Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

kaylin 

všechny recenze uživatele

No, přiznám se, že jak komedie mě tohle vůbec nebavilo a myslím si, že ty postavy zde nejsou nijak skvělé. Co je ale druhá věc, to je skutečnost, o čem vlastně tenhle snímek je. "Absurdistán" je skvělou společenskou kritikou. Není to nutně společnost budoucnosti, která bude vypadat takto děsivě. Ona to může být i metafora současné společnosti. A myslím, že je to metafora docela trefná. Už jen ten úvod vás donutí trochu přemýšlet. Právě za tohle bych dal komedii nadprůměrné hodnocení, má co říct. Za nic moc jiného si to nezaslouží. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si celý film říkala proč na to vůbec koukám ,když to nemá žádnou inteligentní myšlenku atd.. Ale někdy za čas je lepší se podívat na nějákou blbinu a vyčistit si tím hlavu a tenhle film Idiocracy mi otevřel oči v tom smyslu, že už si nepřipadám, že jsem ve světě plném hlupáků...No každopádně se to dalo i lépe vymyslet.... ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Špatné obsazení, zajímavý nápad, horší zpracování a absurdní od začátku až do konce. Ovšem mluva roku 2505 a seriál " Au moje koule " mě dozajista pobavili, ale jak rychle jsem se k filmu dostal tak ho i opouštím a z Idiocracy se stala jen záležitost jednoho shlédnutí, které u mě bude brzy zapomenuto. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Idiocracy, komedie o idiotech? Proč ne! Příběh odehrávající se v roce 2505, kde světu vládnou samí idioti nebo trochu více vyšinutí jedinci čerpá z opravdu originální myšlenky. Hlavní hvězda Luke Wilson, ač omylem, přišel z minulosti, aby to vše dal do pořádku a stal se, aniž by chtěl, nejchytřejším člověkem na světě. Sice jsem se při sledování moc nezasmál, zato mi to zas příjemně uběhlo a i přesto, že Luke Wilson nemá nijak extrémní nadání na žánr komedie, zahrál to vcelku slušně a celý film se prakticky jako na inteligentovi stavěl na něm. Co dodat o komedii, která možná zaujme nápadem, ale při sledování určitě trochu zklame? Já jsem se příjemně bavil a to mi nikdo vyčíst nemůže. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Lacná sci-fi komédia o prostom vojenskom knihovníkovi Joe Bauersovi, ktorý sa vďaka zabudnutému vládnemu experimentu prebudí v roku 2505. Vo svete plnom dementov, magorov a idiotov. Ľudstvo zdegenerovalo. "Absurdistán" je taká jednoduchá, uletená blbinka. Chcelo by to vyšší rozpočet a lepších hercov v hlavných úlohách. Luke Wilson a Maya Rudolph sa mi tam moc nehodili. ** ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Věc, která způsobila velkou odpadkovou lavinu, byla recyklovatelná plechovka od piva. (Cheeker)
  • Některé postavy jsou pojmenovány podle současných firem a výrobků. Například Beef Supreme, Velveeta nebo Hank "The Hangman" BMW. (Cheeker)
  • Pracovní název filmu byl 3001. Scénář se původně jmenoval "The United States of Uhh-merica". (KucC)

Reklama

Reklama