Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

swell 

všechny recenze uživatele

Podle obsahu jsem čekal hovadinu, přesto jsem to risknul a na film jsem se podíval. No a... dočkal jsem se UKRUTNÉ hovadiny. Takže veď, následuj, nebo uhni z cesty a 30%. ()

Pierret 

všechny recenze uživatele

No, je to skutečně absurdní film, a pokud od něj čekáte cosi jako zážitek, pak vás nezkutečně zklame. Ač by byl nápad zajímavý, tak je také značně nereálný. Absurdita se tímpádem posune dále k maximu - ovšem nepřekročí tu příčku, kdy bychom ji už nazvaly geniální. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Tento film mne přišel typicky americký. Prostě zábava za každou cenu i trapnosti. Scénář je trochu zmatený, děj také. Jsou tam možná humorné chvilky a parodické obraty, ale aby to stálo za větší pobavení, to rozhodně zas až tak ne. Herecké výkony mne nepřesvědčili, zajímavý je však výběr týpků, které ty role hrály a dobře pasují do filmu. Začátek se mi líbil, neb přesně popisuje to, jak to chodí, pak to ale šlo dál na mne už moc kýčovitě. Dvě hvězdy jen díky těm ksichtům, jinak bych dal jednu za snahu. ()

rafix 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie vypravující idiotech z budoucnousti. Dobré hlášky a námět. Film je k popukání a nezklame která pobaví kdykoliv. ()

pekko 

všechny recenze uživatele

"Tell people to read books. Tell people to stay in school, you know. Tell people to just use their brains or something. I think maybe the world got like this because of people like me. I never did anything with my life." ()

Filipes 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších ukázek toho, kam to tu spěje a jak by to mohlo dopadnout. Nikdy jsem nemyslel, že to napíšu ale- bravo Ameriko.. ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Místy seky, ne zrovna vtipné, spíše smutné, ale jako příklad Dystopie dobré. Tak trochu to ironicky zesměšňuje současnou situaci. A že by počet "barevnějších" ukazoval na ne zrovna veselé téma Latinských národů v Americe (v současnosti pravděpodobně největší skupina v USA). Je to jedno, konec je průměrně veselý (ne happy end, ne drama). Dobré. ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

Lidi učtese a čtěte knihy aby jsme nedopadli jak v tomto filmu . Ale jo dalo se na to dívat . Humor sice nic moc , asopň že nebyl úplně trapný a fekální ( takovéto téma se k tomu přímo nabízelo ) . M.R je krásná , L.W sice komik není , ale to zas tak moc nevadí . I ti největší trotli byli celkem roztomilí . Ta scéna v aréně byla dost dobrá . Prostě se mi stoho nezvedal žaludek a to se u současných komedií počítá ! ()

pimp 

všechny recenze uživatele

Mike Judge má cit pro vypodobnění lidí jako stáda debilů. Tohle téma mu tím pádem skýtalo netušené možnosti, které zřejmě nevyužil. Musím ale přiznat, že jsem se několikrát od srdce zasmál a o to jde u komedie v první řadě. ()

Jebak8 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je přesně pro ty, o kterých je... A to je blbý. Je skoro stejně blbej jako ´´Au, moje koule´´...!!! ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

I když je to naprostá hovadina, tak ustřední myšlenka filmu celkem vystihuje realitu: Inteligentní lidé odkládají dobu, kdy budou mít děti a mají jich méně, než ti kteří inteligence moc nepobrali, čímž dochází k degeneraci populace. A přiznejme si, že k tomuto jevu dochází všude na světě. Navíc s vývojem moderní techniky už si vše mužeme někde dohledat, různá zařízení spoustu věcí udělají za nás a my ani nevíme jak. Vlastně se stačí podívat na TV. Nejenom filmy, ale i třeba zprávy klipovatí, zjednodušují informace, tendenčně je překrucují a bulvarizují tak, aby lidé nemuseli přemýšlet o faktech, ale tupě převzali, co je jim předloženo. Takže to co nám předkládá tento ztřeštený film, může být opravdu trochu nadsazená vize budoucnosti lidstva. Tudíž námět filmu velmi dobrý, ale zpracování pokulhává. Z tématu se dalo vitěžit mnohem víc. Přesto jsem měl celý film úsměv na tváři, i když jsem se zrovna neválel smíchy po zemi. Možná že jsem se usmíval nad hloupým zpracováním filmu. Možná mě to fakt bavilo. Nejspíš ale kombinace obojího. Dávám ---== 60% ==---. ()

Z0MBi 

všechny recenze uživatele

Ano, i takto může vypadat apokalypsa. Konečně - co může být větší než lidská blbost? Hodina dvacet utekla třeskutě rychle a na konci mě mrzelo, že toho nebylo víc. Je to jako upoutávka k filmu s hlubokomyšlenou kritiku společnosti. Bohužel však jde jen o komediální klípek. Ovšem za nápad a zamyšlení, ke kterému mě film donutil, dávám palec nahoru a 4 hvězdy. ()

PrincessB 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, provedení už trochu horší. Ale jak jinak chcete natočit komedii, která zkrátka MUSÍ být plná idiotů? To je na pováženou ... ()

Forum. 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě mrzí ta krátká stopáž. Já bych se na to mohl dívat klidně tři hodiny. Naprosto tupý humor , který ale určitě není trapný (čemuž ani nechci věřit) mě dostával do kolen znovu a znovu. Jsem rád , že se filmaři do takových to projektů stále pouští. 85% ()

dsaiko 

všechny recenze uživatele

Film byl sám o sobě hrozný. Ale jako obraz současnosti skvělý. Dneska jsem poslouchal v autě rádio a po velice "inteligentních" písních a dvouch bloků reklam jsem musel zvýšit hodnocení filmu na 4*. "Kupte u nás, jsme levnější! Kupte u nás, jsme levnější! Kupte u nás, jsme levnější! Kupte u nás, jsme levnější! Kupte u nás, jsme levnější!" ()

Reklama

Reklama