Reklama

Reklama

Roku 1607 připlouvá do Nového světa ke břehům Virginie anglická loď. Na její palubě se nachází spoutaný kapitán John Smith (C. Farrel), který má být krátce po přistání popraven za pokus o vzpouru. Je však velitelem výpravy, kapitánem Christopherem Newportem (C. Plummer) omilostněn a pověřen navázáním kontaktů s místními domorodci a získáním zásob pro nadcházející zimu. Na své cestě je zajat a život mu zachrání dcera indiánského náčelníka Pocahontas (Q. Kilcherová). Oba se do sebe zamilují, Smith Pocahontas učí svůj jazyk a ona mu zase ukazuje krásy svého světa. Jejich láska je však ohrožena, když začnou narůstat konflikty mezi nově vzniklou kolonií Jamestownem a indiány, které přerostou v otevřený boj… (Česká televize)

(více)

Recenze (640)

crebs 

všechny recenze uživatele

Nový svět...velmi jsem se na něj těšil, zřejmě proto, že jsem očekával něco ve stylu...Poslední Mohykán, Statečné srdce atd., byl jsem trochu zklamán co se akce týče, očekával jsem daleko více soubojů atd., no nic film je i tak velmi koukatelný, skvělá výprava...Mimoto Colin Farrell je dobrej.... ()

davidh76 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak je to možné, ale poetiku tohoto filmu jsem prostě nepochopil. Je to pěkný fiilm stavěný na atmosféře tvořené hudbou a kamerou. Ale... nevím.... Asi jsem měl před tím dát jointa. :-) ()

losganjos 

všechny recenze uživatele

Tak takhle tedy nikoli. Kdo se chce dozvědět něco málo o kolonizaci Ameriky a o původních obyvatelích, nechť zavítá na wikipedii. Naprosto, alespoň mě, nic neříkající filmový počin s banální zápletkou, příšernou kamerou a dialogy, které snad byly horší než v příšerném 100 Million BC. 25% ()

RonnieR 

všechny recenze uživatele

Ja som tento film dopozeral na trikrát. Malickove nádherné, snové lyricko-epické obrazy uspávajú až strach. Naozaj je to jedna z režisérových básnických zbierok. Malick sa úplne vymyká z radu ostatných režisérov a to sa mi na ňom páči.Je zkrátka iný! ()

Andrew07 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až moc lyriky, v podstatě nuda. Díky několika málo zajímavým scénám a krásné přírodě alespoň ty dvě hvězdičky ()

Cain(cz) 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání, oproti TRL se vniřní mology minuli účinkem, strojené, násilně psané do jisté formy a obsahu, ve snaze navázat na vnitřní pohnutky duší v TRL, kdy a kde Q'Orianka Kilcher, svým pouhým bytím nemůže zakrýt, byť krásně, tímto vzniklé jisté snad trapné prázdno, a tak Nový Svět i přes nádhérnou přírodu v osobitém Malickově podání je jen snahou o vstoupení do stejné řeky. Kde v TRL ostřil emoce Hanz Zimmer, James Horner opakuje stále stejný ustřední, byť hluboký a smutný motiv, s občasným probleknutím Statečného Srdce. I přes stopáž je Nový Svět zkratkovitý, možná ztracené momenty leží v zapomění na podlaze střižny.... ()

jaffinka 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem viděla teprve nedávno v letním kině. Naprosto mě zklamal, celou dobu jsem se nudila. Snad to byl pokus o lyriku, ale nevyšlo to...neustálé záběry do korun šumících stromů, pohled na bažinatou řeku. Scény ani mezi sebou neměly pořádnou návaznost. V celém filmu se nenajde jediný pořádný dialog. Ani dobývání Ameriky kolonisty film nijak moc nevykreslil a setkání Johna Smitha a Pocahontas, kterému se Malick pokoušel dát nějaký ten punc osudové lásky, se moc nevyvedlo...prostě nejnudnější film za dlouhou dobu. Snažila jsem se v tom najít alespoň tu lyriku, ale neustálé záběry do korun stromů mi opravdu nic neříkají... ()

wayne_79 

všechny recenze uživatele

Jeden z tích meditačných filmov, ktorý určite mnohých unudil k smrti. Viem si to predstaviť. Pre mňa to bolo čosi ako slepačia polievka pre dušu. Krásne dlhé zábery, hlboké myšlienky a krásna Q'Orianka Kilcher ako Pocahontas. ()

Lockeroom 

všechny recenze uživatele

Taková ušlechtilá nuda.... Zpracování mě nějak za srdce nevzalo a osudy postav mi byly víceméně lhostejné. Ještě, že se na hlavní představitelku Q'Orianku Kilcher dalo dívat....... ()

lineker 

všechny recenze uživatele

První hodina byla naprosto excelentní. Malickovi wallpapersové záběry+skvostná hudba u toho opravdu není potřeba moc mluvit. Druhá polovina filmu jež již více melodramatem, ale ani tam tempo neupadá a další plusové body jsou za neamerický závěr. Paráda! ()

qnnaire 

všechny recenze uživatele

Príliš dlho sa vo filme nedeje nič, čo by ma zaujalo, až ma nezaujal film samotný. Ale so všetkou cťou ku krásnym obrazom a hudbe... ()

Trepak 

všechny recenze uživatele

"HLADNÍ, ALE STÁLE HĽADAJÚ ZLATO. O NIČOM INOM NEHOVORIA. ZAUJÍMA ICH JEDINÁ PRÁCA - ZLATO." Malick a jeho nezmazateľný rukopis. Ktokoľvek iný by z toho spravil lacinú romantiku alebo bezduchú akciu. Avšak, keď Pocahontas vyzlečie svoj indiánsky odev, aj Malcik kdesi necháva svoje čaro. ()

vojacek 

všechny recenze uživatele

Nádherná kamera. Terrence Malick se opravdu pochlapil. Krásný, pomalu plynoucí příběh o lásce a k tomu úžasná příroda. Víc takových filmů!!!! ()

pepewan 

všechny recenze uživatele

Film,který se jen tak neokouká.Útržkovitý příběh plně vynahrazuje skvělá kamera,která je hlavně v kombinaci s poetickými myšlenkami velkou Malickovou předností. ()

martin46 

všechny recenze uživatele

Ten kdo u tohoto filmu tvořil hudbu měl hodně práce, naopak ten kdo psal texty pro herce měl lehárko. Abych vysvětlil, tak film je hodně o "pobíhavých" scénách a k tomu do rytmu hrající hudbě. Samotného slova uslyšíte nebo v tomhle případě spíše neuslyšíte. Pěkná uspávačka. ()

Související novinky

Malick se rozjíždí

Malick se rozjíždí

05.02.2010

Ještě ani neměla premiéru jeho „kosmická óda na život“ s Bradem Pittem a Seanem Pennem The Tree of Life (vlastně se vůbec neví, kdy by měl být film uveden, protože nemá distributora), a Terrence… (více)

Projekt 100 pro rok 2008

Projekt 100 pro rok 2008

29.11.2007

V první půli příštího roku připravila Asociace českých filmových klubů už 14. ročník Projektu 100, který nabídne do české distribuce dalších deset kvalitních a celosvětovou kritikou oceňovaných… (více)

Malickova Fontána?

Malickova Fontána?

02.11.2007

Když už Terrence Malick jednou za pár let něco natočí, i přes zdánlivě tradiční náměty to nikdy není typický hollywoodský výplach. S tím bohužel ruku v ruce kráčí fakt, že si jeho filmy těžko hledají… (více)

Reklama

Reklama