Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krvavý příběh o bitvě válečníka Beowulfa s obrem Grendelem. V této moderní verzi anglosaské epické báje vede norský hrdina Beowulf (Gerard Butler) svou družinu na pomoc starému příteli, dánskému králi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), jehož království je pustošeno Grendelem (Ingvar Sigurdsson). Jakékoli Beowulfovi pokusy o bitvu jsou však mařeny jeho odmítnutím bojovat. Poté, co se hrdina setká s tajemnou čarodějkou Selmou (Sarah Polley), začíná chápat, že obrova zuřivost je jen odpovědí na bezpráví, kterého se vůči němu král dopustil. Beowulf, který jako voják není vůbec zvyklý váhat, už ale není přesvědčen, že by obr měl zemřít. Bouřlivý příběh o pomstě, loajalitě, soucitu a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Všichni příznivci Zemeckisova Beowulfa prominou, ale dívat se tuto verzi, nebylo pro mě takové utrpení. Sice zde byla malá (téměř žádná) výprava, akčních scén velice poskromnu, masky úděsné.. ale krásná krajina a pro mě to nejdůležitější, Beowulf nebyl takový vůl. Celý film stojí na Butlerovi, který má neskutečné charisma (to mi nikdo nevymluví) a dokazuje, že je podceňovaným hercem (to už mi vůbec nikdo nevymluví). Škoda jen, že neodhalil své tělo, jako Zemeckisův Beowulf.. Nevýhodou toho filmu je evidentně malý rozpočet, jinak by se z Beowulfa mohl stát hrdina i u nás. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Vynikající syrovost, studené sluníčko, zima a chladný vzduch od moře. Pokud někoho urazilo, že v tomhle filmu hrdinové nejsou hrdiny, troll není digitální a neboří jednou ranou stovky (digitálně naklonovaných, do všech stran se rozprsknuvších) válečníků.... že postavy nedělají namachrovaná gesta a netváří se jako největší tvrďáci... že Beowulf není nadčlověk a Dánští reci působí spíš jako banda spiťarů...pak je mi strašně líto. Tohle totiž není žádná hollywoodská limonádová velkoprodukce. O to víc ale film působí jako něco, co se skutečně mohlo udát, a dokonce si chytře pohrává s myšlenkou záměrného zveličování a překrucování seběhlých událostí... a následného vzniku hrdinských eposů. 85% Velký tleskanec. Ano, dokážu si plně představit, že na základě těchto událostí vznikla jedna z mnoha známých legend. P.S. - pochopitelně jsem fandil sympaťáku Grendelovi. Já už jsem prostě takovej... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neholí se od pěti let, močí na dveře, v ložnici má taťkovu lebku, s hlavami nepřátel hraje kuželky a obcuje s čarodějnicemi v jejich příbytcích (4 x tam a zpět a zapomeň na alimenty). Konečně vykreslili Grendela jako veselou trolí kopu.. Klimatické i finanční nesnáze provázející natáčení jsou více než zřetelné, přesto lze Gunnarssonovo zpracování legendárního staroanglického eposu považovat za důstojné. Střídmé, nekašírované, silné svou obyčejností, opírající se o přesný casting a úchvatné islandské scenérie. Nechlemtal jsem v Hrothgarových síních medovinu a nevískal ve vlasech fešnou Grendelovu mámu, ale ze všech těch filmových adaptací jsem měl právě u této nejsilnější pocit, že nějak takhle to kdysi mohlo být.. ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem neznal, historické filmy mám rád, od tohoto filmu nic nečekal a byl jsem přesto značně zklamán. Určité svérázné pojetí je asi jediný důvod, proč to neoznačit jako úplný brak. Jinak vás nečeká nic jiného než zmatený a nudný film, jehož smysl mi totálně uniká. Tolik vyzdvihované nehollywoodské pojetí je v tomto případě jednoznačně na škodu, protože jakákoliv komerční slátanina by byla lepší než toto. Možná dobré pro kritiky, ale běžný divák musí trpět. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

U mě vítěz soutěže o nejsnadněji zapomenutelný snímek roku. Až na pár drobných záchvěvů totiž postrádá jakoukoliv zajímavost, vzrušivost nebo akčnost. Příběh je prostinký, pozornost tím pádem sám držet též nedokáže, rostoucí Beowulfova zvědavost ohledně Grendelových pohnutek je načrtnuta zase a zase nevýrazně, postavy jsou nezajímavé. Beowulf je velký hrdina v podstatě jen proto, že se to na začátku řekne a basta. Nuda. Body za krásné islandské exteriéry, slušnou atmosféru a přinejmenším zajímavě obsazené role. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme sa niekoľkokrát spomína slovo Kelt. Avšak slovo Kelt, označujúce obyvateľa Britských ostrovov, sa až do osemnásteho storočia nepoužívalo. (misterz)
  • Přestože se příběh odehrává na území dnešního Dánska, většina natáčení probíhala na Islandu. (Ajka1)
  • Filmový štáb se po celou dobu natáčení potýkal s velkými finančními problémy a nepřízní severského počasí. O všech strastech tohoto projektu nakonec vznikl dokument s názvem Hněv bohů (2006), který posbíral na filmových festivalech hned několik ocenění. (Ajka1)

Reklama

Reklama