Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Idiocracy, komedie o idiotech? Proč ne! Příběh odehrávající se v roce 2505, kde světu vládnou samí idioti nebo trochu více vyšinutí jedinci čerpá z opravdu originální myšlenky. Hlavní hvězda Luke Wilson, ač omylem, přišel z minulosti, aby to vše dal do pořádku a stal se, aniž by chtěl, nejchytřejším člověkem na světě. Sice jsem se při sledování moc nezasmál, zato mi to zas příjemně uběhlo a i přesto, že Luke Wilson nemá nijak extrémní nadání na žánr komedie, zahrál to vcelku slušně a celý film se prakticky jako na inteligentovi stavěl na něm. Co dodat o komedii, která možná zaujme nápadem, ale při sledování určitě trochu zklame? Já jsem se příjemně bavil a to mi nikdo vyčíst nemůže. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Ironicky stejně jako ústřední průměrný hrdina, i tenhle film beru jako takový průměr v komediích. Určitě se u toho u některých scén pobavíte, pokud se rádi smějete chytrým a/nebo hloupým lidem, budete se bavit ještě více. Občas film nabízí geniálně satirické nápady "co by kdyby" (rozuměj: restaurace Zdeňka Pohlreicha v 5* hotelu) a občas spadá do humoru typu závodní jídelna 4. cenové skupiny. Což je dvousečný meč - na jednu stranu si to člověk 100% neužije, na druhou stranu je to film skoro pro každého. Výprava přijatelná, budoucnost to byla skutečně dystopická. Vysvětlení událostí se mi líbilo, hlavně aby si to někdo nevyložil jako příručku "jak by to mělo být". Škoda, že v ČR Costco nemáme, takže tato část lidem unikne (nejblíže by asi bylo Makro, případně Tesco), což ale není výtka, můžeme to brát jako výzvu československým filmařům natočit Aburdistánskou Republiku. Potitulková scéna s Upgrayeddem mi přišla naprosto zbytečná. Závěrečné WTF ale patří překladatelům, protože Idiocracy (druh vlády) přeložit jako Absurdistán (druh autonomního území) a Návrat z doby ľadovej (druh klimatického období) chce extra formu nadbytečné kreativity. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná komedie. Tento film je založen na zajímavé otázce, jak bude svět vypadat za 500 let. Je to zde sice zahnáno až trochu do extrému, ale je to komedie, takže to jistě nikoho nepřekvapí. Ale musím uznat, že nápad, že lidé časem zblbnou z přihlouplých filmů, seriálů, telenovel, reklam, atd, že ten nápad je velice odvážný, ale kupodivu to zde funguje. A z problému se jim snaží pomoct člověk, který byl zmražen a nějak se na něj zapomnělo a probouzí se ze zmražení jako nejchytřejší člověk na světě. Prostě geniální nápad. A ono to ale funguje! Je zde jeden skvělý vtípek za druhým, jedná se o perfektní zábavu, u které jsem se rozhodně nenudil. Luke Wilson zvládnul svou roli docela dobře a pobavil i Dax Shepard jako právník. Dějově je to prostě perfektně zvládnuté a herci to zahráli nejlépe jak mohli. Přesto v tom vidím jen mírně nadprůměrnou komedii, které ke čtyřem hvězdičkám ještě něco málo chybí, takže zůstávám u třech hvězdiček. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Fuj, ten film o idiokracii byl jako zlý sen. Naštěstí můžu žít v našem skvělém světě, protože není nad to, když se na jedné planetě sejde takové množství moudrých lidí. Mohu potom pojídat banány a okurky bez obav z rozdílného zakřivení a délky, nezvracím jako zasraná socka po rumu, ale po tuzemáku jako vzdělanec, na chleba si nakydám centimetrovou vrstvu lahodné máslové pomazánky místo toho odporného pomazánkového másla a žiju v jistotě, že velikost cirkusového stanu bude vždy odpovídat normě. V prezidentské volbě si můžu vybrat mezi obtloustlým aristokratem s excelentním verbálním projevem Rain Mana a cirhotikem, který by rád objal úplně všechny stromy na Hradčanech. No, já vlastně volil Franze, protože mě pobavila představa, jak stojí černý pan prezident a modrý pan prezident na palouku před Bílým domem a američtí yntelektuálové konečně přesunou na své pomyslné mapě světa Českou republiku ze severní Afriky na Sumatru. Jediný přínos filmu je tedy takový, že jsem teď naplněný novou nadějí. I já se stanu, až budu velký, hlavou státu, protože jsem již v šestnácti dokázal bravurně prostrčit kostičku čtvercovým otvorem. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si celý film říkala proč na to vůbec koukám ,když to nemá žádnou inteligentní myšlenku atd.. Ale někdy za čas je lepší se podívat na nějákou blbinu a vyčistit si tím hlavu a tenhle film Idiocracy mi otevřel oči v tom smyslu, že už si nepřipadám, že jsem ve světě plném hlupáků...No každopádně se to dalo i lépe vymyslet.... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Některé postavy jsou pojmenovány podle současných firem a výrobků. Například Beef Supreme, Velveeta nebo Hank "The Hangman" BMW. (Cheeker)
  • Pracovní název filmu byl 3001. Scénář se původně jmenoval "The United States of Uhh-merica". (KucC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno