Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fotografka Rafi (Uma Thurman) je velmi atraktivní 37-letá žena. Po rozvodu řeší zklamání z mužů se zkušenou terapeutkou Lisou (Meryl Streep). Ta jí poradí, aby si našla takového muže, který jí zase vrátí chuť do života. A tak se Rafi seznámí s okouzlujícím a přitažlivým Davidem (Bryan Greenberg). Fantastický milenec je o 14 let mladší. Na pravidelných setkáních s terapeutkou Lisou září Rafi štěstím a při konverzaci zabíhá až do těch nejintimnějších detailů mileneckého vztahu, včetně pikantností. Lisa je spokojená s pozitivním vývojem své klientky. Její klid ale vezme velmi rychle za své v okamžiku, kdy zjistí, že oním ideálním mužem je její vlastní syn! Je vůbec možné se s takovou situací vypořádat? Snadné to asi nebude, když už i tak zkušená terapeutka potřebuje terapii... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (341)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ben Younger napsal celkem chytrý scénář se třemi velice zajímavými postavami, jen nevěděl, zda to má být komedie, nebo to myslí vážně. Díky tomu jsem se při některých sezeních dvojice Thurman – Streep doslova řezal smíchy, některé další fóry připomínaly spíš bláznivou komedii (stará babička s pánví, Nintendo), ale jiné dlouhé pasáže filmu byly naprosto vtipuprosté (a obzvlášť závěr vypadal dost bezradně). Kvůli dvojici Uma Thurman a Meryl Streep výsledek každopádně stojí za vidění (70%). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Do tohoto filmu bych si pro sebe uměl vymyslet roli. Byl bych synovcem Meryl Streep, ke které bych docházel na labužnické večeře, Bryan Greenberg by byl mým psychoanalytikem, který by mi radil, jak sbalit třicítku v rozpuku, a potom bych před bytem Umy Thurman skládal básně opěvující její jedinečnou přitažlivost. V brzké době u mě již podruhé vytáhla film o stupínek výše svým šarmem. Na rozdíl od Mstitelů však v Primu byla třešničkou na dortu, a ne skromným zákuskem na jinak vyjedeném podnosu. K dobru výtvoru Bena Youngera budiž navíc to, že mně nikdo necpal přeslazenou romantiku do pusy hned poté, co jsem ji rozevřel pod nátlakem skvělého humoru. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Velice originální a v mnoha ohledech netradičně pojatý romantický film. A může za to zejména Ben Younger, jehož režie je úplně jiná, než na jakou jsme u podobného typu filmu zvyklí. Je směšné tu číst něco o tom, jak je tenhle snímek neoriginální... Zajímavé je, na kolik je tenhle snímek klasický, zejména v detailech, jednotlivých záběrech, pohybech kamery, přesto však nabízí nový pohled. Herecké výkony nejsou dokonalé, jak by se hodilo napsat, ale přirozené, ostatně jako vše v tomto snímku. Podivně znějící dialogy nejsou pouhé floskule, ba naopak skvěle fungují, neruší. Přesto se však v pár momentech může zdát Prime kýčovitý, ale on není. Některé situace jsou nápadně podobné tomu co jsme již několikrát viděli, ale jen abychom z nich mohli vyjít s novým dojmem... Příjemná to komedie... [TOP 19/6 77%] ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Tuto vtipnou komedii nepokazili ani závěrem. Jak dopadne vztah 37leté ženy, která touží po dítěti s 23letým synem její terapeutky? Přesvědčete se sami. Ty dva neliší jen věk, ale i náboženství a spousta dalších věcí. Bude jim to spolu fungovat? Jak dlouho? Navždy? Není to hloupé, chvílemi je to ze života a má to jediný správný konec. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Příjemná romanťárna a vtipná komedie v jednom, k tomu tedy hodnotím kladně elegantní závěr, moc pěkný. Uma Thurman mě pravidelně odbourávala, ty její výlevy u psychoterapeutky Meryl Streep byly k popukání. Musím přiznat, že mi bylo paní doktorové svým způsobem líto, přesto jsem se na její účet bavila. Herecky velmi vydařené, parádně napsané dialogy i hezky natočené, v takových těch drobných detailech/záběrech úžasné, no a hudební podmaz skvělý (I wish you love, Rachael Yamagata). ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Během prvních třech dnů promítání (28. – 30. 10.) vydělala 22-milionová romantická komedie 6,2 milionu dolarů a celkový obrat se v kinech USA vyšplhal na 22,7 mil. dolarů. (imro)
  • Pes, sedící u Lisy (Meryl Streep) ve scéně, kdy jí s manželem sendvič, je ve skutečnosti její vlastní pes Digby. (jezurka42)
  • Ben Younger připravoval scénář k Prime osm let, a začal ho psát ještě před svým debutem Riziko (2000). Younger vystudoval politologii a mimo režie se věnuje také psaní pro noviny The New Yorker. (imro)

Reklama

Reklama