nově vymyšlená "fantasy", ale v podstatě zpracování starodávné literární klasiky. Zdravím M.

Sevee

Sevee (hodnocení, recenze)

Marliin: Ikdyž to je podle germánské legendy (o tom svědčí původní název filmu), ale jako filmové zpracování, to už je žánr fantasy. Jsou tam nadpřirozené jevy (např. kouzla), mýtická stvoření (drak). A navíc to máš i zařazené v kategorii fantasy a nejen na csfd. Jinak, já miluju fantasy. Od mala jsem shlédl tucty kvalitních fantasy, vášnivě jsem hrál stolní hru Dračí doupě, pařil jsem nespočet fantasy her, takže dokážu posoudit, co sci-fi je a co není. Nic proti tobě, ale nemám rád trapárny tvářící se jako kvalitní film. P.S. Ty make-up(y) herců jsou tak umělé, že se mi málem z toho zplastikovatěl skleněnej monitor :)

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Seveemu: to není fantasy, to je filmová adaptace starogermánské legendy. Je to svět mýtů, v němž člověk takového pronikavého intelektu, jako máš Ty, jistě najde mnohé "hovadiny"...

Sevee

Sevee (hodnocení, recenze)

Trapnější fantasy jsem opravdu neviděl. Kovářský drsňák s namejkapovanou tváří, jak nějaká top modelka. A takových kiksů a nesrovnalostí tam bylo mraky. Kostyméři a dramaturgové by za to měli dostat přes ústa. Nebo souboj s gigantickým drakem. Kdo kdy viděl, aby šel bojovník na takovou příšeru v teplákové soupravě a párátkem v ruce. Kdyby to byl Herkules, tak neřeknu, ale on by tam podle mého měl napochodovat s pořádnou platovou zbrojí a obrovským obouručákem, jinak by si z něho dráček udělal jednohubku. Nakonec draka samozřejmě zabije. No, a pak ukrutnému silákovi před celým vojskem nakopou zadek dva usmrkanci, ale čirou náhodou je odrovná. Zkrátka a dobře je to hovaadinaaa na entou.

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

Stredoveký epos je stredoveký epos a film je film... No tento sa mi zdal vcelku pekne a neprehnane spracovaný (až na ten chorál nejakej speváčky a týpka v závere, čo mi vôbec nesadol). A ešte jedno nechápem : Načo to naši distribútori znásilňovali na "Kráľovstvo prsteňa" ? Prehnaná fascinácia LOTRom ? :-) Mali dať "Prsteň Nibelungov" a aj stredoškolákovi by to bolo jasné - pravda, ak niečo na hodinách litiky v 1. ročníku pochytil... :-))

Fary

Fary (hodnocení, recenze)

Myslím si, že ač se tenhle film celkem vzdaluje původnímu příběhu Prstenu Nibelungů, jeho zpracování je celkem povedené :) Bavil jsem se u něj víc, než u Pána prstenů. :)

mysi

mysi (hodnocení, recenze)

Na TV film velmi slusne k tomu Kristanna co vic si prat :)

 (hodnocení, recenze)

Jenom jsem se chtěl zeptat, kdo je autorem hudby k tomtuto filmu. Nikde to nemůžu najít.

 (hodnocení, recenze)

Na začátek musím souhlasit s Arccosem - kdo mohl dát TV zpracování jedné z největších a nejstarších legend název Království prstenu? Kdybych se nepodíval na originální název, ani bych na to nepřepnul. Vždycky jsem chtěl ten příběh poznat. Jinak ale jsem byl nadšený - hlavně oceňuji autenticitu - ty krásně neumělé meče (už mám po krk vyleštěných excallibrů), zajímavé kostýmy, i ten drak vypadal tak nějak uvěřitelně (nebál bych se říct i reálně - prostě velkej varan). A musím se toho animovaného típka zastat - přišel mi daleko uvěřitelnější než třeba obr v prvním díle Pána prstenů. Prostě na TV je to super počin - jen houš .

Reklama

Reklama