Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

dopita 

všechny recenze uživatele

Předlouhá fantasy, na kterej je vidět, že rozpočet byl mizivej. Což je u takovýho filmu docela problém. Např. drak byl gumovej až hanba. Ale film by byl bídnej, i kdyby měl adekvátní rozpočet. Kristiana Lokenová vypadá k světu, takže jestli se na něco dalo dívat, tak na ni. Což je hodně malej důvod koukat na tříhodinovej film. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný by měl točit Nibelungy než Němci, konkrétně Bavoři. Tento film, pravda, vznikl v koprodukci, ale režisér je německý. Jde o velmi zdařilé (byť dosti volné) zfilmování starogermánské ságy, které by nemělo být hodnoceno optikou diváka, který zná jen Pána prstenů. Výborná hudba, vhodní herci. Relevantní je srovnání s dalšími filmovými adaptacemi Nibelungů. Harald Reinl natočil v 60. letech též velmi zdařilou verzi, která se mi jeví v něčem ještě lepší než tato. Zdá se mi pohádkovější, malebnější a více se drží původní literární předlohy. Navíc nemám rád přílišnou akčnost a naturalistické znázornění válečných scén, které, bohužel, jsou v novější tvorbě pravidlem (zde jsou naštěstí jen v úvodu 1. části filmu). Tomuto Edelovu dílu těch 5 dávám, i když vidím, že je nikdo z komentujících přede mnou nedal. Ad paascha: co je na tom filmu východoněmeckého? ()

Reklama

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se hlavně zpočátku dívala proto, že mě zajímali staré tradice, severská božstva a runy. Příběh je celkem jednoduchý a pro mě i předvídatelný. Stejně mě tenhle film chytnul do svých spárů a pustil až při závěrečné písni Riding On The Rocks, jsem prostě romantik a obdivuji silné ženy jako byla Brunhilda ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Podivné leč na německé televizní poměry dost povedené zpracování staré legendy...vypjatá hudba a emoční momenty jsou to hlavní čím film disponuje..a obsazení je taky na televizní produkci dost hvězdné....Beno Furman sice není zas tak dokonalý, ale budoucí terminátor Kristinna Loken ukazuje že umí i charakterní role...a Max Von Sydow v příjemné vedlejší roli je třešnička na dortu... ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné překvapení! Na film jsem se původně díval spíše ze zvědavosti, ale nakonec z toho byla solidní podívaná!!! Samozřejmě, že s Pánem prstenů nebo Barbarem Conanem se to absolutně nedá srovnávat. Nečekejte oscarové výkony (Kristanna opět více než hereckým uměním upoutá pozornost svým vzhledem, což ale v tomto případě není vůbec na škodu!) a vizuální efekty také nejsou příliš povedené - hlavně ten drak je ta nejdigitálnější potvora co jsem kdy na plátně viděl.. Proč tedy 4 hvězdičky? Na televizní a navíc evropský projekt to nedopadlo úplně nejhůř, má to zajímavý příběh a děj má spád a vyvážené tempo, takže běžný divák nemá šanci se nudit.. K tomu přidejme výtečnou hudbu a Kristanniny půvaby a máme z toho nenáročnou oddechovku, která stoprocentně zabaví prakticky každého.. Srovnání s Merlinem z r. 1998 je myslím na místě!!! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno