Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

lekr 

všechny recenze uživatele

Podivné leč na německé televizní poměry dost povedené zpracování staré legendy...vypjatá hudba a emoční momenty jsou to hlavní čím film disponuje..a obsazení je taky na televizní produkci dost hvězdné....Beno Furman sice není zas tak dokonalý, ale budoucí terminátor Kristinna Loken ukazuje že umí i charakterní role...a Max Von Sydow v příjemné vedlejší roli je třešnička na dortu... ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem při hodnocení uvažovala o čtyřech * , protože cosi neznámého a nezachytitelného mě na filmu upoutalo...ale pak jsem si uvědomila, že je to silný příběh, který rozhodně nemá na svědomí Uli Edel. Pokud jsem Sněhové královně z Hallmarku dala 5* , bylo to kvůli výkonu Bridget Fondy, kterým na sebe strhla veškerou pozornost, když jsem hodnotila Merlina byl to celkový výkon herců a svěží tempo děje, ale pokud bych měla hodnotit lépe Prsten Nibelungů, hryzalo by mě svědomí. V žádném případě to nebyli průměrní herci, ani místy rozvleklý děj, co mě nepřinutilo film okamžitě z VHS vymazat, ale úžasný původní příběh podbarvený krásnou hudbou, a ta celý projekt zachránit nemůže. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Tohle s přehledem trumfne kdejakou poslední fantasy (Eragon, Percy Jackson...) a dovedu si představit, že kdyby byl dostatečnej rozpočet, v kinech by to mělo úspěch. Příběh se opírá o legendu o prstenu Nibelungů, staletím prověřenou, takže tady si rozhodně není na co stěžovat a není nouze o takový ty moje oblíbený plky o Valhalle a Odinovi a pod. Trumfem filmu je ale určitě ústřední dvojice - Benno Fürmann a Kristanna Loken. Obzvlášť Kristanna se do svojí role neuvěřitelně hodí a hraje tam asi nejlíp. Například její souboj se Siegfriedem (v "masce" krále) má grády. K tomu dobrá hudba, lokace a ucho Pattinson s ochmýřenou bradou:) A navíc díky chladný severský předloze absentuje i klasickej happyend. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je TV film tak mohu jen a pouze smeknout. Tuto sevrkou legendu jsem neznal, ale skrze tento film ji mám stále v živé paměti a nejedna scéna mi zůstala v hlavě. Jsou zde kvalitní herci (halvně Kristanna Loken byla výborná) a příběh je též poutavý. Jak vidno kvalitní fantasy lze udělat za pár peněz jako TV film ono ruku na srdce kolik TV filmů za něco stálo ať to již byly fantasy nebo cokoliv? Celkově dávám 4z5 a po dalším (odhadem 3. nebo 4.) shlédnutí možná dám i 5* kdo ví a rozšířím tento komentář. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si chtěl pouze obohatit vědomosti a zjistit, kdo že to jsou ti Nibelungové. Jinými slovy – nepočítal jsem, že vydržím první část. Jenže ona to nebyla úplná hloupost a ke konci mě držela skutečná zvědavost nad tím, jak to celé dopadne. Všichni herci jsou seversky chladní a neznámí (až na „Terminátorku“ a „Bergmanovce“), režie standardně televizně nudná, triky ucházející a snad pouze hudba lehce vyčnívá z kvalitativně „šedesátkové“ linie. Těsný průměr. 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama