Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tupac Shakur (ve své poslední a nejlepší roli) a James Belushi hrají v tomto vzrušujícím akčním thrilleru dva zkorumpované policejní detektivy zapletené do nebezpečné sítě podvodů. Detektivové Divinci a Rodriguez praktikují v ulicích svou vlastní, krvavou verzi zákona: dohodnou obchod s drogami, sami shrábnou peníze a dealery zabijí. Tato lukrativní "bokovka" jim bez jakýchkoli problémů již několik měsíců skvěle vynáší. Když však zjistí, že jejich poslední obětí byl maskovaný policista z protidrogového oddělení, jsou donuceni rychle vymyslet způsob, jak si zachránit holé životy.Jejich "geniální" plán se však brzy začíná hroutit a Divinci a Rodriguez jsou vtaženi do stále zběsileji se roztáčející spirály podezření, zrady a vražd, ve které nemohou nikomu věřit ... dokonce ani sobě navzájem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jim Kouf .. Dva nečistí poldové to pěkně poserou !!.. Tj. ve stručnosti zápletka, která se s každou přibývající minutou stupňuje, komplikuje, přesto je vrstvena přehledně a poutavě. Velký klad je i přes možná lehkou neoriginalitu zápletky výborný konec, který ač vypadá odhadnutelně, nakonec dopadne dosti jinak .. Byl jsem v tu dosti pozdní vysílací hodinu velmi spokojený. Skvělý scénář, který nezapře "tarantinovskou" inspiraci, slušná režie a velmi dobré obsazení. 85%. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Váhal som medzi 3 a 4*, ale nakoniec sa prikláňam k trom, lebo som pri sledovaní tohto thrilleru nepociťoval takmer žiadne napätie... Všetko, čo sa hlavným hrdinom začalo rúcať v ich pláne, sa dalo predpokladať a jediný kvázi prekvapivý moment premeny Joe-a Doe-a sa tiež dal vytušiť, keďže Dennis Quaid aj napriek dobrému maskovaniu prezrádzal, že to nebude len obyčajné cameo. Záver tiež nepriniesol nič nové a tak mi zo zhliadnutia tohto filmu ostal iba ten pocit, že pre Tupaca to bol posledný prejav v jeho krátkom živote a že sa mu celkom vydaril (ten prejav, nie život:). ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nejdříve, když jsem si přečetl název jsem myslel, že to je film se Stevenem Segalem (Lovec policajtů). Ale naštěstí jsem si přečetl informace ze zvědavosti a už jsem to musel vidět. Neviděl jsem žádný film, kde by hrál Tupac Shakura, tak jsem to chtěl změnit. Udělal jsem dobře, perfektní záplekta, která se rozvíjí čím dál tím víc. Člověk by čekal, že to bude blbý, když se to pořád nějak zamotává. Ale na tom je ten film založen. Davinci, rodriguez - zajímavá jména, které hrajou bezva herci se skvělým smyslem pro humor a perfektním řešením problémů. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vedle Temného stínu nad L.A. další pozapomenutá, ale kvalitní kriminálka o zkorumpovaných poldech, co nemají problém s okrádáním a zabíjením drogových dealerů, až se jim podaří zabít jednoho, kterého zabít rozhodně neměli. A vše se začne srát, oni se to snaží lepit a ono se to sere čím dál víc. S trochou fantazie by to mohlo být pokračování Rudého horka, ukazující, jak Belushiho pochybný fízl Ridzik morálně zdegeneroval do festovního hajzla. Kouf, podepsaný pod řadou pohodových a mých oblíbených buddy movies (Tajemné zlo, Policejní dohled, Sledování) i pod pár úplně zbytečnými kousky (Křižovatka smrti, Taxi), tentokrát vsadil na temnější a realističtější notu a scénář krásně zamotavá, graduje a do jeho středu staví těžkého antihrdinu respektive svini. Dokážu si představit lepší dialogy, taky Tupacova postava byla dost zanedbaná a zjevně měla jediný účel - tvořit morální protiváhu Belushimu, ale ocenil jsem, že Belushiho hajzl byl pojatý správně obyčejně, neokázale, narozdíl například od MacAvoyova teatrálního Sviňáka (i když ten mě bavil taky). Režie je rutinní a místy mi praktiky obou poldů přišly za čárou uvěřitelnosti, viz. výslechy, při kterých házeli důkazní pistoli vyslýchaným, aby na nich nechali otisky, a taky se mi nezdá, že by jim někdo fakt sežral nastrčení toho bezďáka jako obětního beránka. Celkově mi to přišlo jako takový předchůdce Ayerovek. Mimochodem ve stejném roce měla premiéru i policejní pecka největší - L.A. Přísně tajné. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný krimi s hodně dobrou atmosférou a skvělými herci. Tupac i Belushi jsou tady pěkný hajzlové a hlavně Belushi neni s vousama skoro k poznání, což je dobře, protože hned vypadá jako správnej záporák. Tupaca sice moc neznám a jediný co vim je, že po tomhle filmu umřel, ale tady taky hraje skvěle. A takovej Dennis Quaid jako somrák taky nemá chybu a James Earl Jones v roli právníka potěší. A když se k takovýmu hereckýmu zastoupení přidá i dobrej příběh bez větších zádrhelů tak si to lepší 4* zaslouží ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Belushi púšťal Tupacovi skladbu "Fly Me to the Moon" od Franka Sinatru a chcel, aby ju pre soundtrack k filmu vysamploval. Tupac však skladbu veľmi miloval a cítil, že by mala zostaň nedotknutá. (Real Tom Hardy)
  • Skladba "Starin' Through My Rear View" od Tupaca Shakura, ktorá hrá počas záverečných titulkov, znie inak, ako v podobe, v ktorej bola vydaná v rámci soundtracku. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama