Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fotografka Rafi (Uma Thurman) je velmi atraktivní 37-letá žena. Po rozvodu řeší zklamání z mužů se zkušenou terapeutkou Lisou (Meryl Streep). Ta jí poradí, aby si našla takového muže, který jí zase vrátí chuť do života. A tak se Rafi seznámí s okouzlujícím a přitažlivým Davidem (Bryan Greenberg). Fantastický milenec je o 14 let mladší. Na pravidelných setkáních s terapeutkou Lisou září Rafi štěstím a při konverzaci zabíhá až do těch nejintimnějších detailů mileneckého vztahu, včetně pikantností. Lisa je spokojená s pozitivním vývojem své klientky. Její klid ale vezme velmi rychle za své v okamžiku, kdy zjistí, že oním ideálním mužem je její vlastní syn! Je vůbec možné se s takovou situací vypořádat? Snadné to asi nebude, když už i tak zkušená terapeutka potřebuje terapii... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (341)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pes bude zrejme zakopaný v tom, že Uma Thurman ma nikdy fyzicky nepriťahovala (iba v Baronovi Prášilovi, ale to mala 17), takže sa nedokážem tak úplne vcítiť do kože hlavného hrdinu. Námet je síce fajn, ale mohol byť spracovaný aj trochu výraznejšie a konfrontácia postáv mohla byť vzhľadom na vzniknuté situácie dramatickejšia. Takže solídny priemer, ktorého ignoráciou o nič zásadné neprídete. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Spíše vztahové drama než romantická komedie, kde se sice občas najde nějaký humorný moment (Nintendo) a také rádoby vtipný moment (kamarád s dortíky), ale jinak je spíše pohodovým, byť nepříliš veselým, příběhem o věkově nerovném vztahu. V této rovině je také mnohem dospělejší a zajímavější než zápletka s matkou psychoterapeutkou nebo zcela zbytečný, samoúčelný a do příběhu poněkud násilně natlačený židovský problém. Meryl Streep je sice výborná, většinu pozornosti jí však tentokrát vyfoukla vynikající Uma Thurman, která příběh udrží na hladině i v momentech kdy začne ztrácet tempo. Inteligentní a v emocích uvěřitelná podívaná, která vybalancuje i občasné zakolísání směrem ke klišé, nezapomenutelná minirole černého vrátného a úžasný závěr, jemný a přesto nečekaně silný. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborně herecky obsazená romantická komedie, která dokáže zabavit především díky trojúhelníku Marly Streepová, Uma Thurman a Bryan Greenberg, hlavně Streepová a Thurman, hrajou velmi dobře a jejich setkání vyznívají většinou dost komicky, tahle část filmu je asi to nejlepší co ze žánru komedie ve filmu je. Romantická část je podle mě zastoupena o něco míň, ale to neni až zas tak na škodu, bohužel konec je takovej divnej a tak trochu otevřenej, možná někomu se u koncový scény může zdát, že je vše vyřešeno a ukončeno, ale mě to tak nepřipadalo. Přesto ty 4* nakonec dám ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně krásná Uma Thurman (a samozřejmě je "taky" dobrá herečka), sympaticky civilní scénář a solidní režie (byť film místy zbytečně zpomaluje, některé postavy se kvůli humoru občas chovají divně a závěr je trošku "na sílu") - to jsou hlavní trumfy téhle víc romance než komedie. Příjemný film. *** 1/2 ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Velice originální a v mnoha ohledech netradičně pojatý romantický film. A může za to zejména Ben Younger, jehož režie je úplně jiná, než na jakou jsme u podobného typu filmu zvyklí. Je směšné tu číst něco o tom, jak je tenhle snímek neoriginální... Zajímavé je, na kolik je tenhle snímek klasický, zejména v detailech, jednotlivých záběrech, pohybech kamery, přesto však nabízí nový pohled. Herecké výkony nejsou dokonalé, jak by se hodilo napsat, ale přirozené, ostatně jako vše v tomto snímku. Podivně znějící dialogy nejsou pouhé floskule, ba naopak skvěle fungují, neruší. Přesto se však v pár momentech může zdát Prime kýčovitý, ale on není. Některé situace jsou nápadně podobné tomu co jsme již několikrát viděli, ale jen abychom z nich mohli vyjít s novým dojmem... Příjemná to komedie... [TOP 19/6 77%] ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Autorem obrazu, který Rafi (Uma Thurman) považuje za svůj nejmilejší, je americký malíř lotyšského původu Mark Rothko. (venus)
  • Bryan Greenberg je ve světě celovečerních filmů v podstatě nováčkem, neboť Prime je zatím jeho třetí projekt po Žalobě (r. Steven Zailian, 1998) a Perfektním skóre (r. Brian Robbins, 2004). (imro)
  • Film dostal od MPAA původně ratingové omezení přístupnosti R, nakoneč však bylo zmírněno na PG-13. (jezurka42)

Reklama

Reklama