Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pláže v Orange County v Kalifornii doposud Shaunu Brumderovi zcela stačily. Milovník surfování, jehož jedinou inspirací je dobrá vlna, se obklopuje urostlými kamarády a hezkými přítelkyněmi, a žije ze dne na den. Jenže tuto idylickou existenci naruší kamarádova nehoda a osud Shaunovi přihraje knihu Marcuse Skinnera, která v něm probudí novou vášeň být spisovatelem. Napíše vlastní příběh a pošle jej svému literárnímu idolu, který přednáší na Stanfordské univerzitě. Chtěl by tam jít studovat, ale není přijat. Život v Orange County se mu náhle zdá nesnesitelný, stejně jako rodina, s níž si nerozumí. Přesto se mu všichni snaží pomoci a Shaun právě v této době zjistí o životě víc, než by se naučil na jakékoliv škole. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

danco123 

všechny recenze uživatele

Typická americká komédia, ktorá ma skvele pobavila. Jack Black, znova dokázal filmovému svetu, že patrí k TOP komediantom. Vo väčšine vtipných scén bol zrovna on, a preto môžem s kľudom napísať, že práve on bol ťahúňom tohto filmu. Potešila ma aj úloha Cheyho Chase, ktorého si pamätám z komédií o rodinke Griswoldovcov, no tentokrát už jeho úloha nebola až tak významná. Filmu dávam 4 hviezdy za jeho zábavný príbeh a takisto herecké obsadenie. Mňa ako teenagera, film skutočne pobavil. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka. Akčnější krátkometrážní verze bez povinné závěrečné rodinné katarze by vypadala asi tak, že by hlavní hrdina naládoval brokovnici, nacpal si kapsy náboj a postřílel všechny ve svém okolí. Ale tohle je rodinně výchovná komedie, takže je to zábavnější, v jistých okamžicích humorná verze. S dobrým obsazením vedlejších postav (skvělá O'Hara, zase jednou komický a ne trapný Black, zábavná sekretářka na univerzitě a vždy rozkošná Mann). ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohodová komedie. 1)  Zaznamenal jsem ve filmu i chvilky, kdy jsem se nahlas rozesmál, což se mi dnes už stává jen velmi zřídka (například návštěva ze Stanfordské university u Shauna doma)._____ 2)  Oceňuji i fakt, že protivové jsou zde více k smíchu, než k nasrání a že celý snímek končí smírem s kapkou moudrosti._____ 3)  Na středoškoláka kapku přerostlý 25letý Colin Hanks (hlavní postava Shaun, budoucí spisovatel) je sympatický herec. Jen bych ho oblékl do jiných nepytlovitých kalhot a trochu zapracoval na jeho jinak nesporně sexy vzhledu._____ 4)  Pěkní jsou i kámoši surfaři 24letý Kyle Howard (rozčepýřený Arlo) a R. J. Knoll (Chad) nezjištěného věku._____ 5)  Na snímku je cítit mladistvé nadšení. 28letý režisér Jake Kasdan zpracoval scénář 32letého Mike Whitea. Ten se ve filmu objeví v cameu učitele angličtiny._____ 6)  Líbil se mi i výborně vybraný soundtrack a hudba 35letého Michaela Andrewse._____ 7)  Prostě toto je film, který si s chutí pustím v budoucnosti znovu a už teď se na to těším. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Další pohodový film o teenagerech z Kalifornie. Colin Hanks je talentovaný herec, Jack Black naprosto v pohodě a i další známí herci potěší, nejvíc asi Catherine O'Hara, která je na roli psychicky labilní, alkoholem nasáklé matky jako stvořená. Znalci najdou nenápadnou kritiku amerického systému školství. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Orange County je přesně ten typ filmu, který si pustím když mám špatnou náladu. Zápletka filmu je neuvěřitelně stupidní a dost nereálná, ale co na tom, já se výborně bavil. Je to čistá teenegerská komedie v tom nejlepším slova smyslu, na nic si nehraje a díky úžasným gegům si získala moje srdce, nejvíc scény s Jackem Blackem:) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Keď sa Shaun (Colin Hanks) háda so svojou matkou (Catherine O'Hara) v spálni, matka odhadzuje z postele vankúše. Veľký vankúš však odhodí kvôli zlému strihu až trikrát. (Lukoh)

Reklama

Reklama